• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@shalic
Ben yükledim.Dediğim gibi birden fazla, aynı vergi nosuna ait Yönetim biriminizin tesisi varsa yüklemek gereklidir.

Aylık faaliyet raporu yüklemeye başladık ama sistemde bir açık dikkatimizi çekti: Danışmanlık hizmeti vermediğimiz ya da sözleşmesi biten firmaların da vergi numarası ile aylık tutanaklarını görebiliyoruzo_O :tskler:

10 puanlık uzmanlık sorusu geliyor arkadaşlar:

İzin-Lisans sisteminde "İlgili ayın raporları o ayın 16'sı ile bir sonraki ayın15'ine kadar sisteme yüklenmelidir" yazmaktadır.
Adsız.jpg
Sorumuza gelince: Ocak 2015 Aylık Değerlendirme Raporlarımız aslında 2014 Aralık ayının tetkiki oluyor. Bu şekilde de bir önceki tetkikini o ay tesise gittiğimizde yapmış oluyoruz. Ocak 2015 dönemi de Şubat 2015 döneminde yansıtılır ve imzalanır. Bir önceki ayın raporunu bir sonraki ay yüklüyoruz yani. Bu durumda resimde gördüğünüz cümle geçersiz oluyor. Gördüğünüz üzere bir karışıklık söz konusu. Bu durumla alakalı Bakanlığın yayınladığı bir yazı vb var mıdır? Aranızda bunu hiç İl Çevreye soran var mıdır?

bende bunu sizin gibi düşündüm daha sonra 2015 ten sonra olan raporlar sisteme yüklenecek dediği için şubat ayının 15 ine kadar ocak ayının değerlendirmesini yükleyeceğim. bu durumda ocak ayının çalışma takvimini yüklememiş oluyoruz çünkü çalışma takvimi bir önceki ayın son 10 günü içerisinde diyor. buda aralığın 20-30 2014 yapar,2014 olmasından dolayı da yüklemem diye düşündüm.

Ben bunu şu şekilde çözdüm.Ocak ayına ait iki tane çalışma takvimi vererek.Birisi Ocak ayının çalışma takvimi,diğeri Şubat ayına ait çalışma takvimi.Bu arada Çevre Bilgi Sistemi açılışı değişmiş.Artık Hangi uygulamadan, Bakanlık da kim sorumlu görebiliyoruz.

@Merve Özkan
Teşekkürler. Şöyle bir problemim var aslında: benden önce bir çyb kurulmuş sistemde, fakat o birimde çalışanlar artık çalışmıyorlar. İptal edip değiştiremedim. O yüzden sistem açık bana şuan, fakat yükleme yapmadığım durumda bu bana sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. ÇY birimini kapatıp çevre görevlisine nasıl geçecebileceğim hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. İşten çıkış yapmam gerekiyor gördüğüm kadarıyla ama bir sıkıntı olur diye dokunmadım.

@selinonrt
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Tesisim ÇKAGİLHY kapsamında EK-1'e giriyordu bu doğrultuda biz de ÇYB kurup (2 Çevre Müh. çalıştırarak) onay aldık, daha sonra Yönetmelik değişti ve tesisin kapsamı EK-1'den Ek-2'ye düştü o sırada firmadan 2. çevre mühendisi ayrıldı biz de artık gerek olmadığı için yeni alım yapmadık. Ancak ben ÇYB fesih işlemi yapmaya korkuyorum. sadece Çevre Görevlisi olarak tesisimi nasıl kayıt edeceğim onu da bilmiyorum. Üstüne Temmuz ayında onay için yatırdığım para da yansın istemiyorum. Kafam karıştı sorumluluk da alamıyorum. bir de sistemin Çevre Görevlileri için açık olmadığını okuyorum. Sanırım mevcut ÇYB üzerinde ocak ayı tutanaklarımı yükleyeceğim. Aylık çalışma takvimi konusunda bir şey yüklemeyeceğim. Gerekli mi onu da anlamadım. Bu konuda yönlendirmelerinizi rica ediyorum

Ayrıca kullanılan formatlarda bir değişiklik yok değil mi, ekteki format güncel format mı? hala ÇKAGİLHY kapsamı soruluyor bunu Çevre İzin Lisans Yönetmeliği diye değiştirmemizde bir sakınca yoktur herhalde.

Ekli dosyalar

• AYLIK DEÄ_ERLENDÄ°RME RAPORU FORMATI.docx
    44 KB · Görüntüleme: 84
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. aylık çalışma takvimini yükledikten sonra yeni bir tesisle sözleşme yaparsak nasıl bir yol izleyeceğiz? örneğin 12 şubatta sözleşme imzaladık. Şubat ayında ziyaret gerçekleştirmeyecek miyiz?

şubat ayi içerisinde bir denetim gerçekleştirmeniz gerekiyor. ayni zamanda 12 marta kadar ic tetkik hazirlayip ve egitim vermeniz gerekiyor. bu belgeleri de eger subat iyi icinde yaparsaniz mart 15 e kadar mart ayi icerisinde yaparsaniz nisan 15 e kadar sisteme yüklemeniz gerekiyıor