• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@İpekszksn
ben bir kaç firmanın formalarını gördüm. bakanlığın yayımladığı formatının birebir kopyası. ben değiştirdim. hemde baya değişti. ama bakanlığın formatından da çıkmadan.
benim firmalarım da eksiklik söz konusu olmadığı için eksiklik yazma gibi bir ihtiyacımda yok. Eksiklik yazmak yerine mail ile gönderiyorum. ihtiyaç duyarsam formatta değişikliklik yapıp ekliyorum. kanun değil ya bu adt.

@Muharrem
Misalen firmada kirlilik var. Adt'ye firmanın şu yerinde kirlilik vardır dedin. Başka biri ise Firmanın şu yerinde kirliliğin temizlenmesi gerekir ve bakımlı olması gerektiği söylenmiştir ya da yapılması gerekir. İkisi arasında ki farkı çözdün mü?

@Muharrem
haklısınız oluyor tabi ki, ama işte adı öneri oluyor :) zaten büyük eksiklikler değil dediğim gibi.. bana kalsa ben hepsini Bakanlığa yazıveririm ama işte malesef ki paramızı danışmanlık yaptığımız firmalardan alıyoruz... He eksiklik olanı da yazıyorum, 1 aya düzeltin cezai işlem diyorum. Bazen 1 ayda düzeliyor, bazen yönetim kuruluna sokuluyor, yok müdür yurt dışında oluyor, yok efendim önce planlanıyor termin yapılıyor da ölme eşeğim ölmeeeeo_O

Nasıl adlandırırsanız adlandırın. Eksiklik eksikliktir. Çünkü eksikliğin eksiklik olması için mevzuatta tanımlanmış olması lazım.

Mevzuatta tanımlanmış bir hususu siz nasıl isimlendirirseniz isimlendirin sonuç değişmez :booo:

Ama haklısınız, işleyişte sıkıntı var...

Bu sıkıntının en büyük nedeni de sistemin daha zihinlerde oturmamış olması.

Firmalar kendi tercihleri ile danışmanlık hizmeti almıyor, mevzuat zorunlu tuttuğu için danışmanlık hizmeti alıyor. Danışmanlarında uyması gereken bir mevzuatları var. Danışman kendi mevzuatına uymuyorsa.... yapacak çok fazla bir şey yok.

Bu işin çözümü "kitabına uydurmak değil", "kitaba uymaktır". Ama tüm sektörün bunu yapması gerekir.

Bakalım zaman bize ne gösterecek...

Zamanla bence ben katil olacağım :koptum::koptum:
Yapın uleynn şu yazdıklarımı heeeyyytttt dıkşın dıkşın :ssrtcbya::ssrtcbya::D

Kitabına uydurmaya çalışmıyor, kitaba uymaya çalışıyoruz zaten.. Keşke herkes bu fikirde olsa:kötü:

Zaten herkes işini doğru yapsa ülkede sıkıntı kalmaz. Firma eğer senin dediğin yapmıyorsa zorlayacaksın. Zamanla bu sistem oturur bakarsınız biz kendi fikirlerimizi sunarız ve onların yaptığından daha iyi olur.

tamam anlıyorum sizi hepiniz elinizden geldiğince iyi işler yapmayı istiyorsunuz. Peki en büyük eksik olan EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ne olacak. Firmaya çevreci olmayı aşılar iseniz işler hep hızlı ve sizi yormadan geçiyor.

@Erol Dlklnc
Bırakın artık bu kuşkucu zihniyeti yapmayacak adamada mail atmıyoruz.
örnekle desteklemek gerekir ise: Önemli yapılması gereken bir firma var ise her hafta mail ile rapor istiyorum onlarda gönderiyor. İş yapmayacak firmalar ile işim olmaz zaten elimdeki firmalardan yeni başladığım 3 firma haricinde çevre izni/gfb olmayan, atık sahası olmayan, atıkları düzenli bir şekilde gönderimini yapmayan, geçici depolama izin belgesi alması gereken ama almayan bıla bıla bıla ...... yoktur.
az önce bahsettiğim gibi önce firmaya çevre bilinci oluşturun ve yaptığınız işlemlerin sadece maliyet olduğu unutturun.

affedersiniz ama eşeğin altında buzağı aramaya gerek yok.

@Mahmut Cimşit
İyi ki mail var yoksa halimiz harap olurdu. Bazen mail etkili olabilir ama yüz yüze gidip görüşmek daha etkili olur ve ben bu yolu tercih ederim. İl çevre veya başka bir kuruluşa o zaman mail gönderelim yaptığımız işlerle ilgili onlarda denetime gelmelerine gerek kalmaz. Şu yönden size katılıyorum firmalarda çevre bilinci oluşturulmalı hatta daha üst kurumlara kadar çevre bilincini aşılamamız lazım ve bu da bizim elimizde olan bir durum.