• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

Belgesi olan çevre mühendisleri vize bitiminden önce bakanlığın eğitimine katılım belgesini sunacak ve yeniden vizelenecek... Belgesi olmayan çevre mühendisleri ise sınava gircek gerekli başarı puanını alabilirse belge alabilecek.

Bu yönetmelik ile alakalı ÇMO'nun bir dava açacağını okudum.Bu dava sonucunda yargının çevre mühendisleri lehine bir karar oluşturması gerekiyor.Aksi durumda bu ülkede adalet,işleyiş, düzenin bittiğine resmen şahit olacağız.
Aynı zamanda biz çevre mühendisleri olarak BİMER e bireysel olarak (çok sayıda) mesleğimizin gidişatı hakkında bildrimlerde bulunsak bunun bir faydasını görebilirmiyiz?

Faydası olacaktır mutlaka.. Aslında Ankara'da hep birlikte toplanıp bir basın açıklaması yapsak sesimizi daha kolay duyurabileceğimizi düşünüyorum. Dikkatleri daha kolay üzerimize çekeriz...!!

Umarım faydası olur bu tür girişimlerin.Bende ek olarak lpg sorumlu müdürlük yapıyordum bu durumda yapamayacağız gibi görünüyor. lpg için aldığımız belgelerin geçerlilik süresi hala devam etmekte ve bu belgeleri alırken böle bir yönetmelik çıkacağını nerden bilebilirzki bu durumda bir kazanılmış hakkın elimizden alınması söz konusu olmazmı yani en azında geçerli olan lpg belgelerimizle süreleri dolana kadar bu işe devam etsek.
odayada bu durumu aynı şekilde sordum bu konu üzerinde bizde çalışıyoruz dediler ve biraz beklememiz söylediler bakalım neler olucak.

@Melih Coşar
Melih Bey çok güzel yazmışsınız.Katılıyorum size.Ayrıca bende kafayı ÇMO ya takanlardan biriyim.Haklı gerekçelerim var bence.Her seferinde ÇMO Çevre Mühendislerini savunduğunu idda etmesine rağmen hiçte buna paralel hareket etmediğini düşünüyorum.İşleri güçleri siyaset.Ya biz önce mesleğimizin itibarını kazanacak çalışma yapmalıyız.Siyaset yapılacak merci ÇMO olmamalı.ÇMO herşeye karşı.Bakanlık zaten bizi düşünmüyor.EE sonuçta olan bizlere oluyor.

Arkadaşlar madem ÇMO yönetimine karşısınız, bir mühendis olarak, size verilmiş o eğitim disiplini ile soruna çözüm ile yaklaşırsınız. Toplantılara gelir söz alırsınız, sorununuzu söylersiniz, aklınızdaki çözümü de dile getirirsiniz. Dinlemiyorlarsa yazılı olarak bildirirsiniz. Seçimlerde de öne çıkarsınız "ben bu işi sizden daha iyi yaparım" diyorsanız adaylığınızı koyarsınız emin olun ki size bir çok kişi gibi ben de oyumu veririm. Ancak bir şeyler yapın, elinizi taşın altına koyun, tıpkı buradan mesajla söylediğiniz gibi kuru kuru konuşmayın.

@Gülin Çağlıyan

bu yöntemi uygulayan bir arkadaş var mı acaba aramızda, gerçekten işverenden alınan yazı ile 3 yıllık tecrübe meselesini aşabilir miyiz.

Arkadaşlar Çevre Mühendisleri odasının Danışmanlık şirketlerine gönderdiği fax var. 14.11.2013 tarihinde Bakanlıktaki yetkililerinde davet ettikleri toplantı var. Toplantıya katılarak sorunlar göz önüne getirilebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Çev. Müh..pdf
    221.3 KB · Görüntüleme: 59
ÇMO Toplantısına gelip ÇMO yu eleştirenlerin derdi mesleğine sahip çıkmak mı yoksa kendini kurtarmak mı? Çok merak ediyorum gerçekten.Arkadaş çözümün varmı çözümün?Projen varmı? Gel odayı kapatalım Yeni bir yapı kuralım desem kaç kişi gelecek? Artık özeleştiri yapmanın zamanı geldi.Sen iyi bir Mühendis olmadan hiçbir şeyin düzelmesini bekleyemezsin.Yıllardır aynı yaygara "Mesleğimizi hiçe sayıyorlar, bizi eziyorlar vs....." Unutma sen kendini hiçe saymadığın sürece kimse seni ezemez....

@Oğuzhan Başıbüyük

ÇMO Toplantısına gelip ÇMO'yu eleştirseler ona da şükür. Gelmiyorlar bile. Gelseler bile konuşmuyorlar ki. Belki içlerinden konuşuyorlardır. Sonra da gelip burada yazıyorlar. Klavyeden yazmak her zaman kolaydır. :)

Not: Zaten Çevre Mühendisliğini sevmiyorlar, her şeye karşılar diyen adam utanır biraz da şu odanın web sayfasına bakar. Neler yapmış, neler etmiş... Odanın sempatizanı değilim ama nasıl çalıştıklarını, neler başardıklarını, neler istediklerini, bizlerden ne gibi bir beklenti içinde olduklarını biliyorum.

Oda bize karşı diyenlere önerim, ÇMO Ankara Şube web sayfasına gitmelerini ve benim bugün açtığım, bu toplantı hakkındaki konumu okumalarını öneririm. Oda nelere karşı, neleri savunuyor görelim... :)

@Melih Coşar
Ankara ÇMO Toplantısına gelip verilen "ARADAN" sonra 2.Bölüme katılmayıp söz de almadan toplantıyı terkedenlerin ajan olabileceğini düşünüyorum.:kötü:

@Melih Coşar
Zaten olayın özü de ne yazık ki bu.Sustukça ezildik, ezildikçe sustuk.Artık yeter diyorum vallahi yeter billahi yeter.Yürekli insanlar arıyoruz dava sahibi insanlar !!