• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

ODA toplantılarında yeni çıkacak taslak yönetmelik olan izin lisans yönetmeliği üzerinde baskı kurması lazım.hep çıktıktan sonra bağırıyoruz.
Olay bittikten sonra geri dönüşü zor.Allah fakiri sevindirmek için önce eşeğini kaybeder sonra buldururmuş.Bizlerde aynı piskoloji ile hareket ediyoruz .koca yönetmelikten bir madde değişecek ve biz sevineceğiz giden kocaman parçayı kimse görmeyecek bile.ODA ve bu platform bunların başlangıcında bir yol haritası çıkartıp bakanlık üzerinde baskı kurdurması lazım.Herkesin oda toplantısında olmasına gerek yok hergün bakanlığa çekeceğimiz fax veya mail bile iş yapar diye düşünüyorum.Ama bunun organize edilmesi gerekir,dağınık eylemler hiç bir zaman ses çıkartmaz.Oda ve çevremühendisleri net yöneticilerinden rica ediyorum
21 kasımda çıkan yönetmelikle çevre mühendisleri ve danışmanlık firmaları ciddi bir tırpan yedi,yeni çıkacak izin lisans yönetmeliği ile ikinci
bitirici tırpanı yiyecek.taslak yönetmelikle firmaların % 70 i kapsam dışına çıkıyor.buda iş alanlarının azaması demek ve türkiye genelinde yaklaşık 40 ile 50 arası firma kalır,bunlarda çalışan çevre mühendisi sayısı çarpı 5 desen 250 çevre görevlisi eder hadi siz bunu 500 yapın hadi iyimser olun 750 yapın geride 12000 çevre mühendisi üç yıl öncesine döner(ne iş olsa yaparım,ilaç mümessili v.s).Onun için tedbiri şimdiden almak lazım ,yoksa gidişat hiçte iyi değil büyük firmaların istediği olacak.
Üç yıldır büyük firmaların özellikle lab ı olan lar taşradaki firmalara ihtiyacı vardı,şimdi durum tersine dönecek taşra büyük firmaların emrine girecek ve büyük sömürü başlayacak.belkide buna taşra sebep oldu,????

@yara_bandi
konunun başını sonunu bilmiyorum ama yorum yapmadan duramayacağım reddi veren arkadaşımız gerçekten büyük eksiklik ruhsatın yüklenmemesi gibi red verebiliyor ise de benim gördüğüm genellikle yüklemişsiniz gelip bana da gösterdiniz ama sistemden açamadım verdim red, orada başlığın puntosu hatalı olmuş red, üstteki paragraftaki bilgiyi aşağıya da yazın verdim red, sistemde 10 gün süre var ama ben izne çıkıcam bugün saat 17ye kadar yüklemezseniz verdim red

@mkoztas
ben bu tarz olayları kabul ediyorum. hatta bu olay daha farklı yerlere dahi gidebilecek olan bir konu uğraşılırsa. ama bu madde kaldırılsın demekle olmuyor. koyduğu hiç bir maddeyi kaldırmıyor. sadece içeriğini bir miktar değiştiriyor o kadar. bunun önüne nasıl geçilir bir öneriniz var ise yazın derim.

Bakanlığa hak verdim. Şu lanet olası çevre mühendisliğini, çevre görevliliğine indirgediği için.

@yara_bandi

Ne alaka arkadaşım ? Mesleğine lanet edenin mesleğini sevdiğini düşünemiyorum ben. Her zorluğun bir kolaylığı vardır. Önce olayın içindeki hakikatleri araştıralım. Bugün böyle olan şey yarın çok daha farklı olabilir, ama herşey senin yada benim istediğim gibi olmuyor maalesef.

ÇMO'nın düşmanı değilim ama neler yapamadıkları ve istemezuk prensibini benimsedikleri ayrıca önceliklerinin çevre mühendisleri olmadığı gün gibi ortada.

