• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

Arkadaşlar merhaba,

Bu formatlar çevre danışmanlık firmaları için mi hazırlanmış, yoksa biz tam zamanlı çevre görevlileri de danışmanlıkfirması logosu kısmını vs kaldırarak bunları mı kullanacak bilgisi olan var mı?

@CMNet Okuru
Benim görüşüm, Dnışmanlık firma logosu veya firma logosu demesi tam zamanlı çalışanların da firma logosuyla bunu hazırlayabileceği yönündedir.

@H. Mustafa Pekçetin

Mustafa Bey, Eğitim tutanağında dediğiniz gibi yazıyor ama diğer tutanaklarda sadece danışmanlık firması logosu yazıyor. Anladığım kadarı ile biz kendimize uyduracağız, kendi firmamızınn logosunu koyacağız.

@Yıldız Doğan

Bence de öyle olacak :)

@CMNet Okuru
Ahmet Bey,
Bakanlık yetkilileri kendimizden kattığımız maddelere birşey demiyorlar hatta formatları geliştirmemizi istiyorlar. Emin olun fazlasını yapınca siz bizim formata neden ek yaptınız demezler (format ana hatlarına bağla kalmak kaydıyla) ama eksiltmeye gücenirler;)

Arkadaşlar Merhaba,

Benim tesislerimin tamamının Hava emisyon konulu çevre izinleri mevcut. Yeni formatlı aylık değerlendirme raporunda hava yönetimi kısmında emisyon ölçümleri ile ilgili alanlar var. Fakat benim tesislerimin ölçümleri izin için zaten yapılmış ve alınmış. Bu bölümleri doldurmam gerekir mi sizce, gerekirse nasıl doldurucam, sonuçta sürekli ölçüm yapılmıyor. Şimdiden teşekkürler

@CMNet Okuru

Cevap için teşekkür ederim. Ben de öyle düşünmüştüm. Fakat öyle detaylı sorulmuş ki bu kutuyu komple silip yeni kutu açmak gerekecek sanırım.

Arkadaşlar 16 hazirandan önce haziran ayı için hazırladığım aylık ve iç tetkik raporlarını tekrar yeni formata göre hazırlamam gerekir mi?
Yoksa bu ayın(haziran) zaten raporları hazır 15 temmuz da sisteme yüklemem yeterli olacak mı?

@asmin
16 Hazirandan sonra yaptığınız aylık değerlendirmeleri yeni formata göre yapacaksınız. Eskilerini değiştirmeye gerek olmadığı duyurudan anlaşılmaktadır. Sistem açıldığında da yüklersiniz...
upload_2014-6-23_13-38-32.png

Arkadaşlar,
Şirketimiz için hazırladığımız dökümanları paylaşıyorum. Bildiğim kadar ile sektörünüz olsun olmasın tüm soruları görmek istiyorlar.

Ekli dosyalar

• AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU.docx
    36.1 KB · Görüntüleme: 307
  • EĞİTİM RAPORU.docx
    33.8 KB · Görüntüleme: 182
  • İÇ TETKİK.docx
    42.7 KB · Görüntüleme: 196
Arkadaşlar ,

Aylık Değerlendirme Formunun Atık su kısmında, evsel atık suyunu fosseptikte biriktirenler için detayları istemiş, mesela vidanjörün yetki belgesi, sayısı vesaire isteniyor. bizim fosseptik çekimini belediye çekiyor yetki belgesi nedir? fosseptik çeken vidanjörlerin yetki belgesi mi oluyor, bilen var ise lütfen cevap verebilir mi?

Formatı dikkatli okursak, "rapor dönemi içinde" diye başlıyor.. yani o ay ölçüm yapıldıysa yazılacak.. değilse boş bırakılacak. Fosseptik ile ilgili olarak, belediye çekim yaptığında karşılığında size makbuz gibi bir belge veriyor sadece onu yazıp yükleyeceksiniz. Yetki belgesi ifadesi genel anlamda kullanılmış.

@Ümit Korkmaz

evet çekim yapıldıktan sonra makbuz veriliyor, fakat ayrıntılı olarak parantez içerisinde istemiş vidanjörün protokolü, izin belgesi bunlar olması gereken şeyler ben bunları da istediğini düşünüyorum çünkü atığını sonuna kadar takip etme sorumluluğu var üreticinin dolayısıyla atık su artıma tesisine gidene kadar ve gittikten sonraki belgeyi de istemesi mantıklı.

Vidanjörlerin İzin belgesi varmış, su kanalizasyon idareleri belli belgeler ve ücretler sonrasına çalışma izin belgesi veriyor vidanjörlere

Eğer her konuda bu kadar ince düşünürsek o rapor 10-15 sayfadan aşağı tutmaz. Kısa ve öz yazın. Format çok saçma olmuş. Uygulanabilirliği çok zayıf.. daha çok değişir bu format. Ben tesis olarak atıklarımı arıtma tesisine veriyorsam ve gerekli bağlantıları yapmış izinleri almışsam, bundan sonrası atıksu arıtma tesisini ilgilendirir. Bana ne atıksu arıtma tesisinin yetki belgesinden. O konuyu ona yetki verenler düşünsün..

Banada Bu İki ibareyi okuduk dan sonra.Çevre Yönetim Birimleri Aylık Değerlendirme Tutanağı Hazırlamayacak Gibi Geliyor.
http://s11.postimg.org/mcf1ia4oj/image.jpg

Karşılaştırma Kaynaklı bir yorum.Belki unutulmuş olabilir.
http://s11.postimg.org/mcf1ia4oj/image.jpg http://s28.postimg.org/xtgjwquu5/image.jpg