• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Melih Coşar

Aylık değerlendirme Raporu için söylüyorum;

mesela hava emisyonuyla ilgili kısma 0.73 Mw gücünde ısınma amaçlı baca olduğundan seös kapsamı dışındadır tarzı bir açıklama getiriyorum. çünkü emisyon konulu çevre iznine tabi olma gibi bir ihtimali var. Bacanın varlığından ve kapasitesinden bahsediyorum ancak muafiyet konusunu da belirtiyorum.

Formatta B başlığı altındaki açıklamada : "İşletmenin faaliyeti, çevresel etkileri bakımından irdelenecek, sadece yükümlü olduğu mevzuat çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır. Aşağıdaki numaralandırma ve alt başlıklar örnek olarak verilmiştir. Değerlendirmede işletmenin çevresel etkileri dikkate alınacaktır." deniliyor.

Numaralandırma ve alt başlıklar örnektir diyor. Ben mesela Hastaneler için B.5 TOPRAK KİRLİLİĞİ, B.7 KIYI TESİSLERİ veB.8 MADEN İŞLETMELERİ gibi kısımları siliyorum. çünkü hastanenin bir maden işletmesi olması veya atık kabül tesisi olması gibi bir ihtimal söz konusu değil. bölylece hem raporda gereksiz yazı bulunmuyor, hem de işletmeci yada denetmen rapora baktığında sadece tesisle ilgili kısımları görüyor.

benim düşüncem bu yönde..
 
Ben de tutanakların kullanımı olarak, formatta hiçbir ifadeyi değiştirmeyip tabi olmadıkları alanı kısa ifadeler ile belirtiyor ve eklemem gereken bir alan var ise yeni bir kutucuk açıyorum :)
Örneğin; atık depolama alanı, koşulları ve geçici depolama izni, tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası ile ilgili bilgiler için ayrı bir sütun açmak gibi.
 
@Yıldız Doğan

B başlığı altında olanlardan firma ile ilgisiz olanları çıkardığınızda sorun çıkacağını sanmam. ama diğer başlıklara dokunmamak lazım
 
Arkadaşlar kişisel olarak denetime gelen mühendisin kanaatine göre değerlendirilecek bir konu. İlgili kısımları çıkarsanız niye çıkardınız, çıkarmasanız niye çıkarmadınız denilebilir. Bence çıkarmayıp uygun şekilde açıklamak en mantıklısı. O zaman kimse neden çıkarmadınız demeyecektir en azından...
 
ben de ilgili olmayan yerleri çıkardım ve tutanak 2 sayfaya düstü eger hepsini koysam 7 sayfa olacak. ne kadar pek umrumuzda olmasa da çevreye ve ormanlara safi zarar. tutanak basi 5 sayfa tonlarca kagit demek...
 
sürekli izlemesi olmayan firmalarımda o kısmını çıkarıyorum mesela..
acaba çıkarmamak mı lazım. çok yoruma açık yahu :/
bilemedim ki şimdi...
 
Arkadaşlar Madenle hastanenin ne alakası var bence ilgisiz kısımları gönül rahatlığı ile çıkartın. Boşuna bilgi kirliliği, çevre kirliliği daha fazla mürekkep ve kağıt harcarsınız ancak.Kimse bir şey sormaz soran olursa doğal kaynak israfıydı çıkarttık dersiniz.
 
ayd bu kanun değil ya tutanaklardaki eksiklikleri şekillendirdiysek suç mu

size göre Talaktaki ÇKAGİLHY ibaresinin de değişmeden yanına açıklama yapılması gerekiyor (ÇKAGİLHY yerine ÇİLY yönetmeliği gelmiştir) gibi.

Nuri Kunt ile telefonda görüşmemde formatların yol gösterici olduğunu genele hitab etmek için hazırlandığı yazılmıştır. denildi.....
yani formatta seös olmasaydı kimse seös ile ilgili açıklama yapmayacaktı.
 
Mahmut Bey,

Size kimse ayd'deki maddeleri çıkarttıysanız suçlusunuz demedi. Kaldı ki şurada görülüyor ki formatları olduğu gibi kullanan iki-üç kişiyiz ve bu da bizim tercihimiz. Kendimize göre de haklı gerekçelerimiz var (ki onu da yukarıda yazdık). Sebebini sorduk söylediniz. Bundan sonrasında formattaki değişiklikler de sizi bağlar.

Ayrıca formatta Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik ve Kontrol Tebliği de yok bakarsanız. Ancak Tekstil sektöründe çalışan meslektaşlarımın bu tebliğ maddelerine göre tesisleri ile ilgili notlarını, formatta bulunan "Diğer" sekmesine yazıyorlardır. Tıpkı bundan önceki formatta seös ile ilgili kısımları yine o formatın "diğer" başlığı altında yazdıkları gibi.
 
Benim buradaki amacım bağcıyı dövmek değil. Konu hakkında istişare ederek fikir alışverişi neticesinde yaptıklarımın ve yapacaklarımın diğer meslektaşlarım ile aynı olup olmadığıdır.
elime geçti farklı firmaların hazırlamış olduğu bakanlık tutanakları yazı karakterinden tutun içindeki açıklama ve dip notları bile silmeden tutanak tutmuşlar. gerisini siz düşünün. Ankara'nın bunu istemediğini ve istemeyeceğini biliyorsak eğer üzülmemiz gerekmiyor mu sektördeki meslektaşlarım adına.
 
Arkadaşlar Eylül ayında danışmanlık firmamıza bir denetleme yapıldı. Aylık değerlendirme tutanaklarının formatlarına hiç bakılmadı. Sadece her ay düzenli olarak tutulup tutulmadığına yani tarihlerine ve imzalayan kişilere bakıldı. İmzalayanların imza yetkilisi olması ve imza sirkülerinin de konulması istendi. Ayrıca her aylık tutanakta kaşe de bulundurulması söylendi. Tabi bu gelen görevliye de bağlı biraz. Başka bir görevli memur belki de formatları da inceleyecekti. Örneğin biz 16 Hazirandan sonra tutulan aylık tutanakların yeni formata göre düzenlenmesi konusuna çok dikkat etmiştik fakat gelenler o konuyla hiç ilgilenmediler. Belki de bu sene geçiş dönemi diye çok üzerinde durulmamış olabilir. İleride olacak denetimlerde bu konu üzerine yoğunlaşabilirler.
 
iç tetkik raporuna varsa Çevre Yönetim Sistem Belgesi konulması gerekiyor ya, peki varsa 9001 i eklemekte gerekiyor mu?:oops: yada eklesem ne olur ki fazla belge göz mü çıkarır :D
 
Merhabalar kamu kurumunda-belediyede çalışıyorum çevre yönetim birimimiz bulunmakta, aylık değerlendirme raporlarına tesis yetkilisi olarak imza atabilir miyim? Bakanlık bu konuyla ilgili nasıl bir belge istiyor, kamu kurumu olduğu için sadece genel müdürün imza sirküsü var ...
 
bir sorum daha var:oops: iç tetkik raporu yılda 1 kere hazırlanıyor ya şimdi mesela 2014 ü hazırlıyorum bunun için 2014 ün 1. ayından itibaren olan belgelerimi eklicez birde mesela 2014 te atık çıkışı olmamış hiç ama 2013 ün 9. ayında var rapora 2013 ün verisi eklenecek mi :kötü:?
 
Çıkarmanız doğru olmayabilir. İlgili kısımlara '' Kapsam dışı, muaf tutulmuştur vb '' ifadelerle geçiştirmeniz daha uygun olabilir.
 
Üst