• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@jn6zo
100 tane olan yerim yok :) fakat lisanslı firma bilgileri,uatf no, tarih tablo şeklinde girilir diyor..
UATF fotokopilerini ekleyerek bunu ekte belirtilmiştir şeklinde geçebilirsiniz de, bunu yapan arkadaşlar da var..
 
Kolay gelsin arkadaşlar elinizde yeni formata göre hastaneler için iç tetkik raporu hazırlayan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.(ilk defa hazırlayacağım)
 
Bağlı olduğum il çevre müdürlğündeydim Şube Müdürü ile görüştüm kendisi söyledi. Ki nitekim çevre sistemi yapım aşamasındadır denilmektedir.
Ancak detayları soramadım açıkçası herşeye hazırlıklıyız havası yaratmak istediğimden olsa gerek :)
 
@Didem Çelebi
:))) Valla ne ile karşılaşacağımızı çooook merak ediyorum Didem Hanım :)
Çevre Bilgi Sistemi ve i İzin Lisans yapım aşamasında, bende bir duyuru bekliyorum açıkcası bakanlıktan yüklemelere başlayabilirsiniz diye.. Fakat yaklaşık 1 yıl oldu.. 12 aylık rapor, 15 firma deseniz 180 tane yüklenecek dosya olacak :)
 
@Melis Kara
olsun bence geriye dönük yükleme yapalım ki bakanlık geriye dönük olarak ister. Zaten umut ettiğimiz hiç birşey umduğumuz gibi olmuyor.:)
 
@Olgaç Sürmelihindi
Sadece kendi sorumluluğumda bulunan firmaların aylık raporlarından bahsediyorum :) ya iç tetkikler, peki o eğitimler :D açmasınlar sistem mistem :)
 
Aylık tutanakların sisteme yüklenmesi söz konusu ama bakalım sistem bu kadar yükümlülüğü kaldırabilecek mi? Bakanlıkta ve il müdürlüklerinde yeterince denetmen bulunamadığından sanırım tutanakları, iç tetkikleri bu şekilde sistemden kontrol edecekler. Yani armut piş ağzıma düş misali... olan yine biz danışmanlara olacak ne yazık ki son 1 yılın denetim tutanaklarını sisteme yüklesekte ne olacak ki bakan mı olacak sisteme adam akıllı. 1-2 tutanağa bakacak eksiklik mi yazmışız yaz yazıyı gönder firmaya bu kadar basit...
 
bencede çoğu okunmayacak bile. izin süreci tamamlananlar özellikle bakılmaz gibi. nasıl olsa iznini almış, daha öncesinden personellerde gitti oraya eksiklik olsa izin verilmezdi olarak düşünülebilinir. Şu da var onca firma var, il müd. peroneli yada bakanlık personeli onca evrağı okursa saha işini kim yapacak? normalde bile konuştuğumuzda yoğunuz diyorlar. sadece aylık olarak oraya gidildi mi, genel kontrol oldu mu diye bakılacağını düşünüyorum.
 
@Erol Dlklnc
İl müd. personelleri evrak okuma işine girerse sahaya çıkmazı zor olacak. Sahaya çıkmayıncada merdiven altındakilerin denetimi daha çok gözden kaçacak. neredeyse sadece şikayet üzerine belirli firmalara mı gidilecek gibi bir soru geliyor aklıma. mutlaka bakanlıkta bu gibi durumları düşünmüştür, bir çözüm yolu da bulunur.
 
İnş. düşünmüştür. Düşünmüşse de sanırım iyi bir alım olacak yakın zamanda. Yeterince personel yoktur. tüm bu işlere bakacak yeni personel alımı olacak o zaman.
 
İzin-Lisans almış tesis sayısı kaç adet? (Türkiye ve Şehir bazında)
İzin-Lisans almamış tesis sayısı kaç adet? (Türkiye ve Şehir bazında)
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çed-İzin-Lisans Bölümüde çalışan personel sayısı?
İl Çevrelerde Denetim ve İzin Lisans bölümlerinde çalışan personel sayısı?
Çevre Danışmanlık Yeterlik belgesi almış kaç firma var?
Bu firmalarda çalışan çevre görevlisi kaç personel var?
Son olarak şu anda çalışmayan kaç tane çevre mühendisi ve/veya çevre görevlisi mevcut?


Tüm yukarıdaki verileri birbiri ile karşılaştırdığımızda Bakanlığın-İl Çevrelerin personeli yetersiz kalmaktadır. Bakanlık-İl Çevre personelleri evrak mı okuyacak? Denetim mi yapacak? Yoksa gelen/arayan çevre mühendislerine veya kişilere yol mu gösterecekler? Şu haliyle bile İl Çevre ve/veya Bakanlık personel alımı yapmalı. Eğer ki personel alınması söz konusu değilse bir ara sektör olarak denetçilik yaygınlaşmalıdır. Bir piramit olarak düşünün. Taban firmalar, üstü danışmanlık firmaları, üstü il çevre, tavan Bakanlık. İl çevre ile danışmanlık firmaları arasında denetçilerin olması, denetçilerin danışmanlık firmalarını ve sektörü denelemeleri, bunun raporlarının il çevre ve bakanlık ile paylaşılması gerekmektedir. Denetçilerin yarı özel menşeili olması ve personel maaşlarının firmalar tarafından toplanan bir havuz sistemi ile ödenmesi gerekmektedir. Bu yolla;

- İl Çevre ve Bakanlığın yükü hafifleyecek sadece denetçileri denetleyeceklerdir.
- İşletmeler ve Danışmanlık firmalarının daha tarafsız davranmak zorunda kalacaklardır.
- Denetçilerin vereceği raporlar ile ödül-ceza sistemi getirilerek çevreciliğe özendirilecektir.

Benim aklımdakiler bunlar. Sizlerin fikirleri nedir meslektaşlarım?
 
Üst