Diyelim ki firmada 20 tane çevre görevlisi var ve her birinin 16 puanı dolu, o gün kar yağdı ve hiçbirisi ziyaretini yapamadı, 20 tane firma için o gün il müdürlüğüne bilgilendirme yapmak gerek.... bunun daha mantıklı bir süreci oluşturulmalıdır diye düşünüyorum...... Yalnızca hava muhalefeti değil başka bir çok sebep olabilir... örneğin oturmak için taburesi olmayan bir tesiste tüm gününüzü nasıl geçiriyorsunuz? tetkik, değerlendirme, toplantı vb. işlerinizi nasıl gerçekleştirebiliyorsunuz? Biraz Türkiye nin gerçekleri de göz önüne alınarak bazı düzenlemeler yapılmalı diye düşünüyorum... zira idealize edilmiş sistemle olan biten arasında dağlar kadar fark olmak zorunda kalıyor... gönül en iyisini istiyor, elden gelen en iyisi yapılıyor ancak..... bakanlık sahaya daha fazla inmeli, dövmek amaçlı değil, sahiplenip çözüm üretmek amaçlı..... Danışmanlık, çevre görevlisi diye bişey yaptık uğraşsın dursunlar mantığı gerçekten çok acımasız... tüm cezayı cefayı bizler çekiyoruz... suçumuz mesleğimizin danışmanlık kısmını seçmiş olmamız.. resmen ulvi bir görev bizimkisi... para da kazandırsa neyse o da yok.... sanayiciye teşvik verilsin o zaman sanayici tüm mecburiyetlerini yerine getirir... tek mesele para, başka da bir nedeni yok.... adamlar üç kuruş kazanıp iki buçuğunu çevre yatırımlarına vermek istemiyorlar, ama 10 kazanıp 1 ini vermek zorunda olanları tenzih ediyorum, onlar yapsın.....