• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

Buradan ÇMO'yu suçlayan arkadaşlara güzel bir teklifim olacak. Yarın ÇMO Ankara Şube Çed Yeterlik Tebliği konusunda bir toplantı olacak. Sorunu olan, çözüm isteyen arkadaşları beklerim. Ben de aynen resimdeki tipimle orada olacağım zaten kaçırmazsınız. Sizinle seve seve de konuşur, sohbet de ederim. Son toplantıda olanlar beni de görmüştür kimseyi yiyen biri de değilim ;) Yeter ki gelin sorununuzu söyleyin, çözüm önerin.

Çekinecek bir durum yok. Orda olmak isterdim lakin şehirler farklı. Odaya karşı çıkan yok ama odadan daha iyi bir performans beklerdim. Kimse gelmiyor diye şikayet üstüne şikayet... Gittik gördük ama sonuç hüsran. Şahsen üzüldüm. Bu işler daha iyi bir organizasyon yapısıyla yönetilebilirdi. Özel sektörde bu yönetmelik ile çalışılır diyeni görmek isterim!? Çünkü yapmadığınız bir işten hazırlamadığınız bir rapordan sorumlu tutuluyorsunuz.? Sonucu düşünmek bile istemiyorum? Çoğu kişi ek kapsamına bakıyor. Yönet. en son bakılacak yer eklerdin. Ana konu suistimal ediliyor....

@Sinan Yıldız
Özel sektörde bu yönetmelik ile çalışılmayacak olan kısmı zaten hazırlamakla mükellef olduğumuz çevre denetim tutanakları mı? iç tetkik raporları mı? aylık ziyaretler mi? Konunun suistimal edildiği yer çevre görevlisi ünvanı mı? eğitim mi? 5 kişi şartı mı?

@yara_bandi
Başkasının gözetimi ve onayıyla İç tetkik hazırlama ayrı bir facia?
Örnekler: emisyon raporu x firması hazırlıyo bir madi hata yapıldı. Sonuç red. Ceza kime?, GFB sürecini inceleyen kişi. Belge okunmuyo diyor veya ikinci redde başka bir gerekçe ( birde belirtilmeyen gerekçe) cevap red. Ceza kime? (Bazıları insaflılar başvuruyu red etmeden ek belge talep ediyor)...

6.3. Geçici faaliyet belgesi ve çevre izni/çevre izin ve lisansı başvurularının ikinci kez reddedilmesi.
Danışman firma bu saatten sonra yesin bir zahmet cezayı. Red diyor. eksiklik bildirimi demiyor ki.

oda bi şey yapıyor ya da yapmıyor ne önemi var.Kişisel olarak bizler ne yapıyoruz ona bakalım. Odalar görüşleri almak için forum düzenliyor ona bile katılım yok... ben istanbulda yapılan toplantıya katıldım gayet güzel de çalışıyorlar bir çok da fikir ortaya atıldı.orada bulunmayan kendi haklarını savunmayanlar için bile mesleklerini nasıl yapsınlar diye düşünüyorlar.
Birbirimizle tartışmak yerine birlik olmak için ne yapmak gerekiyor ya da şöyle sorayım ünvanımız tamamen hiçe sayıldığı zaman mı aaa evet bi şeyler yapmalıyız ortak hareket etmeliyiz mi dicez ?

Zaten çevre iznine ikinci red yediğinizde firmanız 3 ay sonra GFB başvurusu yapabiliyor.

Danışman firma olarak fabrika adına para alıp müracaat yapacaksın, üstüne birde red yiyeceksin ikinci defa ve bakanlık ağır ceza veriyor olacak. Danışmanın yaptığı hatadan fabrika ceza ödüyor, fabrika sahibinin suçu ne? Ama çokta üzerinde durmuyorum maddeler üzerindeki çelişkilerdi şunlardı bunlardı.İşin o kısmı bitti artık. Önemli olan elimizde nurtopu gibi bir yönetmelik var bununla ne yapacağız. Bu kadar çok isyanda bulunmak gereksiz bence. İcraatları görelim bir zahmet.

Çevre mühendisi olan arkadaşlarımızın şirketleri kapansada olur ama geri kalanları korumak lazım amaç bu mu yani

bu yönetmelik 2010 yılından beri yürürlükte ve hala daha eksik müracaat yapılıyorsa bu bizim ayıbımızdır. ama eksik incelenmeden dolayı doğacak olan bir ceza olursa da aynı şekilde hak aranır. her şeye rağmen eksiklik kasıtlı geliyorsa o zaman art niyet aranır. ona görede çaresini bakılır yani. ama cezayı eksiklikte vermiyor. red aldığınızda veriyor. red almakta o kadar kolay değil açıkçası.

@Sinan Yıldız
dediğinizde haklısınız, katılıyorum size. ama yönetmelikte dünya kadar açıklık var ve söylediğiniz açıklık diğerlerinin yanında küçük bana göre. sektörü vurabilecek güçlü bir madde değil. ayrıca büyükte olsa küçükte olsa açıklıkların tamamını herkes biliyor. artık önemli olan bunları düzeltebilmek için bir şeyler yapmak.