• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

@Mkbahceci
firma maliyetinin arttığı doğrudur. ama bu yönetmeliğin şartlarını vanda,hakkaride,rizede,artvinde,edirnede,afyonda sağlayabilirmisiniz? sağlamanız çok zor. dolayısı ile sürdürülebilir yerler olan ankara,istanbul,izmir,bursa gibi illerdeki firmaların kucağına düşecek diğer illerdeki arkadaşlar. mevcut baktıkları tesislere ofislerden ya da kendi şirketlerinden değil,isim hakkını kullandıkları şirket üzerinden hizmet verirken ofis, sigorta, muhasebe gibi daha bir çok giderden kurtulacaklar. bu yüzden de eski fiyatları üzerinden gidebilecekler. hatta şırnakta firma açmak istediğinizde ankara firmasının homeoffice çalışanı sizin fiyatınızı kırarak var olmanızın önünü tıkayacak.

ben artık umudu kestim karşı tarafı savunmaya başlayacağım gibi görünüyor. belki işe yarar.
kardeşim biz çevre mühendisi miyiz? evet çevre mühendisiyiz. o zaman biz bu sınavı kazanırız niye dert ediyoruz. benim tek moralimi bozan diğer meslekler. İsg sınavına kursa gitmeden. staj yapmadan sadece 3 gün çalışıp 80 alabiliyorsam çevre görevlisi sınavında 3 gün çalışıp geçebiliriz.
Devlet halka vermiş olduğu 1420 tl'nin % 40 lık bir kısmını daha parayı vermeden alıyor.
kalan 850 tl nin geri kalanını benim vermiş olduğum vergiler ile bana yol su elektrik getiriyor ve onun gibi saçma sapan şeylerden geri alıyor. size kalan sadece 650 tl gibi rakam.
şimdi hangi düzenin hangi yönetmeliğin haksızlığından bahsediyoruz.
gideceğiz Ankara'ya dikileceğiz ya bakanlığa yada TCBMM önüne olmadı derdimizi anlatacağız direneceğiz belki öyle bir şeyler olur.

Var mısınız?
Gelin Toplanalım

@Erol Dlklnc
aynen öyle. ÇMO'dan hizmet taban fiyatı belirlemesi için bir çalışma yapmasını beklemenin bir anlamı yok. ÇMO bizim sendikamızdır. Dolayısı ile birinci önceliği çalışma şartlarımızdır. ÇMO'ya bu konuda baskı yapsak sistemde birşeyler yerini bulacak.

Oda arıyor dönem maaşları ile ilgili.
diyorum nerede benim ajandam. gönderdik diyorlar. yatırıyorum parayı. nerede benim ajandam diyorum. kargoda diyorlar ve b iki yıl boyu devam ediyor.
bir ajandayı bile adreslerine düzgün bir şekilde gönderemeyen odadan geleceğinizi ve mesleğini savunmalarını beklemeyin.

yaaa gitsin ülkenin köklü üniversitelerinin bölüm başkanları bakanlığa yazı yazsın. verdiğimiz diplomalar ile iş bulamayacaklar ise tekrar sınava girecekler ise kapatalım bölümü başka bir şey okusun çocuklar.

veya aklıma geldi birden çevre mühendisliği kapatılsın bütün mühendislik bölümlerinde ortak ders olarak ÇEVRE GÖREVLİSİ dersi verilsin.

Hiç Biri Değilde. Bu Yönetmeliği Yazanların Suratlarına Bütün SİNİRİMİ ve HINCIMI haykıramıyorum yaaa ona çok sinir oluyorum.

@Mahmut Cimşit
Ne kadar masraflı insansınız :rolleyes: bu derse Çevre Mühendisi olan bir öğretim görevlisi girecek extra maliyet.ÇEVRE dersi olsun adı, biyolojicide versin, kimyacı da, fizikçi de...

