• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Olgaç Sürmelihindi

olgaç bey yönetmelikte 1 çevre görevliisi ek-1 ve ek-2 listesine tabi tesislerden 16 gün şartı var bir sınırlama var. Ne kadar çok tesisin varsa o kadar çok da çevre gorevlisi çalıştırmak zorundasın. Ancak
@Melih Coşar

evet melih bey şu kanu da çok haklı 'ÖDÜL'. bakanlık lisans almış firmalara en azından teşvik vermesi gerekiyor. Eğer ki belirli miktarda bakanlık lisanslı firmalara teşvik verirse bunu duyan merdiven altı çalısan firmalar gün yüzüne çıkıp teşvikten yararlanmak için lisans almaya çalışacaklar. O zamn su an kı lisanslı firmalara haksızlık ortadan kalkmış olacak.

her ne olursa olsun 16 gün çok fazla kesinlikle.. Ofis işleri var, evrak takipleri var, başvuru hazırlıkları var, Bakanlıkla görüşmeleri var, sürpriz denetimler var, var var var :kötü:

@Erol Dlklnc
Erol bey dediğinizde haklısınız ama uymayan firmalar vardır. Burada kesinlikle danışman firmalara art niyetim yok. Benim istediğim beraber yardımlaşarak işleri düzeltmek. Bir suçlu aramak yerine çözümcül fikirler üretmek.

Arkadaşlar söyle demek gerekirse sistem 3 kasımdan baya sonra açılacak gibi görünüyor bilginize,GFB başvurusu yaptığınız yada izin başvurusu süresi dolmaya yakın arkadaşlar dilekçelerinizi hazırlayın sonra ayazda kalmayın :)
Yeni sistemin kurulu olduğu gölbaşı binasında yangın çıktığı ve sistemin kasım ayına zor yetişeceği hakkında bir duyum aldım.Benim kasım ortasına kadar izin başvurusu yapmam gereken tesislerim var onlar için bakanlığa dilekçe ile başvurda bulunup ek süre talep edeceğim :)

Yok Böyle durumlarda sistem yedeği devamlı alınır ama yangın büyük ise veya serverde yangın çıktıysa işlerin geri gelmesi ve yedeklerin silinmesi durumu mevcut. eski bilgiler beyanlar be başvurular silinmiş olabilir.

Üretim odaklı çalışan firmalar çevre konusunu zaten masraf görüyorlar.Cezai işlem ve uygulamalar çevreye karşı bakışı olumsuz yonde etkilemektedirler.Onun yerine kaliteye entegre etmek ürünü satısa sunabilmek için ISO gibi çevre izinleri de almaları istenebilir

Benim bakanlık da bir daire başkanıyla görüşmem neticesinde aylık değerlendirme formlarını 2015'den sonra girmeye başlayacaksınız denildi.Artık sistem ne zaman açılır bilmem.

Az önce il müdürlüğündeydim, şube müd. sağolsun bakanlıktan birisine ulaştı sistemi sorduk ve 2-3 gün içinde açılacağını öngörüyoruz diye cevap verildi bakanlıktan. Ama kesinlik yok.

Bakanlığın sayfasındaki yeni açıklama (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
):

E - Çevre İzinleri Uygulamasında Çalışma Yapılmaktadır.

Kısa Bir Süre İçin Hizmet Veremiyoruz..

Bakanlığımız sunucularında(server) meydana gelen sorun nedeniyle 27.10.2014 tarihi itibari ile
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden e-Çevre İzinleri ile ilgili hizmet verilememektedir. Bahse konu sorunun giderilmesini müteakip e-Çevre İzinleri uygulaması yeniden devreye alınacak olup, sistemin devrede olmadığı süreler dikkate alınarak işletmelere sistem üzerinde gerekli ek süreler verilecektir.