• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Gülfem Polat
böyle bir durum olduğunda tesise o gün gidilemiyor ise sabah erkenden hangi ilde ise o ilin il müdürlüğü arıyorum ve çevre denetim birimine bilgi veriyorum, gideceğim yeni tarihi söylüyorum. daha sonrada eğer ayın 20'sini geçmemiş ise gideceğim yeni gün için takvimi güncelliyorum. Eğer ayın 20'sini geçmiş ise il müdürlüğüne söylüyorum. Eğer bize bilgi vermezseniz biz o gün tesise gelip sizi bulmazsak sıkıntı olur dediler. Ocak ayında da gidemediğimiz tesis oldu ve bilgini verdik sorun yaşamadık

Diyelim ki firmada 20 tane çevre görevlisi var ve her birinin 16 puanı dolu, o gün kar yağdı ve hiçbirisi ziyaretini yapamadı, 20 tane firma için o gün il müdürlüğüne bilgilendirme yapmak gerek.... bunun daha mantıklı bir süreci oluşturulmalıdır diye düşünüyorum...... Yalnızca hava muhalefeti değil başka bir çok sebep olabilir... örneğin oturmak için taburesi olmayan bir tesiste tüm gününüzü nasıl geçiriyorsunuz? tetkik, değerlendirme, toplantı vb. işlerinizi nasıl gerçekleştirebiliyorsunuz? Biraz Türkiye nin gerçekleri de göz önüne alınarak bazı düzenlemeler yapılmalı diye düşünüyorum... zira idealize edilmiş sistemle olan biten arasında dağlar kadar fark olmak zorunda kalıyor... gönül en iyisini istiyor, elden gelen en iyisi yapılıyor ancak..... bakanlık sahaya daha fazla inmeli, dövmek amaçlı değil, sahiplenip çözüm üretmek amaçlı..... Danışmanlık, çevre görevlisi diye bişey yaptık uğraşsın dursunlar mantığı gerçekten çok acımasız... tüm cezayı cefayı bizler çekiyoruz... suçumuz mesleğimizin danışmanlık kısmını seçmiş olmamız.. resmen ulvi bir görev bizimkisi... para da kazandırsa neyse o da yok.... sanayiciye teşvik verilsin o zaman sanayici tüm mecburiyetlerini yerine getirir... tek mesele para, başka da bir nedeni yok.... adamlar üç kuruş kazanıp iki buçuğunu çevre yatırımlarına vermek istemiyorlar, ama 10 kazanıp 1 ini vermek zorunda olanları tenzih ediyorum, onlar yapsın.....

@Emine Erdem
Emine Hanım Hanhi il çevre müdürlüğü bu böyle, bizimki kesinlikle sözlü olan hiç bir şeyi kabul etmiyor, herşey yazılı bildirim yapılacak diyorlar :s

Arkadaşlar Danışmanlık firması ana sayfasına yeni bir duyuru eklenmiş.

"SGk Hizmet Dökümü- Tüm çalışanlarınızın yıllık dökümlerini birleştirerek tek bir pdf formatında yükleyiniz." denilmekte. 2014 yılını mı yoksa bu yıldan itibaren mi olmalı, yükleyen var mı ?

@Melih Coşar

Arkadaşlar son olarak şunu söyleyebilir miyiz,Mart ayı çalışma takvimi Şubat ayının son 10 günü içinde yükleniyor.Aylık raporlar ise Şubat ayının 16'sı ile Mart ayının 15'ine kadar yüklenmelidir denilebilir mi?( yeni başlayan biri olarak maruz görün )

@Emine Erdem

Emine hanım,

danışmanlık firmaları bir çok firma ile anlaşmalı olduğundan işin bir gereği olarak her ay mutlaka tesise gitmeli, eğer aylık çalışma takviminde belirtilen tarihlerde gidemeyecek ise onu bildirmeli diyorsunuz doğru da ama bu işler gerçekten bu kadar sıkı tutuluyor mu müdürlükler tarafından? birde çevre yönetim birimleri için sizin bildiğiniz ve gördüğünüz kadarıyla tesise muhakkak her ay gidilip bulunulmalı diye bir durum var mı?. bende aylık çalışma takvimi yüklüyorum ama gerçekçiliği çok az. kendi firma tesislerimiz olması birey değiştirmiyor mu, zaten içe içeyiz sürekli aynı şeyler.