Sinan Bey neye dayanarak bunu söylüyorsunuz bilmiyorum ama Genel Merkez çalışmalarına bakmanızı tavsiye ederim. Bakanlık tarafından oda ilk defa bir kongreye çağrılmış, İlk defa da bakanlık Odanın düzenlediği bir sempozyuma katılmıştır. Ayrıca odaya da ziyarette bulunmuştur. Şu son zamanlarda yapılan görüşmeleri de yayınladılar;
15.02.2012 - Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı

19.03.2012 - Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanı

18.04.2012 - Recep Şahin, Çevre Yönetimi Genel Müdürü

18.04.2012 - Murat Ersin, Su Yönetimi Dairesi Başkan Vekili

04.05.2013 - Hasip Kaplan, BDP Milletvekili, BDP Grup Başkan Vekili

07.05.2013 - Oktay Vural, MHP Milletvekili, MHP Grup Başkan Vekili

10.05.2012 - Emine Ülker Tarhan, CHP Milletvekili, CHP Grup Başkan Vekili

28.05.2012 - Erol Kaya, AK Parti Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı

02.08.2012 - Erdal Saraçoğlu, Çevre Yeterlilik Hizmetleri Daire Başkan Vekili

02.08.2012 - H. İbrahim Yörübulut, Şube Müdürü

22.09.2012 - Çevre Danışmanlık Firmaları Toplantısı

19.10.2012 - Mehmet Baş, Çevre Yönetimi Genel Müdür Vekili

19.10.2012 - Murat Ersin Şahin, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Vekili

19.10.2012 - Ahmet Varır, Su Yönetimi Daire Başkan Vekili

04.12.2012 - Erdal Saraçoğlu, Çevre Yeterlilik Hizmetleri Daire Başkan Vekili

10.12.2012 - Mustafa Satılmış, ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürü

03.01.2013 - Sedat Kadıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

11.01.2013 - Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı

15.01.2013 - Prof. Dr. Cumali Kınacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su işleri Genel Müdürü

01.03.2013 - Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı

05.03.2013 - Zeliha Gemici, Çevre Referans Laboratuvar Şube Müdür Vekili

05.03.2013 - Ahmet Varır, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkan Vekili

05.03.2013 - Yavuz Yücekutlu, Yeterlilik ve Kalite Şube Müdür Vekili

05.04.2013 - A. Çağatay Dikmen, ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdür Vekili

09.05.2013 - Kadir Demirbolat, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Vekili

25.07.2013 - Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

30.07.2013 - Prof. Dr. Lütfü Akça, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı

@yara_bandi
sizin bu çevre mühendisliğine olan nefretiniz neden ayrıca çevre mühendisleri.net gibi bir sitede kendi mesleğinizi hiçe sayarak meslektaşlarınızla çevre mühendisliğinimi çekiştirmek mi istiyosunuz!!!böyle bir cümle kurmak çok yanlış. konuyu başka bir yöne çekmeye hiç gerek yok bu platformda konuşulan konu bu yönetmeliğin etkileri hatırlatırım.

@Eylül Terzi

bu yonetmeligin etkilerine istinaden yazilmis olan bir veryansindir. cevre muhendisliginin ayaklar altina alindigi bir donemde hala isg ile ilgili endiseler daha agir basiyorsa bu meslek bitmistir.ya isgcisinizdir ya cevre muhendisinizdir. İkisi bir degilsinizdir.hakkin aranma yolu isgye dayatilarak yapilacaksada hic o cevre muhendisligi diplomasinin verdiklerini savunmaya gerek yok.cunku olay imza yetkisinden cikmis tamamiyle rant olayina girmistir.yani azicik haklarimizda oynama yapilsa ve buradan gelir eldesi saglanacak olsa ses cikmayacak.

