• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@sevgi barış
Mavi yazılar filigran'dır. "Sayfa Düzeni"-"Filigran"-"Filigranı kaldır" komutlarını uygulayarak kaldırabilirsiniz.. :)
 
iyi günlerde kullanın:)
 

Ekli dosyalar

  • İÇ TETKÄ°K RAPORU FORMATI.docx
    153.7 KB · Görüntüleme: 94
  • EÄ_Ä°TÄ°M RAPORU FORMATI.docx
    26 KB · Görüntüleme: 72
  • AYLIK DEÄ_ERLENDÄ°RME RAPORU FORMATI (1).docx
    38.8 KB · Görüntüleme: 72
biz zaten antetli kağıda yazdığımız için kaşeye gerek duymuyoruz. isim ve soyisimlerinin baş harflarıni belirtecek sekilde paraf atıyoruz.
 
her sayfaya paraf atın siz işletme sahibine sadece son sayfayı kaşe imzalatın sizde son sayfayı kaşe imza atın yeterlidir. bu kadar büyütecek bir şey yok emin olun hepsi formalite zaten. güya denetim mekanizması artacak mış siz istediğiniz önlemi alın mühendise hakkını vermedikten sonra bir katakullisini bulur mühendis.
 
Bu konuda geçtiğimiz günlerde Bakanlık yetkilisi ile yaptığım görüşmede, işletme sahibi/yetkilisi nin imza sirkülerinin veya vekaletnamesinin olup olmaması önemli değil, önemli olan aylık değerlendirmelerde firmaların kaşelerinin bulunması olduğu yönünde bir bilgiye ulaştım. ayrıca izinlisans portalında tesis yetkilisi bilgisini imza atacak kişi olarak girdiğinizde de sorun ortadan kalkmış oluyor. eğitim şart olduğu gibi burada da kaşe şart sonucunu çıkartabiliriz.......

Bir de, tetkik tarihi ile imza tarihi aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum, sonuç itibari ile ay içinde tetkik ya da tetkikler yapıyoruz, bunu da en geç bir sonraki ayın 15 ine kadar firma yetkilisine onaylatıp sisteme yüklüyoruz. bu cümlelerin tamamından anladığım sonuç, ek1 de olsa ek2 de olsa yalnızca bir aylık değerlerdirme raporu yeterli, iki ya da bir tetkik tarihi yazılacak, imza tarihi de tetkik tarihi ile aynı olmasa da olur, firma yetkilisine onaylattığım tarih yeterli... ayrıca bu formatın elle doldurulması gibi bir zorunluluk yok, çünkü bir sonuç değerlendirme raporu, ayrıca her başlık doldurulmak zorunda değil, yalnızca o ay hangi mevzuat ile ilgili bir gelişme/hareket var ise o başlığın ve içeriğinin yazılması yeterli..... bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.....
 
Kesinlikle size katılıyorum. Bende aynı şekilde yapıyorum tarihin aynı olmasına gerek yok. EK 1 tesisiler için tek tutanak hazırlıyorum ancak tarih kısmına iki tarih yazıyorum.
 
ilk ay yapılması gereken eğitim ve iç tetkik biraz havada kalıyor. yeni bir tesisim henuz kurulum aşamasında çalışanı yok herhangi bir faaliyet yok. eğitim tutanağını ve iç tetkik yapacağım bomboş :)

birde kaşe her firmada olmuyor.
 
Ya zaten kaşe şartı çok da güvenli değil, isteyen tüm firmaları için ayrı ayrı kaşe yaptırır basar gider... burada imza daha önemli gibi sanki, bence bu aylık değerlendirmelerin sonucunu onaylayacak yetkilinin vekalet ya da imza sirkülerinin sisteme yüklenmesinin istenmesi daha makul gibi, neticede imza elle oluşturulan ve kişiye has bir özellik. İç tetkik ve eğitim konusuna da katılıyorum, ayda bir gün ziyaret ettiğim bir firmanın hangi ara vaziyet planını iş akım şemasını atıklarını vb. detaylarını öğrenip mevzuata göre değerlendirmesini yapacağım.....

Evsel atıksu için aylık değerlendirme raporunda istenenleri nasıl bir yöntemle hesaplıyor ve yazıyorsunuz?

Rapor dönemi içinde işletmede oluşan evsel atıksuların miktarı, kaynakları, kirlilik yükleri ve bertarafları (Arıtma tesisinde arıtılıyor, kanal bağlantısı var veya vidanjör hizmeti alınıyor (yetki belgesi tarihi, sayısı ve geçerlilik tarihi ile atıksu altyapı tesisi ile yapılan protokol hakkında detaylı bilgiler ile birlikte) hakkında bilgi verilecektir.

çalışan sayısı ile sabit bir debiyi çarparak atıksu oluşumunu bulsak ve iski kanalına veriliyor desek yeter li oluyor mu? oluyor ise bu çarpan sanayi için nedir? bu bilgiye nereden ulaşabiliriz acaba?
 
@Nihal Ş. Aksoy

Bağlantı izin belgesinin olup olmadığını da eklerseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Debilerle ilgili olarakta ÇMO Ajandasında bu bilgiler mevcut. Kullanılan suyun tamamı yada %95i atıksu olarak deşarj ediliyor diyebilirsiniz.
upload_2015-3-3_16-47-24.png
 
Bağlantı izin yazısı ise kastettiğiniz şube İSKİ lerden alınan kanal katılım payı ödendi ve/veya bağlantı var ve uygun vs. içerikli yazı mıdır acaba?
 
Üst