• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

kimse kırılması ama arkadaşlar bazı şeyler elden gidiyor hala yok iç tetkik yok sisteme yüklenecek evraklar falan filan işler için soru soran arkadaşlar var.
odanın imza kampanyasına imza atan sayısı 2000 civarında yok artık bu kadar az mı diyorum. bu forumdaki üyeler imzalasa yeter diye düşünüyorum.
bu arada bir genelleme yapmak istiyorum. benim sınıf arkadaşlarım ve tanıdığım arkadaşlar o kadar dünyada bir haber ki ne okuduğu okulun üniversite olduğunun nede çevre mühendisi olduklarının farkında bile değiller. bu insanlar mevcut iken nasıl birlik olunacak onu merak ediyorum.

bu yazdıklarım şahsi görüşlerimi içermektedir.

@Gülin Çağlıyan
Zaten çevre mühendisliğinin güzelliği de oradan geliyor. Bizim mesleğimiz anayasal haklara dayanıyor. Devletin her canlıya sağlıklı bir yaşam alanı sunması gerekiyor. Sağlık ve eğitim gibi bir sektöre sahibiz aslında ama kıymetini bilemiyoruz o ayrı =)

@yara_bandi
Aslında bizlerle yaşam kalitesi yükselecek , dünya kurtulacak ama doğru kıymetimiz bilinmiyor böyle olunca da biz de kendimizi hafife alıyoruz ,tamamen psikolojik :)

@Gülin Çağlıyan
Eğer iyi bir yerde oturuyorsanız sitede çöpleri başkası sizin adınıza toplar, derler, temizler. Buna görede aidat vardır ve gelir seviyeniz vardır. Çevre mühendisliğide buna benzer. Biz varsak refah seviyesi, gelişmişlik iyidir.

Çevre ve şehircilik bakanlığı derki biz bu yönetmeliği hazırlarken danışmanlık firmaları ile görüştük meraktan soruyorum acaba bu danışmanlık firmaları kim yoksa benim telefonum mu bozuk

@simge
Dediklerinde haklılar ;Çünkü kendi menfaatleri uğruna mesleği hiçe sayan firmalar var ve 15-20 ye yakın firmanın Görüş bildirdiği doğrudur. Ama kendilerini bu işin kurdu oldukları sandıklarından işlerine gelen firmaların görüşlerini almışlardır.

@Oğuzhan Başıbüyük

O zmn yönetmelikte açıkça belirtsinler bizim himayemiz altında olan danışmanlık firmaları hacirindeki diğer firmalar ne halt ediyorlarsa etsinler ........ Umrumuzda değilsiniz

@Oğuzhan Başıbüyük

Ben şahsen gerekli yerlere sitemimi ileticem zaten ama birlik olsak daha büyük ses çıkar die düşünüyorum

arkadaşlar lütfen şu karmaşaya biri yardımcı olabilir mi?
(2) Çevre yönetimi biriminde en az 2 (iki) çevre görevlisinin sürekli istihdam edilmesi ve bunlardan;
a) Birinin çevre mühendisliği bölümünden mezun veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi olması,
b) Birinin, kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip bir çevre görevlisi olması,
zorunludur.
diyor şimdi burada biri çevre mühendisi, diğeri de çevre mühendisi ama 1 yıllık ya da 2 yıllık çevre mühendisi olan bir çevre görevlisi ile çevre yönetim birimi kurulabiliyor mu.

ifadelerde birinin çevre mühendisi, birinin 3 yıllık tecrübeye sahip olması zorunludur dediğinde biz şirketçe ilk önce ikisi de çevre mühendisi olursa çyb kurabilirler diye düşünüldü ama ben 3 yıllık biri olmak zorunda diye algılıyorum
yorumlarınızı bekliyorum..

Beni yanlış anlamayın lütfen O SES ÇIKTIĞINDA HERŞEY YOLUNA GİRECEKTİR.Ama ÇMO 'nun toplantısına gelip ortasında terk edip gidenler bu geminin su kaçırmasına sebep olacaktır.

@shalic
işte emeklilere meydan açan maddelerden biride bu madde. çimento fabrikalarını bol bol doldururuz artık.

biri en az 3yıllık tecrübeye sahip, diğerinin tecrübe süreside önemli değil.

@yara_bandi

Emeklilerle ne alakası var yahu, kaç tane emekli çevre mühendisi gördünüz siz ? Ben daha hiç karşılaşmadım.
Hem çevre mühendisi proaktif bir bölümdür. Hareket ve dinamizim gerektirir. Ona göre personel alacaklarından emin olabilirsiniz. Her şeyden bu kadar korkmayın. Herkes kendi özgüveni ve yetkinliği ile iş hayatında yer bulabilir.

Aslında ilgili madde iyi bir şey bana göre; en azından biri tecrübeli olsun biri tecrübesiz de olabilir. Hem eskiyi hem yeniyi bir araya getirebiliyor. 3 yıllık mühendis yetkin olarak alınabilir, yeni mühendiste işi öğrenmek için alınabilir.

o halde 2 deneyimsiz çevre görevlisi ile onaylanmış çevre yönetim birimi dağıtılacak iki görevliden çevre mühendisi olmayan kimya mühendisi azledilecek yerine yeni 3 yıllık çevre görevlisi alınacak bu dur

@shalic
sektörde 3 yıl çalışmış çevre görevlisi belgesine sahip kimya mühendisi deneyimsiz olan çevre mühendisinin üstüne çıkabilir de