• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

Çevre alanında şeklinde mevzuatta geçtiği için istasyon tecrübesini kabul etmeyebilirlermi?
Konuyla ilgili bakanlıkla da görüştüm net birşey söyleyemediler

arkadaslar ,
hepimizin özeleştiri yapması gerekir , yaklaşık bir yıl önce bu yönetmeliğin taslağı çıktığında tepkilerimiz çok sert olmalıydı. adamlar sanal ortamdaki tepkileri ciddiye almıyorlar.1000 tane çevre mühendisi bakanlığın önünde bir basın açıklaması yaparak yönetmelik taslağına karşı tepkisini koysaydı; bu yönetmelik böyle çıkarmıydı?
idam sehpasındaki idam mahkumuna son sözünü sormuşlar;mahkumda demiş ki "bu hatalarımda bana ders olsun"...

@Mehmet Zekai

Sorun olmaz. Sigorta olarak memur yada işçi olarak gösterilir sigortan ünvan olarak gösterilmiyor. Sözleşmede senin ünvanın gösterilir. Farklı bilen varsa söylesin bizde öğrenelim. Bak yönetmelikte ne diyor :

" Çevre danışmanlık firmasının nitelikleri
.
MADDE 9 – (1) Çevre danışmanlık firmasında en az 5 (beş) çevre görevlisinin sürekli istihdam edilmesi ve bunlardan;

a) Birinin, kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış koordinatör çevre görevlisi olması, "

Senden sadece 5 yıllık tecrübe ve çevre görevlisi belgesi istiyor. Bunlar yeterli.

@Fatih Çoban
Arkadaşalr , bir seminerde bakanlık yetkilisi şirketin vereceği yazının yeterli olduğunu söyledi .Çünkü sgk nız asgari ücret de gösterilmiş olabilr bu sizin tercihiniz dğil ki firma uygulaması

o yüzden çevre alanında çalışmış old. dair yazı istiyorlar eski çalıştığınız firmalardan

@Gülin Çağlıyan

Bende bu şekilde olabileceğini düşünüyorum. Çünkü yatan sigorta piriminde asgarinin gösterilmesi (ki bu eskiden di , yeni düzenlemelere göre olmaması lazım) sıkıntı yaratacağı için; belki yazı ile bunu belgeleyebilirler yada sadece sigortalılık süresini dikkate alabilirler.

@Fatih Çoban
tabi artık sgk sisteminde meslek kodu bildirilme zorunluluğu var ama yönetmelik 5-32 yıl deneyimden bahsediyor bu sebeple yazıyı kabul etmeleri gerekir.

@Gülin Çağlıyan

Demek ki yeni yeni sistemlerde oturuyor. İleriki süreçlerde yazı yerine sgk bildirgesini isteyeceklerdir. Bunu da bir yönetmelik değişikliği bildirirler artık.

Bence mevzuattaki önemli yanlışlardan birisi de mevcut firmalara 6 ay süre vermeleri.. Şartları sağlayamayan kapatsın gitsin mantığıyla yaklaşmaya hakları olmadığını düşünüyorum. Bu sebeplerden ötürü benim fikri kanaatimce olması gereken mevcut firmalara vize süreleri bitimine kadar kriterlerin sağlanması zorunluluğu şart koşulmalıdır...!!

arkadaşlar bence bu işi burada kendi aramızda tartışarak veya internette imza kampanyaları yaparak çözemeyeceğiz. reel bir tepki için görüş ve öneriler toplamaya başlayalım

Akdenizin Korunması İçin Çevre Bakanları Bir Araya Geliyor'muş önce çevre mühendislerini korusunlar sonrada bıraksınlar biz akdenizi koruruz...

Aylık tutanakları ne zamana kadar ve nasıl yükleyeceğiz arkadaşlar....Bir de ortak bir payda belirtip birlikte hareket edelim arkadaşlar, pes edilmemeli asla...

Çevre görevlisi belgesinini vize edilmesi sınavla mı anlayamadım yardımcı olabilecek varsa sevinirdim...

ilk defa çevre görevlisi belgesi alacak olanlar sınav ile alacak, belgesi mevcut olanlar eğitime katıldıklarını belgeleyerek vize ettirecekler.
aylık tutanaklar, 1 ocakta yönetmelikle birlikte değişecek sisteme yüklenecek.
yönetmelikte, şartların sağlanması için verilen süre (6 ay) yönetmelik yayımlandığı tarihten itibaren diyor , yürürlüğe girdiği tarihten itibaren değil dikkat edelim.

@Fatih Çobanor
hangi maddede böyle yazıyor benm okuduğum kadarıyla sil baştan sınava başvuruluyor yanlış mı okudum yokse diğer branşlardaki mi girecek