• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Elif İlkem İnci
@G.Şentürk
@Elif İlkem İnci
aradığınız kişilere ulaşılamamaktadır, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz :D:D:D
gerçekten hastane ile çalışan arkadaşlar yok mu? hastane ile çalışmıyorum ama ben bile merak ettim nasıl hazırlanıyor diye..;)

@Emine Erdem

Teşekkürler. İç Tetkik Formatı değişti onu biliyorum da sistem açılınca yükleyeceğimiz Aylık Değerlendirme Formatı da değişti mi?

@Serdem
sadece danışmanlık firmaları diye bir sınırlama yok. çevre danışmanlık işini yapan herkesin kullanacaktır. tesisinize göre değerlendirme yapıp yazacaksınız. zaten hangi maddede ne yazmanız gerektiğine dair yani o madde kapsamında neye bakmanız gerektiğine dair kısa bilgiler mevcut.

izinlisans.cevre.gov.tr 'de şuan bu web sayfası kullanılamıyor yazısı çıkıyor.. acaba sadece bende mi böyle? net bağlantımda sorun yok, diğer sayfalar sorunsuz çalııyor. acaba sayfanın hazırlıkları tamamlanıyor mu? açılacak mı yakında?

Arkadaşlar,
bilindiği üzere bakanlık aylık değerlendirme formatlarında 16/06/2014 tarihinde değişiklik yapmıştır. formatlarda değişiklik yapma ( ekleme-çıkarma) hakkı bizde saklı olmasına rağmen galiba herkes yazı karakterini bile değiştirmeden aynı formatları kullanmaktadır. Sizin kullanmış olduğunuzun şablonların bir örneğini paylaşmanız mümkün mü?

Böylelikle herkes eksik kısımlarını gidermiş oluruz diye düşünüyorum.

@Mahmut Cimşit

Mahmut Bey,

Formatlarda değişiklik yapma (ekleme-çıkarma) hakkının bizde saklı olması hangi yönetmelikte veya duyuruda veya genelgede belirtilmiştir? Sanıyorum çoğu üyemiz bu değişiklik yapma hakkını bilmiyor olabilir. Bizimle bu bilgiyi paylaşırsanız üyelerimizi de aydınlatmış oluruz bu şekilde.

İyi Çalışmalar,

Melih Bey,
bakanlığın hazırlamış olduğu iç denetleme formatında yer alan ifade aynen şöyledir.
"İşletmenin tabi olmadığı mevzuata göre değerlendirmesi yapılmayacaktır. Örneğin, Orta Anadolu Bölgesinde yer alan bir işletme için Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nden veya bir gıda işletmesi için “Madencilik Faaliyetleri İle Bozulan Arazilerin Doğaya Yeniden Kazandırılması Yönetmeliği’nden bahsedilmesine gerek bulunmamaktadır."
şimdi bu ifade ile birlike yayımlamış formatta sürekli ölçüm cihazı ile ilgili açıklama yapılmasını, atık firmaları için uatf doldurulması ile ilgili gerekli açıklamalar var. şimdi bende böyle firmalar yok ise ben bunları ne yapmam gerekiyor. çizik atıp geçeyim mi ?
boş mu bırakayım? soru işareti mi koyayım, mantıklı olan ilgili olanı kaldırmak değilmi?
ayrıca atık yönetimine eklemeler yapma istediğimde ekleyemeyecek miyim?
tutanağa her seferinde yeraltı suyu kullanma izin belgem yok yazmak akla mantığa aykırı gelmektedir.

@Mahmut Cimşit

Mahmut Bey,

Güzel düşünmüşsünüz ancak çoğu zaman denetimlerde formatlarda bahsedilmeyen maddelerin çıkarılması yüzünden denetimciden "formata uyulmamış" denilerek laf yiyebiliriz. Haliyle işletme sahibinin/yetkilisinin yanında da bu tartışmaya girmek hoş olmayabilir. Onun yerine tabloda belirtilen yerde ilgili açıklamayı yaparak diğer tablolara geçiyoruz. En azından benim uyguladığım yöntem bu şekilde.

İyi çalışmalar dilerim.

Ben bir denetleme geçirdim.Bu denetlemede aylık değerlendirme formatı ile ilgili içerik değişikliği yapılmaması,mesela seös'mü yok tesiste ilgili kısma " ...... tesisinde ilgili çevre mevzuatına göre sürekli emisyon ölçüm cihazı monte edilmesi ve emisyonları sürekli ölçme yükümlülüğü bulunmadığı için sürekli emisyon ölçüm sistemi yapılmamaktadır" gibi bir ibare kullanın denildi.