• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

Öncelikle geçmiş bayramınızı tebrik edeyim. sn Akgün için denetim günü esnasında .. bakımının yapıldığı, bu esnada cihazın çalışmamasının çevre kirlliğine etkisi varsa ne tür önlem alındığını yazmalısın, varsa yedeği çalıştırıldı, yada ünite bakıma kadar çalıştırılmadı, vb gerekçeler yazmalısın. didem hanım bazı işletmeler yüzey suyu kullanır ve bunun için ilgili Bakanlıktan izin alır. sizin durum biraz farklı gibi, yazmanız durumunda izin alınıp alınmadığı sorulabilir sonuçta bu kaynaklar bir yüzey suyun dolum kaynaklarıdır. İlk önce böyle bir durum ile karşılaşıp karşılaşmayacağınızı netleştirin, çevre il md. 'ne sorun ona göre izin çalışmalarının başlatıldığı gibi ibareler ile formunuzu doldurursunuz diye düşünüyorum. Kolaylıklar
 
merhabalar,

Çevre iznini almış olduğumuz faaliyetimize aylık değerlendirme raporlarını hazırlıyoruz, çevre izni muafiyeti aldığımız faaliyete yapmamız gerekiyor mu? ÇKAGİLHY gereği
ek-2 üretim sınır değeri altında kalan faaliyetimize çevre izni muafiyeti aldık, değerlendirme raporu hazırlamıyorum eksikmi yapıyorum sizce
 
@shalic
bence aylık değerlendirme raporunda belirtin.Şu şekilde yazabilirsiniz. ........ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından .......tarihli.......sayılı Çevre İzni Muaf yazısı mevcuttur.
 
Selma Hanım, muafiyeti var ama siz aylık değerlendirmelerinizi doldurun tabi..
ÇKAGİLHY gereği sınır değer altında kalıp muaf oluyorsa da muaf olduğunu belirten belgelerin sayı,tarih, konu, nereden alındığını belirtin ve muaftır yazın geçin..
Diğer kısımlarda da yükümlü olduğu kısımları dolduru. Mesela hiç atık çıkmıyor mu bu tesiste, miktarları belirtin.. SKHKK'e göre durumunu yazın..
Muaf diye aylık değerlendirme hazırlamamak doğru olmayacaktır...
 
her ay bir öcnekinin tekrarı niteliğinde olacak raporlar o halde ve sistem açıldığında da yüklemek gerekecek. peki bunun yasal bir zorunluluğu var mı bildiğiniz. birde açıkçası işletme sürekli faaliyet göstermiyordu o yüzden başlamamıştım. geriye dönük yapmak gerekmez sanırım. haziran ayından itibaren yeni format dahilinde yapayım dursun o zaman.
 
Çevre İzninden muafiyet iki şekilde olabiliyor.

1-Tesisin ÇKAGİLHY Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer almaması,
2- Ekli listede yer aldığı halde atıksu ve gürültüden muaf olup emisyon kaynağı'da bulunmaması halinde çevre izni muafiyeti düzenlenebiliyor.

Bu durumda tesisin ÇKAGİLHY Ek kapsamında yer almaması halinde tesisin çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu da bulunmuyor. Doğal olarak iç tetkik ve aylık değerlendirme raporu hazırlama zorunluluğu da yok.

Ancak tesisin ÇKAGİLHY Ekli listesinde yer almasına rağmen muafiyeti olması durumunda; çevre görevlisi bulundurması gerekir ve çevre görevlisinin de iç tetkik, aylık değerlendirme, eğitim vs. görevlerini yerine getirmesi gerekir.
 
@shalic
her ay tekrar olacak diye birşey yok. farklı durumlar yazarsınız. Zaten amaç firmanın durumunu , işleyişini ve yapılan işlemleri görmek. Yasal zorunluluk derken yönetmelikte her ay yapılması gerektiği yazıyor. Tesiste bulunan çevre görevlisi ya da danışman firma. Haziran ayından itibaren yap o zaman.
 
@shalic
Ek-2 listesinde değil dediniz ama belki Ek-2 de olan başka tesisiniz vardır incelemenizi tavsiye ederim "
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
"
benim de ek 1-2 de yer almayan işletmelerim var, aylık değerlendirme dolduruyorum.. çünkü tesis işleyen bir tesis mutlaka yazacak birşey oluyor..
 
öyle yapalım o zaman:) teşekkürler, yasal zorunluluk derken yukarıda da dediğim gibi faaliyet kışın olmadığından ve çevre izni muafiyeti yazısı çıkma aşamasında olduğundan hazırlamadım fakat şimdi Muharrem beyin de dediği gibi Ek kapsamında yer alıyor fakat sınır değerlerin altında kaldığından dolayı muafiyet alındı ise hazırlamak gerekir yasal dayanak olarak kastım bu aslında.