@Mahmut Cimşit
Sadece mühendisliklerde değil, Fizik, kimya, biyoloji, veterinerlik gibi bölümleri de unutmayın :harika:

@Gülay Kudret Birdal
yoook yaaa baksanıza önüne gelen çevre görevlisi oluyor.
yakında radyo programlarında da çıkar. piyasada bu fiyata gel bende bu fiyata diyeeeeee

@Burak Dumlu
Eğitim ilkokulda başlar bknz:Hayat Bilgisi Dersi Ünite 1: Çevremiz

ne kadar kötü bir yönetmelik olduğun belki anlarlar.
hep aklıma geldiğinde gidip bir sığarada senin için yakıyorum. CSB.

Madde 6
a) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak veya çevre mühendisliği veya çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak ve çevre mevzuatı konusunda yapılacak sınavda başarılı olmak.

b) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında yapılacak sınavlarda başarılı olmak.

Çevre mühendisi olarak danışmanlıkta iş yapmak istiyorsunuz ve biraz eleyici olsun diye mevzuat açısından eğitim şartının getirildiğini varsayarak tamam diyorum. Ancak b bendinde kırmızı yazı ile belirttiğim yer beni benden alan kısımdır. mevzuat olarak değil bir kaç günlük eğitim ile çevre mühendisi olunabileceğinin söylemidir bu.

Şurada ÇMO'ya sövenleri bir toplasam kaç kişi ederiz acaba? ÇMO burada ne zaman toplantı yapsa gidiyoruz bir bakıyorum 5 kişi muhabbet ediyoruz. Bir gidiyoruz salon kalabalık hah diyorum tamam sağlam tartışma olacak yine konuşursa 5 kişi ya konuşuyor ya da konuşmuyor geri kalanlar sessiz çoğunluk. ÇMO'daki adamlar sizin bizim gibi adamlar. ÇMO'ya gidip derdinizi anlatmazsanız toplantılarda vs nasıl olacak bu işler?

@Mahmut Cimşit

bunu hiçbir akademisyen demez. istediğiniz kadar lobi yapın, çocuklarını kaçırın, şantaj yapın.. fark etmez. akademisyen kadar kendi konforlu dünyasına hapsolmuş meslektaş var mı?

şu ajanda meselesi de çok sıkıntı verdi bana, ajanda bu tartışmada yapıcı bir eleştiri değil.

bana ajanda geliyor iki dönemdir. ajandası gelmeyen bir arkadaşa geçerken uğrayıp bırakabilirim. özel mesaj bekliyorum.

yeri gelmişken, bu çevre denetim yönetmeliği ile ilgili geçen sene yapılan istanbul şube toplantısına da 20 kişi katıldıydı. iki işsiz ya vardı ya yoktu. herkes görüş sundu ama ne yeni mezun vardı arada ne öğrenci. yani bizim her kesimimizin sözü geçmiyor, çmo karar alsa bile yarı demokratik olacak, üstüne bir de katılım düşük. mucize mi bekliyorsunuz anlamıyorum ki. ideolojik olmasın, katılımsız da iş yapabilsin, arada kırtasiye malzemesi dağıtımı da yapsın. böyle işleyen bir oda tabii güzel olur, evet.

ben 5 yıllık deneyime sahibim. 5 yılın 4 yılında danışmanlık yaptım. firmamızda 2 yıllık deneyime sahip 2 arkadaş 1 yıllık deneyime sahip 1 arkadaş 7 aylık deneyime sahip 1 arkadaş çalışmakta. şimdi 3 yıllık çalışanımız yok diye yeterli değilmiyiz. Sistem açık. Bakanlık sistemden aldığımız çevre izin ve lisanslara baksın yaptığımız hizmetlere baksın. hala yetmemiş diyorsa bana üç yıllık personel önersin.küçük firmalar fiyat düşürüyor diyorlar. O büyük firmaların fiyatlarınıda gördük. Daha dün piyasanın en büyük firmalarından biri olarak adlandırılan firmanın biri biz ek-1 tesisine 1000 tl teklif verirken kendisi 500 tl teklif verdi. Bu yönetmeliğin tek amacı işini iyi yapan değil güçlü olan kazansın.