• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]
 
Madem biz de sınava gireceğiz neden o maddeleri ayırmışlar. a)çevre mühendisliği b)diğer mühendislikler. Tek kalemde yazın. Mühendislik mezunları, tüm 4 yıllık mezunlar, hatta 5 ve 6 yıl okunan bölümler var onları da eklesinler. Çevre mühendisliğini de kapatsınlar kurtulalım.
 
@Tolga Gül

Bu firmalarda çalışmamanıza rağmen tespitleriniz doğru bence,
1- Bu firmaların sahipleri çevre mühendisi değil mi? Bir kısmı değil
2-Bu firmalar çevre mühendisliği dışında başka bir branştan mezun ya da parası olan herhangi biri olan kimselerin firması mı? Evet
3-Eğer sahipleri çevre mühendisi ise kendi mesleklerinden yeni mezun birini hakettiğinden daha ucuza çalıştırıp emeğini sömürecek kadar gözünü para hırsı bürümüş insanlar mı ?evet
4- Üçüncü sorunun yanıtı evet ise bu yeni mezun/az tecrübeli arkadaşları kendi firmalarını kurma yoluna itmez mi? Evet. en basitinden çevre mühendisliği ile alakası olmayan firma sahipleri bu işe kalkışmış ise çevre mühendislerinin de yapması çok normal (tabi piyasada işi kaptıktan sonra yapmaları daha uygun olacaktır.)
 
saygıdeğer arkadaşlarım ve meslektaşlarım devlet bize önce bir hak tanıyıp bir yığın para ile sertifika veriyor daha sonra dur sadece birini kullanabilirsin diyor . madem böyle yapıyorsun o zaman belirli bir limit koy maaşları arttır yada bir kısım maaş desteğini sen ver. dışarıan gören de çevre görevlileri muazzam para kazanıyor sanar halbuki sadece asgari ücret alınıyor. bunu da bil o zaman sayın BAKANLAR KURULU
 
Şu bakanlık Çevre Bakanlığı olmadığı,çevre mühendislerinin yönetmelikleri çıkarmadığı sürece daha birçok süprizler karşımıza çıkacağı kesindir.Bir İnşaat mühendisinin ,bir kimya mühendisinin,bir bilmem ne mühendisinin Çevre ve Şehircilik bakanlığında oturup yönetmelik hazırlamasından olsa olsa böyle bir tarihi saçmalık olur.Kapatın bari Çevre Mühendisliği Bölümlerini Üniversitelerde,ben şu yönetmelikden sonra çevre mühendisliği bölümü okumam,keşke Çevre ve Orman Bakanlığı olarak kalsaydı.Hiç deilse Bakan Prof. işden anlayan bir hocaydı.Bu Erdoğan Bayraktar gibi .....neyse sabah sabah ağzımı bozmayım.
 
Eleştirileri dikkatle izliyorum. Bakanlıktan Çevre Görevlisi Belgesi alanların sayısına baktım 11 bin civarı. Aktif olarak belgesini kullananların sayısı ise 4500 kişi civarında. Bakanlık bir envanter oluşturmuş ve 160 bin civarında işletmenin Çevre İzni alması gerektiğini tespit etmiş. 1500 kişininde sistemde gözükmediğini farz ederek şöyle bir hesap yaparak 6000 kişi civarında kişinin Çevre Görevlisi Belgesini aktif olarak kullandığını düşünelim. Düz mantık düşünelim, herşey mükemmel olsun. Bu 6000 kişi yeni yönetmelikte ki şartları sağlasın. Ve tesislerin hepsi ni ek-2 listesinde ve 6000 kişinin hepsinin danışmanlık firmasında çalıyor olduğunu kabul edelim. 6000*16=96000 tesis yapar. Düz mantık matematik hesabı ile Bakanlık acaba bu tesislerin hepsinin Çevre İzni alabilmesini nasıl sağlayabilecektir?

Yukarıda belirttiğim senaryo bu değil? Hepimiz bunu gayet açık bir biçimde biliyoruz.

Mevcut sistem başından beridir uygulanabilirlik açısından hatalıdır. Yeni yönetmelik ile mevcut olan sıkıntılı sistemin uygulanabilirliği daha da zorlaşacaktır. Bakalım, herşeyi zaman gösterecektir.
 
