• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

@Tarık Can

Kişisel kullanım suyunu yüzey suyundanmı kullanmış olacaklar? ve yağmurun olmadığı buharlaşmanın had safhada olduğu bir dönemde yüzey suyu pekte mantınlı olmaz gibi geliyor :( hadii başka fikirler bulalım :(
 
@Didem Çelebi
yok artık ben proses için kullanılan su zannettim madencilikte, o zaman il sağlık müdürlüğü onaylı tankerlerle taşıma su diyebilirsiniz. kullanım suyu için de tank yaptırırsınız.
 
Tarık bey, il sağlık müdürlüğünden alınan için yeterli oluyor mu bu durumda?, yani tankere suyun dolum yapıldığı kaynak içinde DSİ den mi izin almak gerekiyor ?
 
@shalic

bir firmamızda şöyle aştık konuyu;
Mevcut kullanma suyu ihtiyacı, 21.10.2013 tarih ve 748 sayılı Sağlık İl Müdürlüğü
görüşüne istinaden Sağlık Bakanlığı’nca izinli ruhsatlı bir kaynaktan ve valilikçe izin
verilmiş tankerlerle karşılanacaktır. İçme suyu ihtiyacı, Sağlık Bakanlığı’nca izin verilmiş
firmalardan 19 litrelik polikarbon damacanalarla sağlanacaktır.
 
Peki Tarık bey bu kaynak şehrin dışında ücra bir köyde akan bir kaynak mı sağlık bakanlığı buraya mı izin vermiş. bizimde Didem hanım gibi bir durumumuz mevcut, dağın arasından akan bir su içme ve kullanma suyu olarak kullanılıyor, burada Sağlık müdürlüğünün izninin olduğunu falan düşünemiyorum, bu izinsiz su kullanımı mı oluyor bu durumda acaba, nereden izin alınacağı da belli değil, köy

@Tarık Can

Yüzey suyu için de izin alınması gerekiyor mu acaba?
 
kimse üzerine alınmasın ama bir şey konusunda şikayetim olacak.

bir kaç tane danışmanlık şirketinin yeni formatta aylık değerlendirme tutanağını incelemek zorunda kaldım.( bu firmalar kendilerinin bölgenin en iyi firması olduğunu iddia ediyorlar) bakanlık formatını aynen almışlar harfini bile değiştirmeden kullanmışlar. ben bu firmadaki mühendislerini mühendisliğin de kafasında beyin olduğuna şüphe etmeye başladım. örnekte değiştirilebilir olduğu yazmasına rağmen herkes aynı formatı kullanmakta.
örnek: seös her tesiste olmaz kaldır gitsin orayı ne olacak.

ben bu tür meslektaşlar ile mesleki geleceği görmekte zorlanıyorum.
 
aylık değerlendirme raporunda istenilen, fosseptiğini vidanjör ile çektiren firmalar için protokol, izin belgesi, atık su artıma tesisi protokolü gibi belgeleri ek olarak koyacak mısınız, ben sadece vidanjörden aldığım çekim makbuzunu koymayı planlıyorum, onlar zaten belediyeler ile çalışıyorlar, belediyenin alt yapı tesislerine boşaltım yapıyorlar.

sadece çekim makbuzuna uygunsuzluk tepkisi verirler mi sizce,
 
merhaba arkadaşlar,
aylık değerlerlendirme raporu hazirlıyorum. fakat format benım bulunduğum tesis için çok fazla detaylı. yanlışlık yapmamak adına fikrinizi öğrenmek istiyorum. ben ambalaj atıklarını toplama ayırma tesisinde çalışıyorum . aylık değerlendirmede madenmiş, endüstriyel atık su, toprak kirliliği,gürültü, hava vb gibi konular var. ben bunların çoğunu çıkarttım çok gereksizlerdi çünkü. emisyon ve gürültüden muaf zaten. bu sekılde olunca baya formatta değişiklik yapmış oluyorum:) gereksiz olanlar kalsın mı yoksa kalabalık etmesin diye çıkarttım mi? tat firmasında olan var mı? bırazda acemıyım:) sorum cok basit geldiyse kusura bakmayın. her şey öğrenmek için.:)

birde si,stem deniliyor ama daha açılmış aktif bir sistem yok değil mi?
 