Çok teşekkür ederim.

@İpekszksn

EK kapsamında olmayan tesislerinize dolduruyor musunuz İpek hanım, sizin çevre danışmanlığı değil mi? ben çevre yönetim birimindeyim şubelerimize bakıyorum aynı şartlardır ama fark etmez herhalde
 
@shalic

Ben böyle bir şey demedim :uyku:

ÇKAGİLH Yönetmelik Ekli listede tanımlanmış bir faaliyet için "eşik değer belirlenmişse" ve tesisin kapasitesi belirlenen eşik değerin altında ise tesis "ekli listede yer almıyor demektir."

Ekli listede yer alıyor ama sınır değerin altında kaldığından dolayı muafiyet diye bir değerlendirme olamaz. Bir tesis ekli listede ya yer alıyordur ya da almıyordur.

Listede yer almasına rağmen muaf olan tesis bambaşka bir durum. Örneğin Ek-2 listesi 7. grup tesisler başka maddeden listeye girmiyorsa hava emisyonu kapsamında değerlendirme yapılmaz (SKHKKY ile getirilen muafiyet nedeniyle). Böyle bir gıda tesisi atıksu ve gürültü muafiyeti de aldığında doğal olarak "çevre izninden" muaf oluyor. Bu tür bir tesis çevre izninden muaf ama "çevre yönetim birimi, çevre görevlisi veya danışmanlık alma zorunluluğu ortadan kalkmıyor."

Ama örneğin sadece Ek-2 listesi 2.18 ve 9.11 maddelerinden ekli listeye girebilecek bir tesise üretim kapasitesi 200 ton/gün'den az olduğu için muafiyet veriliyorsa, bu tesis ekli listede olmadığı için muafiyet veriliyordur.

Umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.

Ama benim firmamın çevre yönetim birimi olsa, ekte yer alsın almasın tüm tesisler için hazırlattırırdım. İşleri ne :kptmya:
 
Olgaç Bey danışmanlık hizmeti veriliyorsa bence doldurulmasında fayda var.. yani sonuçta bu tesisler muaf/lisans alınmayacak tesisler olabilir ama çevreye elbet atıkları var.. kontrol altında tutulması gerekmekte firmaların..
 
@İpekszksn
anladım. Şunu da sormak istiyorum çoçuk bezlerinin üretildiği yerlerde veya başka firmalarda( lisansa gerek yok bu tür frimalarda diyelim.) Mühendis bulunsun bulunmasın yine de aylık değerlendirme raporu hazırlamaları gerek mi?
 
Bu formatı Firmalara Uyarlarken Zorlandım. Fazla detay var. Örneğin Maden ocağında en son patlatma ne zaman yapıldı ne kadar patlayıcı kullanıldı... Zor oldu fakat İlk formatları oluşturdum. Bundan sonra daha rahat işleyecektir diye düşünüyorum.
Eksiklik kısmına gelince Ben eksiklikleri hem konu başlığında hemde sonuç öneriler kısmında belirtiyorum. Hiç yuvarlak cümleler kullanmıyorum direk eksiklik neyse yazıp yanınada parantez içinde bu işin cezasının kaç lira olduğunu yazıyorum. Şuan için sıkıntı olmuyor fakat sisteme yüklendiği zaman ne olacak bilmiyorum.
 
@Muharrem

yanlış anlaşılan herhangi bir şey yok, söylemediğiniz bir şeyin de söylendi olarak belirtildiği yok :acpsnr: :)) sadece farklı şekilde ifade ettim.:booo: güzelce yazmışsınız tekrar 2.18 maddesine girer ama 200 ton /gün altında olduğundan muafiyet almış olabilir bu ekli liste de yer almadığı anlamına gelir diye, bende onu sınır değer olarak ifade ettim . sonuç olarak ek kapsamlarında yer almıyorsa zaten çevre görevlisi bulundurma yükümlülüğü olmuyor dolayısıyla çevre görevlisinin hazırlayacağı raporlar da . benim durumun için ise çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu var dolaysıyla rapor hazırlamam gerekecek.

Teşekkürler..
 
@shalic


@shalic

"Altı çizili, italik ve kalın" bölümleri veya o anlama gelecek bir cümleyi ben kurmadım :eek: :koptum:

Bu arada sizin tesisinizin neden çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu var ?
 
Merhaba arkadaşlar;
Mobil imzamı e-devlet, internet bankacılığı gibi sistemlerde kullanabilmeme rağmen izin lisans sisteminde hiç bir şekilde kullanamıyorum. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan veya konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.
 
Üst