• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

Bence gereksiz ayrıntı olmuş. Gereksiz gördüğüm fazla kısımlar olmasıyla birlikte eksik kısımlar var. Örneğin atık beyanları, bildirimler, belgelendirmeler, atık yönetim planı gibi kısımlar yok. En önemlisi eskiden olan Kapasite Bilgileri kaldırılmış çok büyük eksik.

Bence pek uygun olmamış gibi.

sektörler farklılık gösterdiğinden dolayı bazıları için fazlasıyla detaylı bazıları için ise eksik olmuş oluyor. eksik görüp eklemenmesi gereken kısımları diğer başlığı altında yazılabilir.

@Emine Erdem
Emine Hanım,
Çok doğru bazı firmalarda formattaki maddeleri neredeyse tamamen çıkarıp yenilerini eklememiz gerekiyor. O yüzden diğer de değilde numaralandırmaya devam ederek ekleyebileceğiz. Kolay gelsin..

kendi adıma kullanmaya başladım. ama duyuru öncesinde aylık tutanağını doldurmuş olduklarım eski formatta artık temmuzda yazarım oraya. daha yeni gittiklerimize yeni formatta yazıyoruz.

@Emine Erdem
peki eksik kısımlar var dediniz ve ben bu eksik kısmı o formata yazdığımda il çevreden bir sorun çıkarmasınlar. Bizim yayınladığımız düzene göre yapın derlerse iş kötü.

@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç bey, formatta uygunsuz birşey olmayacakki. diğer başlığı altında eklemek istinilen bilgilere yer verilebilinir. o zaman o kısmı niye koymuşlar. kendinizin yapmış olduğu şeyleri, uygunsuzluk var ise ne olduğu ve buna istinaaden sunmuş olduğunuz önerileri yazın. yada formatta eksik görmüş olduğunuz ve eklemek isteidğiniz şeyler içindir diğer kısmı. ben hala nasıl bir uygunsuzluk olacak anlamadım, yada benim mi gözden kaçırdığım bişey var.

@Hatice Tekcan
duyuru tarihi baz alınır Hatice Hanım, benim aklımda 10 haziran olarak kalmışki oda yanlış. şimdi bakanlığın sayfasından baktım 16.06.2014 duyuru tarihi.yanlış bilgi için kusura bakmayın lütfen.

@Emine Erdem
formatta ben firmamla alakalı birşey yazdım veya o formata uyacak şekilde bir konu ekledim, başlık altında topladım diyelim. İl çevredekiler gelip inceledi. Benim kendime göre eklemiş olduğuma karşı çıktılar ama bana göre uygun onu diyorum.

Formatın içinde:
İşletmenin faaliyeti, çevresel etkileri bakımından irdelenecek, sadece yükümlü olduğu mevzuat çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır. Aşağıdaki numaralandırma ve alt başlıklar örnek olarak verilmiştir. Değerlendirmede işletmenin çevresel etkileri dikkate alınacaktır.

düzgün okuyalım lütfen.

istediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz.

@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç bey siz tesisin durumunu net bir şekilde yansıtan şeyleri yazdıktan sonra kimse size birşey demez. bakın birçok arkadaşımızın söylediği ve taslağın içindede yazdığı gibi firmanıza göre şekillendirebilirsiniz diyor. neden uygunsuzluk olsun ki bu yada il müd. neden kabul etmesin. niye illaki olumsuz bakılması gerektiğini anlamadım.

arkadaşlar bence ekleme yapılabilir çünkü bunun için zaten diğer diye bir kutu açılmış, ayrıca duyuru tarihinden sonra yani haziran ayı aylık değerlendirmesini yapacağımız belli bunu yapıp yönetmelikte dediğine göre temmuzun 15 inde sisteme yükleyeceğiz değil mi(açılırsa tabi)?