• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

arkadaşlar, aylık değerlendirme raporundaki 'ÇKAGİLHY Kapsamındaki Yeri' kısmını yeni yönetmeliğe göre değiştirmek sorun yaratır mı?
 
@Yıldız Doğan

Eğer tesisiniz Çevre İznini aldıysa ve Ek-1 Ek-2 listesinde değişiklik olduysa, ÇKAGİLHY de yer alan maddesi ve ÇİLY'ğinde yer alan maddesini yazıyorum.

Eğer Çevre İzni sürecinde henüz GFB almadıysa direk ÇİLY'ğinde yer alan maddesini yada maddelerini yazıyorum.
 
Iç tetkik raporu ve aylık değerlendirme Raporu sisteme nasıl yükleniyor yani danışmanlık firması ve yönetim Birimi olmadan
 
@CMNet Okuru Baş
"(Mülga) ÇKAGİLHY Kapsamındaki Yeri" şeklinde belirterek bir sorun olacağını da düşünmüyorum..
 

Ekli dosyalar

  • upload_2015-3-4_18-55-33.png
    upload_2015-3-4_18-55-33.png
    1.9 KB · Görüntüleme: 66
@sevgi barış
evet Sevgi Hanım, işçi başına 100 l/gün olarak hesaplayabilirsiniz; evsel kullanım gibi düşünüp 150 l/gün alsanız bir problem olur mu derseniz olmaz. Ama fabrikadaki işçi evdeki vatandaş kadar su kullanmıyor olsa gerek 100 l/gün olarak belirlenmiş.
 
@sevgi barış

@Tunç Bozkurt

Tüketilen su miktarından (fatura, yeraltı suyu kullanımı v.s.) ne kadar atık su oluşacağı ortaya çıkar. 100 l/g olarak genellemek doğru bir yl değil, en azından 1 sene önce denetime gelen bakanlık yetkililerinin ifadesi bu yönde...
 
@Arif Öztürk
peki ya işletmede yeraltı suyu kullanılıyorsa ve kuyuda sayaç yoksa ?
 
@Tunç Bozkurt

Yeraltı suyu kullanan firmanın resmi olarak izninin olması gerekir. İzni olan firmanın da sayacı olması gerekir. Ancak izni yok ise o zaman farklı...
 
@Arif Öztürk
tam tarihini hatırlamıyorum ama belli bir zaman aralığında yeraltı suyu kullanım belgesi alanların sayaç taktırma zorunluluğu yoktu, o yüzden belgesi olmasına rağmen sayaç taktırmayan çok firma var. o yüzden böyle bir hesaplama ile belirtmek zorunda kalıyoruz.
 
@Tunç Bozkurt

Yeraltı suyu kullanan firmalar şu anda uydudan takipli sayaç taktırmak zorunda. Bununla ilgili yanılmıyorsam sürecin 2013 mart ayına kadar tamamlanması gerekiyordu. DSİ dağıtımlı yazı yazmıştı. Hatta firmalardan taahhüt alınmıştı. Konuyu bir araştırın derim, belki sizi firmayla yeni sözleşme imzalamışsınızdır ve konu geçmiş açısından sizi ilgilendirmez ancak aylık rapora durumu yazmak gerekir. Yeraltı suyu kullanımı kısmına.

Bizler sanki yarın sözleşmeyi fesh edecekmiş gibi yada yarın işten çıkacakmış gibi konulara eğilmeliyiz. Genellemeler ilerde bizim açımızdan sorunlar teşkil edebilir. Bunu önlemenin en iyi yolu olabildiğince ayrıntıya girip detayı yazmaktan geçiyor.

- Tesis hangi su kaynağını kullanıyor?
- Şebek suyu ise faturası nerede?
- Yeraltı suyu ise kullanım izin belgesi var mı?
- Yoksa rapora yazılmalı,
- Var ise sayaç durumu nedir?
- Sayaçla ilgi yükümlülükleri nelerdir?

Sayaç diyorum çünkü sayacın amacı yılda kullanabileceğiniz maksimum miktarı DSİ size uydu aracılığı ile temin ediyor. Bu miktarı doldurduğunuzda sayaç otomatik olarak suyu kesiyor. Yani yeraltı suyunun kontrolsüz kullanımını engelliyor. Önceden sayaçları DSİ yetkilileri aylık yada 2 ayda bir gelip kontrol ederlerdi. Kullanılan miktarı not ederlerdi. Şimdi gerek mali gerekse zaman kaybını engellemek açısından uydu sistemine geçtiler.
 
Çok teşekkür ederim Gülden Hanim .

Gülfem Hanım pardon .

Bugün Bakanlığı aradım evraklar hazır dursun tesiste denetimde gösterisini dediler sistem açıldığında girersiniz dediler tekrar teşekkür ederim isim için de kusura bakmayın telefonun tahmini kelimeleri bazen yazdığınizdan farklı olaviliyir
 
@Melih Coşar
Şubat ayına ait Aylık Değerlendirme formlarını örneğin 10 şubat tarihli firma ziyareti,
Şubatın 16 sı ile Martın 15 i arasında karşılıklı imzalanarak, 10 şubat tarihli imzalı şekilde, sisteme yüklüyorum.
bu şekilde sistemde şubat 2015 aylık değerlendirme Raporu olarak yazıyor.
bu şekilde her ay kendi tarihinde ve kendine ait ay içerisinde olmuş oluyor.

ben bu şekilde her ay sisteme yükleme yapıyorum. yanlış mı bilmiyorum :)

aylık çalışma takvimini de sistemde yazan şekilde bir önceki ayın son 10 günü içerisinde yüklüyorum.
 
@Diğdem Çakmak

Sorduğum soru gayet basit. Sizin verdiğiniz örnekten gidelim:
10 Şubatta firma ziyareti yaptınız. ADR'ye Kullanılan su miktarını, tesisten çıkan atık miktarını hangi gün için yazıyorsunuz? 10 Şubat günü için değerleri mi yoksa bir önceki ADR ziyaretinden bu ziyarete kadarki değerleri mi? 1. söylediğim maddeyi yapıyorsanız yanlış dolduruyorsunuz formu çünkü ADR'deki veriler tam gerçeği yansıtmıyor. 2. Maddeyi uyguluyorsanız (ki bunu hemen hemen hepimiz uyguluyoruz) o zaman verilerin çoğunluğu Ocak ayı verisi oluyor. Bu durumda aslında doldurduğumuz ADR aslında Ocak ayı ADR'si. Bu ADR'yi Şubat'ta dolduruyor ve Mart ayının 15'ine kadar yükleyebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki şu anda bulunduğumuz ayın ADR'si bir önceki ayın ADR'si ve bunu bir sonraki ayın ortasına kadar sisteme yükleme zamanımız var. Burada bir karışıklık var bununla ilgili bir açıklama vb de yok.

İkinci belirttiğim şey ise bir durum. Sistemde Aylık Çalışma Takvimlerimizi sistemde yazdığı şekilde yüklerseniz sistem, o aya ait bir takvim olarak sisteme atıyor. Örneğin: Mart ayı takvimini şubatın son on günü içinde sisteme atarsanız sistem bunu Şubat Takvimi olarak belirliyor. Bu yüzden sistemde belirtildiği şekilde değil de her ayın başında takvimi yüklerseniz o ayın çalışma takvimi sistemde görünüyor.

Umarım anlatabilmişimdir.

Herkese İyi Çalışmalar,
 
Üst