@evrem yeşil

Muaf olunan kısımlar silinmek yerine belki " ... tarihli, ... sayılı “....” konulu X İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısına istinaden;

Faaliyetin yer aldığı Ek-1 listesi, 1.2 ve 7.1 maddelerinin “*” işaretli olması nedeni ile işletme gürültü konulu çevre iznine tabi değildir. "gibi bir şey yazılabilir...

Arkadaşlar;
Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hk. Yönetmeliğin 10.maddesinde hizmet vermeye başladıktan 30 gün içerisinde iç tetkik ve eğitim diyor bildiğiniz üzere.. Fakat sözleşme yenilediğimiz firmalara da bunu yapmak zorunda mıyız? Biraz yoruma açık bence, çoğu yönetmelikte olduğu gibi.. Sizlerin uygulaması ne yöndedir onu sormak istiyorum..
Sözleşmemizi uzattığımız/yenilediğimiz firmalarda da ilk ay bunu yapmalı mıyız? ya da yapıyor musunuz?

"Yükümlülükler
MADDE 10 – (1) Çevre görevlisi;
c) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içinde, takip eden her yılda ise
bir defadan az olmamak üzere işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde iç tetkik raporunu
hazırlamak, bu raporları işletme sahibine veya yetkilisine sunmak ve sisteme yüklemekle,
ç) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içerisinde ve takip eden her
yılda, işletme yetkililerine ve çalışanlarına yönelik olarak mevzuat ve çevresel konularda en az bir kere
bilgilendirici eğitim çalışması yapmak ve özendirici faaliyetler düzenlemekle, düzenlediği eğitimlere
ilişkin hazırladığı raporları sisteme yüklemekle,"

Çevre Yeterlik Dairesi Başkanlığı ile görüştüm.. Sözleşme yenilemelerde iç tetkik yapılması gerekmiyor dediler, bilgilerinize..

Arkadaşlar, Bizim şu meşhur Yönetmeliğin 10. maddesinde diyor ki; "e) İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu sisteme yüklemekle ve işletme sahibine/yetkilisine uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla, uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin raporu sisteme yüklemekle yükümlüdür."

"uygunsuzluğa ilişkin rapor" olarak aylık değerlendirme raporlarını mı kullanıyorsunuz? Yoksa başka bir rapor oluşturdunuz mu? Bir kaç arkadaşımdan duyduğum kadarıyla aylık değerlendirmeden farklı olarak bir "uygunsuzluk tutanağı" tutmaktalarmış.. Sizin bu konudaki izlediğiniz yol nedir? Ben ekte belirttiğim gibi bir tutanak kullanmayı düşünüyorum...
 

Ekli dosyalar

  • Uygunsuzluk Tutanağı.pdf
    285.8 KB · Görüntüleme: 155
@Melih Coşar
Farklı farklı şeyler duyuluyor Melih Bey. O sebepten yaptığımız bir eksiklik olmaması için insanın kafasında soru işaretleri oluyor.. Bende sizin gibi düşünüyorum. Aylık değerlendirmelere yazıp oradan takip etmek daha doğru.. Malesef firmalarda eksiklikler bir aydan fazla zamanda düzeliyor. Keşke herşey kağıt üstünde olduğu gibi rahat ve hızlı ilerlese...:uzgnm:
 
aylık değerlendirme kısmında diğer kısmına veyahut altına ek bir hücre yazıp devam edebilirsiniz.
iş takibi olarak ta sonuç öneriler kısmında takip edilen ve yapılması planlanan işleri yazabilirsiniz.

sadece bir öneri:kötü:
 
Üst