• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş arayan çevre mühendisleri (arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Ayse Gul Çevre görevlisi belgesine ihtiyaç duymadan çalışabiliyorsanız ne mutlu size :)

4 sene Çevre Mühendisliği eğitimi alan birine bu belgeyi zorunlu kılmalarını çok yersiz bulduğum için almadım ve almayı düşünmüyorum açıkçası.

Bu arada foruma hoş geldiniz :)

@Süheyla Duran hangi sektörde çalışıyorsunuz :) görevli işini kimse istemez mecbur kalmadıkça.. konuşulanlar gibi belgelerin ardı arkası kesilmiyor bende isg almak istemiyorum ama almak zorunda mışım gibi hissediyorum kendimi.. isg mi alsam ingilizce kursuna mı gitsem ?

haklısınız :) yukarde belge konusunu görünce soruverdim :) bende öyle düşünüyordum..

@Ferhat Bağaç

Eğer emek vereceğim gerçekten bu dili öğreneceğim diyorsanız, dil kursuna yatırım yapın. Ama gerçekten iyi bir kursa yazılın. Üniversitelerin kursları olabilir. Birçok özel kurs hem bu eğitimin hakkını vermiyor hem de hiçbir geçerliliği olmayan sertifikalar veriyor. Fakat bu iş güvenliği belgesi gibi kısa sürede elde edebileceğiniz bir kazanım değildir. Örneğin ben Almanya da dil kursuna gittim 3 ay daha sonra Türkiye ye gelince üzerinde çalışmadım ve seviyem ilerlemedi. Yıllarınızı alacaktır ve sürekli üzerinde çalışmanız gerekecektir.

İş güvenliği belgesi de size çok kapı açacaktır ama birçok kişiden sizi ayırt etmeyecektir çünkü bir furya başladı ve herkes bu belgeye hücum etti, parayı bastıran da aldı. Dil bilmek sizi birçok kişiden ayırt edip öne çıkaracaktır. Hayatım boyunca dil bildiğim için ekmek yedim diyebilirim. İşsiz kaldığımda çeviri yaptım mesela.

En önemlisi dil bilerek kurumsal bir kuruluşa girerseniz iş güvenliği belgesini ihtiyaç duyarsa zaten size onlar aldırır.
Benim rastladığım kurumsal kuruluşların bu konularda belgeden ziyade tecrübe ve bilgi istediği. Siz kendinizi geliştirirseniz, onlar da sizi bu alanlarda çalışmaya yatkın görürse belgenizi size temin ederler.

Ama şu da bir gerçek ki torpil denen bir şey var böyle yerlere girmek referans da istiyor.
Bu da bu tür belgeleri kendimizin temin etmesini gerektirebiliyor.
Bu nedenle seçiminizi, hangisini elde ettiğinizde hayata gerçekten geçirecekseniz ona göre yapın.
Yani dil kursuna para vermek zaman kaybına da dönüşebilir çok dikkatli olun. Özellikle kurs seçerken.
Ben böyle düşünüyorum

@Ayse Gul fikirlerinizi paylaştınız için teşekkür ederim dediklerinize harfiyen katılıyorum.. Konu başlığı bu konuyu konuşmak için müsait olmadığından uzatmak istemiyorum :) çok sağolun :)

Arkadaşlar Adana'da ikamet eden çevre görevlisi belgesine sahip tecrübeli ya da tecrübesiz çevre mühendisi iş arayan arkadaşımız varsa tat'ta çalışmak üzere bana özelden ulaşabilir mi? ACİL.

Merhaba arkadaşlar,

Kastamonu'daki firmamıza çevre Görevli belgesi olan, en az 2 yıl deneyimli, tercihen B Sınıfı ehliyetli ve aktif araç kullanabilen, bilgisayar programlarına hakim, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmayan eleman alınacaktır.
Ilgilenen arkadaşlar bize ulaşsınlar.

Tel: 05425926891
E-mail:[email protected]

Arkadaşlar istanbul da ikamet ediyorum .tecrübem yok.yardımcı olursanız sevinirim

@Baharalpaslann bence bir tarafa yönelmenizi ve o konuda uzmanlaşmanızı tavsiye ederim. Laboratuvar ve danışmanlıklar şuan itibari ile daha fazla personel alımı yapıyor. Bende laboratuvar da çalışıyorum ve sanırım çalıştığım firma da alım yapacak

Çukurova Üniv. - Çevre Mühendisliği Bölümünden 1 ay önce mezun oldum,Adana'da çalışmak istiyorum ve tahmin ettiğiniz gibi çevre görevlisi belgem yok ama ilk açılacak kursta alacam inşallah. Yardımcı olabilecek abilerim,ablalarım şimdiden teşekkür ederim :) NOT: çok iyi olmamakla beraber ingilizcem ve belgem var

Merhaba arkadaşlar ,
Yeni mezunum ,Şanlıurfa ve çevresi illerde iş arıyorum,yardımcı olabilecek olan var mı ?

Ayrıca Şanlıurfa'da çalışabilecek 3 yıl deneyimli Çevre Mühendisi aranıyor.İlgilenen varsa benimle irtibata geçsin.

@Ugur Ergene Hangi firma, İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum. Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gördüm. İstanbul'da iş bulamadığım için Çorlu'ya da başvurmayı düşünüyordum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...