• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA
YÖNETMELİK

Yükümlülükler
MADDE 10 – (1) Çevre görevlisi;
b) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren her ay aylık faaliyet raporunu hazırlamak, bu raporları en geç takip eden ayın on beşine kadar işletme sahibine veya sorumlusuna sunmak ve sisteme yüklemekle,
c) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içinde, takip eden her yılda ise bir defadan az olmamak üzere işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde iç tetkik raporunu hazırlamak, bu raporları işletme sahibine veya yetkilisine sunmak ve sisteme yüklemekle, (süre belirtilmemiş)
ç) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içerisinde ve takip eden her yılda, işletme yetkililerine ve çalışanlarına yönelik olarak mevzuat ve çevresel konularda en az bir kere bilgilendirici eğitim çalışması yapmak ve özendirici faaliyetler düzenlemekle, düzenlediği eğitimlere ilişkin hazırladığı raporları sisteme yüklemekle,(süre belirtilmemiş)
e) İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu sisteme yüklemekle ve işletme sahibine/yetkilisine uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla, uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin raporu sisteme yüklemekle,
Ayrıca "İlgili ayın, Aylık Çalışma Takvimi bir önceki ayın son 10 günü içerisinde sisteme yüklenmelidir."

Süreler genel olarak bu şekildedir arkadaşlar.
Fakat Bakanlığın uygunsuzluk raporu için de bir format yayınlaması gerekmez mi? Aylık raporların sonuç kısmına yazıyoruz uygunsuz olan durumları..
Ayrıca aylık takvim için de bir format gerekli:ytrya:
Yine kafası karışık danışmanlar oldu :uzgnm:

Arkadaşlar sisteme evrak yüklemeye başlayan oldu mu ? Az önce Bakanlıkla görüştüm ocak ayının aylık değerlendirme tutanakları ve aylık çalışma takvimini yüklemeye başlayan denildi ocak ayı geçiş dönemi olduğu için tolere edilecektir denildi.

o zaman bakanlık birimlerinde sıkıntı var bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor bana da ocak ayının evraklarını yükleyin ve ocağın 20 sinde de şubat ayının aylım çalışma takvimini yükleyin dediler.Bakanlığın kafası karışık bizimkisi nasıl olmasın :)

ayrıca raporları ay biitiminde hazırlıyorum ben mecburan Şubat ayına sarkacak diye konuştum.

az önce tekrar bakanlığı aradım ocak ayının raporları en geç Şubatın 15 ine kadar yüklenmesi gerekiyor. Aylık çalışma takvimi ise tesiste tam zamanlı olarak çalışıyorsanız gerek yok doldurmanıza, ÇYB ve Danışmanlık firmaları ise çalıştıkları tesiste bulunduğu günleri işaretlemeniz yeterli olacaktır dedi.

Çevre Yönetim Biriminde çalışan ya da tesisin çevre görevlisi olarak çalışan bir personel bu takvimi nasıl oluşturacak?
Anladığım kadarıyla danışmanlık firmaları gidecekleri firmaları belirtiyor..
Bu çalışma takvimi ne iş yapıldığını içerecek mi?

@pre_conception
bence içeriğin yazılmasına gerek yok. Zaten gittiğinizde aylık faaliyet raporunuza gerekli açıklamaları yapılarak dolduruyoruz. bazı arkadaşlarında hazırlamış olduğu taslak gibi sadece hangi gün hangi tesiste olacağımızı belirtmemiz yeterli.

çevre yönetim birimleri ( ENTEGRE TESİSLER İÇİN) TAKVİM YÜKLENECEK.
EK-1 TESİSLERİ TEK ADRESLİ OLAN TESİSLERİN YÜKLEMESİNE GEREK YOKTUR

@İpekszksn

tesis deniz kenarında değil ise ( danışmanlığını yaptığım hiç bir tesis deniz kenarında değil) silip hiç bahsetmiyorum :islik:

ama deniz kenarındaki tesisler için numune alındıysa numune alımına ve analize ilişkin bilgiler verilir. alınmadıysa da rapor dönemi içinde deniz suyu kalitesi incelenmemiştir vs. yazılabilir. kıyı tesisleri için silip hiç bahsetmemek doğru olmaz.

@Tunç Bozkurt
ya silme konusunda çok kararsızım, haziran ayından beri kararsızım zaten :)))) benim de kıyı kenarınd tesisim yok, ir tane otelim hariç. onda da bu kapsamda yapılan izleme yok..
Siliyordum şimdiye kadar, fakat sisteme yüklemeler olacağı için silmeden mi hazırlayıp yüklemeliyim bilemedim..

@İpekszksn

yazım formatının "B" başlığı altında yazan açıklamaya istinaden silmekte sakınca görmüyorum;

"İşletmenin faaliyeti, çevresel etkileri bakımından irdelenecek, sadece yükümlü olduğu mevzuat çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır. Aşağıdaki numaralandırma ve alt başlıklar örnek olarak verilmiştir. Değerlendirmede işletmenin çevresel etkileri dikkate alınacaktır."

Örnek Olarak verilmiştir dediği için eğer hiç ilgisi yoksa; örneğin peynir fabrikası ise madencilik başlığından hiç bahsetmiyorum. tabi olduğu diğer konular için de diğer başlığının altına numaralandırma yapıyorum. örneğin B.9.1. tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası, B.9.2. geçici tehlikeli atık depolama sahası, B.9.3. ambalaj belgelendirme yükümlülüğü ....

başlıkların altına da nelerin yapılması gerektiği yada yapıldığını yazıyorum.

@Yunus Bağci
Yunus Bey, bu tutanak formunu vakti zamanında ben hazırlayıp bu konu başlığına yazdığım bir mesajda ek olarak sunmuştum. (Bakınız: sayfa 18/33) Bakanlıkta böyle bir format bulunmamaktadır. Format olmaması sebebiyle ben kendimce bir format oluşturup o şekilde firmalarda dolduruyordum.. Uygunsuzlukları çoğunluklar aylık raporların sonuç kısmına yazmayı tercih ediyorum. Fakat yayınlanan duyuru ile görüyoruz ki ayrı bir format gerekecek uygunsuzluk tutanağı olarak..
Konuyu okuyan arkadaşların kafası karışmasın, belki siz de forumdan bu dosyayı indirmiş olabilirsiniz :)

@Tunç Bozkurt
Bende eklemeler yapıyorum ama, bakalım şimdilik sildiğimiz gibi kalsın. Bakanlık elbet inceleyerek bir dönüş sağlayacaktır :)

@İpekszksn
İpek Hanım, haklısınız forumdan indirmişim ben de. mavi çerçeveyi görünce bakanlığın formatı olabileceğini düşünmüştüm. kusura bakmayın :)

arkadaşlar ben bir tesiste çalışan tam zamanlı çevre görevlisiyim ben bu belgeleri nereye yüklüycem bulamadım kendi sayfamda

@Yunus Bağci
Estağfurullah Yunus Bey ne kusuru :) Arkadaşlar gerçekten Bakanlık formatı falan zanneder, Allah muhafaza :)
Ama ben o formu aylık raporun ilk kısmını alarak oluşturmuştum. O sebepten mavi çerçeve kaldı :)