@evrem yeşil
Muaf olunan kısımlar silinmek yerine belki " ... tarihli, ... sayılı “....” konulu X İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısına istinaden;
Faaliyetin yer aldığı Ek-1 listesi, 1.2 ve 7.1 maddelerinin “*” işaretli olması nedeni ile işletme gürültü konulu çevre iznine tabi değildir. "gibi bir şey yazılabilir...
Arkadaşlar;
Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hk. Yönetmeliğin 10.maddesinde hizmet vermeye başladıktan 30 gün içerisinde iç tetkik ve eğitim diyor bildiğiniz üzere.. Fakat sözleşme yenilediğimiz firmalara da bunu yapmak zorunda mıyız? Biraz yoruma açık bence, çoğu yönetmelikte olduğu gibi.. Sizlerin uygulaması ne yöndedir onu sormak istiyorum..
Sözleşmemizi uzattığımız/yenilediğimiz firmalarda da ilk ay bunu yapmalı mıyız? ya da yapıyor musunuz?
"Yükümlülükler
MADDE 10 – (1) Çevre görevlisi;
c) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içinde, takip eden her yılda ise
bir defadan az olmamak üzere işletmenin genel durumunu kapsayacak şekilde iç tetkik raporunu
hazırlamak, bu raporları işletme sahibine veya yetkilisine sunmak ve sisteme yüklemekle,
ç) İşletmeye hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren otuz gün içerisinde ve takip eden her
yılda, işletme yetkililerine ve çalışanlarına yönelik olarak mevzuat ve çevresel konularda en az bir kere
bilgilendirici eğitim çalışması yapmak ve özendirici faaliyetler düzenlemekle, düzenlediği eğitimlere
ilişkin hazırladığı raporları sisteme yüklemekle,"
Çevre Yeterlik Dairesi Başkanlığı ile görüştüm.. Sözleşme yenilemelerde iç tetkik yapılması gerekmiyor dediler, bilgilerinize..
Arkadaşlar, Bizim şu meşhur Yönetmeliğin 10. maddesinde diyor ki; "e) İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu sisteme yüklemekle ve işletme sahibine/yetkilisine uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla, uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin raporu sisteme yüklemekle yükümlüdür."
"uygunsuzluğa ilişkin rapor" olarak aylık değerlendirme raporlarını mı kullanıyorsunuz? Yoksa başka bir rapor oluşturdunuz mu? Bir kaç arkadaşımdan duyduğum kadarıyla aylık değerlendirmeden farklı olarak bir "uygunsuzluk tutanağı" tutmaktalarmış.. Sizin bu konudaki izlediğiniz yol nedir? Ben ekte belirttiğim gibi bir tutanak kullanmayı düşünüyorum...