Oda bu çalışmaları yapmışda ne olmuş?Sonuç elde var sıfır.Zamanında bu ilk yönetmelik hazırlanırken çok söyledik bu çevre görevlisi kavramını kabul etmeyin diye ama Çevre mühendisleri Odası dinlemedi ve işte sonuç.Geriye ne kaldı elde var sıfır şimdi oturun ağlayın . Şimdide çıkmış gün birlik olma zamanı gibi içi boş kavramlarla insanları kandırıyorsunuz.Yakında Akp hükümeti odalarıda kaldırınca iyice anlarsınız artık bunun gibi boş söylemlerle mücadele etmenin ne kadar gereksiz olduğunu. Mühendislik haklarını yok eden bunun gibi politikalara destek vermeyi sürdürürseniz olacağı budur.
 
Oda kabul etmemiş ki bu kavramı. Bunu da açıklamalarıyla belli etmiş zaten:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)
Odanın kanun, yönetmelik çıkarma yada bunları iptal etme, kabul etmeme yetkisi olmadığını biliyorum ben. Oda görüşleri bakanlığa en üst düzeyde görüşmek ve aktarmak, fikir bazında yönlendirmek için vardır diye biliyorum. Farklı bilen varsa da bana anlatsın. Bu konuda hükümete bir tepki varsa da yanlış olan bir şeyi düzeltmek için farklı bir yaklaşım tarzı seçmek gerektiğini düşünüyorum.
 
Odayi bende duruma gore cok elestiririm fakat bu odanin yalniz oldugu gercegini degistirmiyor. Odayi begenmeyenler bir zahmet aday olsunlar biz uzerimize duseni yapip destekleriz bakalim ne kadar dayanilacak. Bugun eylem yapalim dese oda 500 kisi cikmaz meydana. Haydi herkes dilekce gondersin dese 500 kisi gondermez. Sizi bilmem ama biz yasadik bunlari. Odada yonetimdeki kimse yaptigi is icin para almiyor hersey gonullu. Odayi elestirmeden bunlarin hepsini degerlendirin. Oda yasaya engel olamaz yapabilecegi seyler belli gorus toplar ki genelde kimseden ses cikmadigi icin kendi hazirlar gorusmelerini yapar, yasa koyan degismesini istemezse ki olan budur aynen oldugu gibi cikar yasalar, odanin yapabilecegi tek sey kalir hukuki mucadele. Ha oda konusmayi beceremiyor diyen varsa buyursun yonetime..
 
Dün İstanbuldaki toplantıya katıldım. Buradaki veryansın edenlere göre katılım sayısı düşük diyebilirim. İster beğenin, ister beğenmeyin, ister iyi olsun, ister kötü olsun oda bizim odamız. Neticede şuan yok ajandam geldi, yok boşa para yatırıyoruz, yönetim onu yapmıyor bunu yapmıyor gibi eleştirilerle odayı yönetimsel açıdan eleştirme zamanı değil. Geçen sefer sınav konusunda ortaya koyulan tepkiyle yönetmelikten çıkartan oda idi. Şuan ki zaman yönetimi eleştirme zamanı değil.
 
@yara_bandi

geçen sene yapıldı benzer toplantı. yine aynıydı durum. ondan önceki sene proje onay genelgesi çıktığında (ben de bu genelgeyle işsiz kaldım) katılım ya 7 ya 8 kişiydi.
mesleki örgütlülük lafını işitince öcü görmüş gibi korkan, "yarın devlete kapak atarsam başıma iş olur" diye meydanlara çıkmaktan imtina eden bir kitle haliyle kendini en marjinal biçimde ancak ve ancak internet ortamlarında ifade edebilecek. burada esip gürleyeceğiz, arada nalına mıhına eşit vurmak için bi odaya bi bakanlığa veriştireceğiz ama dönüp kendi başıboşluğumuzun özeleştirisini hiç yapmayacağız.
 
@CMNet Okuru
İş icraata geldiğinde tek yapabildiğimiz çene suyuna pilav. Başka yapabildiğimiz bir şey yok. Niye bu kadar başıboş bir meslektaş topluluğuyuz anlayabilmiş değilim. Umarım zaman içerisinde bilinç artar. Ancak bozuk olan sisteme değil de sadece bozulan gelir seviyesine ses çıkarılıp istenilen alındıktan sonra sessiz kalınması ile oyunu bir kaç torba kömüre satanlar arasında fark nedir?
 
Üst