@adnanozhan44

maalesef bu kısımlarına katılıyorum. ancak dediğin doğru sadece taşra değil her şekilde buna bizim sebep olduğumuz... hep söylendi konuşuldu. mantıklı öneri kimse getirmedi. ekip işine kimse inanmadı, planlı programlı yaklaşımlarda bulunmadık. bunu hepimiz yaptık. bu yüzden de fuzuli kalmaktan öteye gidemedik. hala anlamadığımız şey bilgi sattığımız.. bunun maliyeti yıllardır çürüttüğünüz dirseğiniz, dökülen saçlarınız, beyazlar, kırışıklıklar, gözlerin bozulması, keyifsiz kaldığınız anlardır.

çok reklam konuşmalar oluyor kusuruma bakmayın ama, bu işi çözmek istiyorsak oturup doğruyu konuşmak ve hem fikir olunacak düzeye gelmek lazım. Bakanlık bu konuda muhatap bulamıyor çünkü kaçak dövüşen adam çok, bu işe yıllarını verenlerde bıkmış durumdalar.. yani çizgiyi çekmek ve üzerinde iyice konuşmak lazım.

iyi bir komisyon kurulmalı ve olması gerekenler konuşulmalıdır. bu komisyona amca dayı ilişkisi içerisinde bulunan adamlar katılmamalı, yani hariçten gazel okumaya dönmesin bu iş. sahaya çıkıp izleme inceleme ve denetim nasıl yapılır bunu çözen ve tesislerinde yaşadığı sorunlara çözüm yolu bulan mevzuata sadece hakim değil iç geçişleri bilenleri toplayıp profesyonel bir öneri getirilmelidir.

Doğru. Böyle mühendisler varken oda ne yapsın? Oda karışır, karıştı dersiniz. Karışmaz, oda nerede dersiniz. Bakanlık kafasına göre takılır oda hiç bir şey yapmasın dersiniz. Aynı Nasreddin hocanın dediği gibi: Hırsızın hiç mi suçu yok?

@Melih Coşar
@Melih Coşar Bey galiba odada aktif görev alıyorsunuz. lütfen beni bilgilendirebilir misiniz?
1. illerde bulunan odalar toplantılar yapıyor(sonuç hakkında bir bilgi mevcut mu?) toplantıda konuşulan konular neler, neler not alındı ve ne gibi aksiyonlar planladı.
2. ÇMO gerekli çalışmaları yapıyor ise bizde bu odanın üyesi isek neden hiçbir şeyden haberimiz olmuyor.
3. ÇMO nun son bir buçuk günde yapmış olduğu olumlu hareketleri ( sonuç alınmış) sayabilir misiniz?

@Mahmut Cimşit
Konuya atlamak gibi olmasın ama Mahmut Cimşit Bey Oda size neden bu kadar uzak? Neden bu tür soruların cevabını burada arıyorsunuz?Bende sıradan bir Oda üyesiyim.Sizin Odadan beklentiniz nedir?Yönetmelik çıktıktan sonra Odada fikirlerinizi beyan ettiniz mi acaba?Mesela 14 Aralıkta Ankara'da Odanın düzenleyeceği Toplantıdan Haberiniz varmı?Sizden de bilgilendirme rica ediyorum.Teşekkürler

@Oğuzhan Başıbüyük
olay ikili münakaşaya doğru gidiyor. Cevap verseniz bir türlü vermeseniz başka türlü.
Odadan beklentim: kendi bağlı bulunduğum Kocaeli temsilciliği üzerinden konuşuyorum. 14 aralıkta bakanımızın yaptığı açıklama ile ilgili toplantı yapılacakmış. Oda bizimle toplantı yapmak yerine net adımlar atıp bizi bilgilendirmesi gerekmez mi? Çevre Mühendisleri odasından şapkadan tavşan çıkarmasını kimse beklemiyor. Herkesin istediği yol gösterici olması. Biliyorum ki odanın düzenlediği aksiyonlara destek verecek yüzlerce binlerce çevre mühendisi vardır. Yaptılar bizde uyduk. imza kampanyası dediler yaptık. bakanlığa yazın dediler yazdık ve daha niceleri. Mesela Oda çıkıp şunu neden diyemiyor. KORKMAYIN arkanızda biz varız.