• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Emine Erdem
Size şu şekilde anlatayım. Kendini bilen tesis danışmanlık hizmeti aldığında ve ekskliğini görüp tesis yetkilisine söylüyorsa ve bu eksiklikte hemen gideriliyorsa sıkıntı yoktur.Ama bakanlıkta denetleyecek. Ben danışman firmada çalısıyorum diyelim ve bir tesise gidip denetledim eksiğini buldum ben bunu aylık değerlendirme tutanağına yazarım ve işvereni uyarırım eğer uymuyorsa il çevre ile irtibata geçer durumu anlatırım. burada çevre danışman firmalarıda kontrol etsin tesiste bulunan mühendiste ama bakanlık tam yetkili olarak birim oluştursun ve tam yetki onlarda olmalı. Ben burada illa danışman firma tek yetkili olarak denetlesin diye destek çıkmıyorum. Herkes görevini tam anlamıyla ve dürüst şekilde yaparsa o zaman sıkıntı kalmaz benim anlatmak istediğim o. Yani çözümcül yaklaşımlar üretmelyiz gerektiğinde il çevreyi uyarmamız lazım ve bizimde fikirlerimizi söylememiz gerek. Bakanlık yada il çevre diye utanılacak bir durum yok.

Bu ceza konusuna gelince firmayı 2-3 defa uyaralım eğer hala kendi bildiğini yapıyorsa ceza o zaman kesilmesi lazım. Melih bey'in dediğinede katılıyorum ödül olmasıda gerekir.

@Olgaç Sürmelihindi
Zaten utanılacak birşey yok elbette ki düşüncelerimiz beyan etmemiz sağlıklı olur. Dediğiniz gibi herkes görevinin gerekliliklerini yerine getirirse sorunlar çözümlenir ve ne kadar denetim olmuş yada olmamış sorun olmaz. ama maalesef ki bizim toplumsal olarak bu yapıda değiliz, günü kurtarma ve hangi işten ne kadar kar elde ederiz düşüncesiyle çalışılıyor.
Size soruyorum kaç kişi işe çalıştığı firmadaki uygunsuzluğu arayıp il müdürlüğüne bildirecek merak ediyorum?

@Emine Erdem

Emine Hanım,

Kişilerin uygunsuzluğu il çevreye bildirme noktası ancak danışman firmaların ücretleri, işletmeler tarafından ödenmediğinde olur. Bunun teknik olarak olması imkansızdır. Zira Arif Bey'in önceki mesajlarında belirttiği üzere danışmanlık bilgi satma işidir. Denetim ise tarafsızlık. Bu yüzden danışman-denetçi kavramları iyi yapılmalı ve piramite bir-iki mesaj önceki "denetçi" profili girmelidir. Bu şekilde piyasadaki çevre mühendisi işsizliğinin de önüne geçilebilinir.

@Emine Erdem
Zaten bu günü kurtarmak adına yapılan işlerden kurtulursak o zaman daha iyi düzeye geliriz ve bütün tesisler düzenli çalışır. Toplumumuzun kafa yapısı değişmesi gerek. Son cümlenizi ben şu şekilde anlatmak istiyorum. Tesiste yeni çalışmaya başladık diyelim ve bu tesisin izin lisansı yok. Ben ilk başta iş vereni durumu anlatırım ve neden almamız gerektiğini söylerim. Eğer almak istemiyoruz bize gerek yok derse tabi 2-3 defa söyledikten sonra ya il çevreye bizim tesis izin-lisans almak istemiyor siz gerekeni yapın derim ya da dilekçe yazarak izin ve lisans işlemlerini başlatırım.

@Emine Erdem
kısacası bakanlık çevre mühendisi almak zorunda ve bizler uygunsuzluk oldu mu onu gidermeliyiz.Herkesin düşüncesi için teşekkür ederim. İyi oldu bu konuyu tartışmamız.

Merhaba,

Çevre danışmanlık firması denetlemesi sırasında bakanlıktan gelen memurlarla yapılan sohbet sırasında alınan bir bilgi şöyle;

A: Sisteme yüklenecek olan iç tetkik, aylık değerlendirme vs. ne zaman, nasıl yüklenecek?

Memur: Kasım Ayına girildiğinde sistem hazır olacak ve bu belgeler sisteme yüklenebilecek, sisteme yükleme başladığı andan sonra hazırlanan belgeler sisteme yüklenecek. yönetmeliğin çıktığı tarihten sonraki değil.

bu bakımda onun için sanırım

@Yıldız Doğan

Memurun demesine göre sistem açıldıktan sonra hazırlananlar yüklenecek, bizde Haziran 2014 sonrası yüklenir diye bekliyorduk. Bunu söyleyende il müdürlüğünden değil baya baya bakanlıktan memur :)

Eskileri yüklemeye başlarsak sistem yine çöker gibi geliyor, en iyisi açıldığı tarihten itibaren olmasıdır herhalde...yoksa 3-5 evrak fazladan yüklemek çok uzun zamanımızı almaz herşeyiyle en fazla 1 günümüz gider (tabi sistemsel arızalar hariç)..

Bekleyip göreceğiz, bakalım yüklenen aylık raporlar ve iç tetkiklerle ilgili dönüşler olacak mı..