• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Emine Erdem
gerçek olan bu değil mi zaten. duyuruyu gördüğümde hemen kendi şirket taslağımızı çıkarttım. denetimlere o taslak ile devam ettik. olması gerekende bu değil mi?

@Olgaç Sürmelihindi
yeni formatlar 16.06.2014 tarihinde bakanlık sayfasında duyurusu yapıldı. 10.06.2014 tarihinden itibaren formatlar yeni hazırlanmayacak. 16.06.2014 tarihinden itibaren yeni formatlar kullanılacak. dikkat ederseniz bakanlık 10.06.2012 tarihinde bu formatların çıktığını belirtmiş. yani 10.06.2014 tarihi itibariyle formatlar değişecek diye bir şey yok.

@Nilay Öztürk
Çevre ve şehircilik bakanlığının sayfasında yeni formatlar 10.06.2014 tarihi ile duyurmuş ve bende buna istinaden eğer aylık değerlendirme 12.06.2014 tarihinde yapıldıysa ( tabi ki eski formata göre) değişiklik olur dedim ve bence yeni formatla hazırlamamız gerektiği söyledim bunda da yanlış birşey yok.

Bir arkadaşımın kullandığı bir özlü sözün bu duruma uygun olduğunu düşünüyorum! "KOLAY DEMEDİK MÜMKÜN DEDİK" :)

Merhaba Arkadaşlar;
İç Tetkik Rapor Formatı'nın eklerinde bulunan 11.1 maddesinde bulunan "İç Tetkik Toplantı Tutanakları" denmektedir. İlgili eke; Aylık Faaliyet/Değerlendirme Raporlarımızı mı koymalıyız ? İç Tetkik Toplantısı yapıp tutanak tutan arkadaşlar var mı?

@Ahmet Doğanay
biz iç tetkikin ne olduğunu anlatan bir toplantı yapıp ve iç tetkik raporunun içinde yazdığımız uygunsuzlukları madde madde yazıp tek sayfada imzalatıyoruz. onuda toplantı tutanağı diye ekine koyuyoruz.

@Didem Çelebi

İç Tetkik Raporunun "Sonuç ve Öneriler" başlığı altında, bahsettiğiniz bilgilere (mevcut durum, yapılacaklar, uygunsuzlar/eksiklikler) yer veriyorum. Yeni bir toplantı tutanağı daha hazırlayıp aynı bilgileri yazıp imzalatacağız o vakit, ve aynı bilgileri ekine koyacağız :S

@Mahmut Cimşit
10 Haziran'dan itibaren diye bir tarih var ve bu tarihten itibaren ben değişiklik yapacağım ve biz burda birbirimize yardım etmek gerekirken kimse kimseye yardım etmiyor. Herkes kendisi yapsın ve burada paylaşsın birbirimize yardımcı olmalıyız ve siz bazı durumlara sinirleniyorsunuz. Burada herkes elinden geldiğince birşeyler yapmaya çabalıyor. Eğer burada yardım etmeyecek kimse varsa bu formdan çıksın biz Allah rızası için yapıyoruz.

@Arif Öztürk
Kardeş ben yetkililerle görüştüğümde bu tarih denilmişti. Bende artık yeni formata göre yaptım ve 10 Haziran diye biliyordum.

Ben burda kimseye yanlış bilgi vermek amacında değilim 16 Haziran deniliyorsa tamamdır. Sıkıntı yok Üstad'larda hata yapar:-)

@Olgaç Sürmelihindi
bence gereksiz yere sinir yapıyorsunuz. söylenen şeylerde art niyet yoktu. sadece 10 haziran tarihi ile ilgili bir karışıklık oluştu ve bunun önüne geçmeye çalışıldı. ayrıca herkes fikrini beyan etmekte özgürdür tabiki saygı çerçevesinde ama zaten olumsuz birşeyde yoktu. zaten amaçta yardım etmek ve karışıklığa engel olmaktı.

Sanırım bu formatların ilk yayın tarihi 10 Haziran 2012, ve 16.06.2014 ise duyuru dolayısı ile yeni formatların geçerlilik süresinin başlangıcı....
Gereksiz konulara takılıp bu kadar hırs yapmanın anlamı yok... Bakanlıkta olsun Müdürlüklerde olsun bu formatların denetlemesini yapacak olan kişiler acımasız makinalar değil bizim gibi canlı kanlı insanlar.... Herkes içinde bulunduğumuz karışık geçiş döneminin farkında, neticede birbirimize sinirlenmek yerine önce denilmek istenileni doğru anlamaya çalışalım, denetçi ve danışman kavramlarının aynı tarafta olduğunu da düşünerek iyi niyetli çalışmalar yapalım ki artık bu sorunlar bitsin... Hiçbir meslek grubunda bu denli uygulama kargaşası yaşanmıyordur herhalde... Zaten bu kadar çok mevzuatı olan da başka bir mühendislik dalı da yoktur diye düşünüyorum.... Ya sabırla bu mesleği yapacağız ve koşulların düzelmesi için mücadele edeceğiz, ya da kim ne isterse öyle yapsın... :)

Meselenin özü önce dinlemek, anlamak.....

https://www.cevremuhendisleri.net/konu/ictetkik-aylik-degerlendirme-formatlari.6108/

merhaba, haziran ayından itibaren bu yenı formatta yapacam ben. sistem demişler :) artık gülüyorum olmayan sisteme yükleme yapın dıyorlar millet panik oluyor haklı olarak. ne var herseyı bir düzen verdikten sonra duyuru yapsalar. eminim ki sistem açıldığında yükleme yapılmayacak çünkü sürekli hata bulup güncelleme ile geçecek uzun bir dönem.

Arkadaşlar Merhaba,
Aylık formlarda su tüketimi kısmında suyun nereden temin edildiğini yazmak istediğimde tıkanıyorum. Allahın dağında boş akan suyu kendi yönüme çevirdim diyen bir yer için nasıl bir yol izlemeliyim sizce??