• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Miraç T.

Çalışma planından kasıt o ay hangi firmada hangi gün çalışma yapılaca
@realastala

Tam günün nerede yazdığını bana gösterebilir misiniz?

saat aralığı değil ayın 1 ve 4ü arasında herhangi bir gün o tesiste olduğumu gösterdim tam günü belirtmedim

@Miraç T.

öyle bir tutarsızlıkta aylık raporlarda var.
Yönetmelik "aylık faaliyet raporu" diyor. eski formatta "aylık değerlendirme tutanağı" yazıyordu, şimdiki fprmatta ise "aylık değerlendirme raporu" olarak yazılmış. :)

Bakanlık eliyle böyle tutarsızlıkların olması pek hoş değil bence..

netice olarak bakanlığın istediklerinde kelime farklılıkları olabilir ama bu kelimelerde birbiri ile zıt anlamda değil. istediği formatları bakanlık sayfasında da yayınlıyor, herkes anladığına göre kelimelere çok takılmaya gerek yok bence, işimizi kalite ve iyi yapalım önemli olan bu. bazen öyle raporlar görüyoruz ki bu ne diyoruz, onun için rapor başlığının kelimeleri ile değil içeriği ilgilenmemiz mesleğimiz açısından bize daha faydalı olur.

@mlktas
ÇYB olduğumuz için sizin sistem nasıl bilmiyorum, fakat bakanlık ile görüştüğümde aylık çalışma takvimini tam zamanlı çalışanların yüklemesine gerek yok dediler. faaliyet raporları direk yüklenecek diye açıklama yapıldı.

tam zamanlı çalışanlar zaten ay boyunca orada olacaklar, neden takvim yüklesin ki? faaliyet raporları ve iç tetkik yeterli olduğunu düşünüyorum. denetime ne zaman olsa gelindiğinde çevre görevlisi orada olacaktır, hastalık-izin-yıllık izin gibi durumlarda da izin formu imzalayacağı için sorun olmaz.

Tam zamanlı çalışıp , çalıştığı tesisin dışında, aynı vergi numarasına ait yan tesisleri olanlar ve Entegre Tesis İzni olanlar(EK-1 ve Ek-2 bi arada) Hammadde Ocağı vs olanlar Çalışma Takvimini sisteme yükleyecekler.

Takvim formatını her firma için ayrı ayrı ilettiğimiz formlarla ilettik, Bakanlık da bir format yayımlamadı... :S

Tek formatta tüm firmaları takvimde belirtmek mi gerekli yoksa ayrı ayrı tüm firmalar için yüklemek mi kafam biraz karıştı doğrusu...:kötü:

Ben aylık takvimime, hizmet verilen tüm tesisleri tek tek yazıp yükleyeceğim. Hangi firmaya hangi çevre görevlisi gitmiş, firma ek-1 mi ek-2 miymiş, vb. Onu da denetimleri kapsamında tespit ediversinler, sürpriz ;)

@Melis Kara
Melis Hanım, normal bir excel ya da Word formatta mı yaptınız bunu? Firma ismi, adresi, hizmet veren çevre görevlisi vb. bilgileri ekleyerek mi?

arkadaşlar
ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında iç tetkik ve eğitimlerin sisteme yüklenme yükümlülüğü ile ilgili çelişkide kaldım. aylık değerlendirme tutanaklarının ayın 15 ine kadar yükleneceği net ifade edilmiş ama iç tetkik ve eğitim raporlarının sisteme yüklenmesine ilişkin süre muallakta gibi. sizlerin yorumları nedir?

@Şafak Yılmaz
İç tetkik raporunu sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor, bundan dolayı ile hazır olduğu hemen yükleme yapabilirsiniz. uzun zaman beklenmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Eğitimi zamanını biz belirleyeceğimiz için, eğitimden sonra 1-2 gün içerisinde yüklenebilir diye düşünüyorum.

@Emine Erdem
ilk Eğitimin yapılması içinde 30 günlük bir süre var
ç) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içerisinde ve takip eden her yılda, işletme yetkililerine ve çalışanlarına yönelik olarak mevzuat ve çevresel konularda en az bir kere bilgilendirici eğitim çalışması yapmak ve özendirici faaliyetler düzenlemekle, düzenlediği eğitimlere ilişkin hazırladığı raporları sisteme yüklemekle,
yanlış mıyım?