@shalic
biz danışmanlık firmasıyız ve yazdığımız takvimi genel olarak %95 uyuyoruz. ocak ve şubat periyodların 3-4 defa değişikliğimiz olduğu, bunuda il müdürlüğünü aradık söyledik ve bulunduğumuz ayın 20 sinden önce sisteme yeni çalışma takvimini yükledik, eskisini sildik sorunda olmadı.

@Sevinç
ben yükledim. 2014 yılını tamamını ve ocak 2015 raporlarını yükledim.

@n.gungor
doğrudur.
Şubat ayı raporlarını 16 Şubat-15 Mart aralığında, Mart ayının çalışma takvimini 20-28 Şubat aralığında, mart ayı raporlarını da 16 Mart-15 Nisan aralığında yükleyebilirsiniz.

@deryaozyurt
muhasebeden aylık olarak toplu çıkan sigortalı hizmet listesi dökümlerini istedim. her ay herkesin toplu olduğu liste geldi. onları aylık olarak world dosyasında topladım, pdf'e çevirip yükledim.

sgk bildirimlerini yapan kişiye sorun onlar yardımcı olur, illaki bir muhasebeciniz vardır bu işleri yapan. aylık sigortalı hizmet listesini istiyoruz derseniz bilirler.

@Emine Erdem

Her ayın sigortalı hizmet listeleri elimizde var zaten, duyuruda Sgk Hizmet Dökümü deyince anlayamamıştık. Yardımınız için teşekkür ederim.

:) ufak bir yanlışlık olmuş galiba . Evet eskisini yayınlamışım :)

@Gülfem Polat
Şubat 25te bir tesisle anlaştık...Şubatta denetim şart mı peki...

@Tolgay Doğan
şubat 25te bir tesisle anlaştık bu durumda sorumluluğumuz nasıl olacak acaba...denetim tetkik vs..

Merhaba arkadaşlar,

İki sayfa önce bahsettiğim olayı görsel olarak paylaşıyorum umarım yardımcı olabilirsiniz;
prtscn.PNG

prtscn 2.PNG prtscn 3.PNG

3 sene önce kurulmuş bir ÇYB'yi iptal edip çevre görevlisine çevirmek istiyordum. Biraz önce bir cesaret ÇYB fesihi gerçekleştirdim ama ortada kaldım :) Şu an firmanın sayfasında TESİS İŞLEMLERİ kısmına girdiğimde "kayıtlı tesis bulunmamaktadır" uyarısı çıkıyor. Kendi sayfamda TESİS İŞLEMLERİ--> İZİN LİSANS BAŞVURULARI kısmına girdiğimde ise "çalışmakta olduğunuz/danışmanı olduğunuz tesislerin bilgileri okunamadı ya da bulunmamaktadır." uyarısı çıkıyor ve çevre görevlisi kaydı açmak için herhangi bir şey de çıkmıyor bir yerde.
Nasıl bir yol izlemeliyim var mıdır bilen? Bu sistem beni yoruyor..

Ek olarak;
Kendi sayfamdan "Tesis İşlemleri--> İşletme protokolü işlemleri"ne girdiğimde her şey yolunda görünüyor, çevre görevlisi olarak firmada çalışıyor görünüyorum. Son olarak onun da ekran fotoğrafını paylaşıp konuyu tecrübeli arkadaşların huzuruna sunuyorum:)

prtscn 4.PNG