• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

ben sistemde kendime ait olan sorumlulukları yaptım ama 7b ye giriş yapamıyorum. neden? çünkü il müdürlüklerinin belediyelerimizin ambalaj atığı yönetim planına onay vermesini bekliyorum. her şey zincirleme ne kadar işimiz erken bitse de diğer kurumları bekliyorum. Tüm firmaları arıyorum onay alıyorum yani her şey daha sorunlu ve stresli.

@Hüseyin Hanlı Evet. ama bakanlığımızda açıklama hiç yapmıyor.Elimizde resmi bir bilgi yok kulaktan dolma bilgilerle işlem yapıyoruz. Bu olacak şey mi. Sisteme yanlış bilgi girilince direk idari para cezası geliyor. Tehlikesiz atık bildirimi yapılacak tat ve gdt için kütle dengesi ayrı. belediye alındı makbuzlarımda dahil mi diyorum evet diyorlar bana mantıklı gelmıyor yapılan hiç bir şey. resmi açıklama yok hangi belgemizi işleyeceğiz belli değil. 2015 yılı belgelendirmeler bekliyor. yazık değil mi kaç firma kaç çalışan bu sistem için zor durumda. bir açıklama yapılmadan pat sistem değişiyor. bu kadar kolay olmamalı bu işler.

@Evrem Yeşil dün istanbuldaki eğitimdeydim. Bakanlıktan Demirhan bey gelip bilgi verdi. Sıkıntıların hepsinin farkındayız bu durum sizlik değil bizim yeni programımızın çalışmamasındadır, bildirim ve belgelendirme için süre uzatımı yapılacaktır içiniz rahat olsun dedi. Eski sistemin bugünkü teknolojik şartlara uyumlu olmadığını bu yüzden yeni bir sisteme geçmek zorunda olduklarını iletti.

merhabalar arkadaslar
yeni sistemde ek 8b gözüküyor fakat sadece kendi yaptığımız çıkışlar gözüküyor ve onaylayamıyoruz.Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

@Ahmet Coşkun
benim sıkıntı ek 8b ile alakalı idi ahmet bey onuda mail attım. sorunun fotosunu gönderdim düzeltmişler fakat şimdi de onaylayamıyorum :D

Merhaba arkadaşlar ek-4 aü bildiriminde ambalaj gönderimi yaptığımız firmaları eklemek için açılan pencere Firma başlığını seçtiğimizde çıkan firma arama motoru açılmamakta aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?

Arkadaşlar,
Tesisimizde ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanımı yapılıyor. Oluşan granülleri tehlikesiz atıktan mı bildireceğiz yoksa ambalajdan mı? Sonuçta iki atık karıştırılıp granül elde ediliyor. İl Müdürlüğü bu konuda bişey söylemiyor. Bakanlık telefonları açmıyor. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Merhabalar,
Sorunuma bir türlü cevap bulamıyorum bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum. Buz üretimi yapan bir firmada çalışıyorum. Aldığımız ambalaj 3 tonu geçiyor fakat sevk ettiğimiz ambalaj miktarı 500-600 KG kadar. Online çevre gov tr de Çevre Bilgi Sistemi için şifre almaya çalışıyorum. Gerekli evrağı (firma Kullanıcı Başvuru Formu'nu) doldurup Çevre İl Müdürlüğüne götürdük fakat belgeyi almamışlar bile. Ankarayla telefonda halletmemiz gerektiğini söylemişler. Destek hattı ise Telefondan değil Çevre il müdürlüğünden yapmanız gerekiyor diyor. Çok arada kaldık. Konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa çok seviniriz. Teşekkürler...:(

@g_kılıc

Ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanım lisansınız var ise her iki bildirimi de yapmakla mükellefsiniz.

Ambalaj atığı geri kazanımını Ek-8 bildirim sisteminden,

Ambalaj Atığı ve Tehlikesiz Atık bildirimlerini kütle denge sisteminden (ambalaj bildirimlerinin kütle denge sisteminden bildirimi 01.01.2016 tarihi itibariyle başladı).

Granülün karışması olayına gelince, gelen atık miktarına göre dengeli dağılım yapmanız yani çıkan ürünü faturalarda eşit dağıtmak kalanını da stok göstermek en mantıklı sonuç olur. Aksi takdirde tesiste sürekli takip gerektirir hangisi ambalaj hangisinden ne kadar dönüştürüldü v.s.

@Arif Öztürk
Ambalaj Atığı ve Tehlikesiz Atık bildirimlerini kütle denge sisteminden (ambalaj bildirimlerinin kütle denge sisteminden bildirimi 01.01.2016 tarihi itibariyle başladı). yapılması gerekiyor demişsiniz ya, KDS den tehlikesiz atıkların bildirimini yaptım, aynı yolu izleyerek, aynı tehlikesiz atıklar gibi ayrıca ambalajları da mı gireceğim.
Granüller için ise sizin dediğiniz gibi dengeli bi dağılım yapmaya çalışıyoruz. Umarım becerebiliriz.

@g_kılıc

Evet orada zaten sizin ambalaj lisansınız da anasayfa da tanımlanmıştır. Ayraca atık kabul kısmında 15 01 02 kodu, tanımlanan ambalaj lisansı ile birlikte eklenmiştir.

@Arif Öztürk Pfff şuan ben sadece tehlikesizleri girmiştim KDS ye onaylıcaktım bugün. Beni uyardığınız için saolun gerçekten. Duyuruyu okumamam rağmen bişeyler oturmamış :acpsnr:

@Arif Öztürk Ayrıca aklıma bişey geldi şimdi. Biz 2016 birinci ayda ambalaj almamışız ancak 2015 ten stok olduğundan 2016 birinci ayda satışımız var. Bunu nasıl ayarlıcam yardımcı olur musunuz?

@g_kılıc

2015 yılı aralık ayı kütle denge sistemine 15 01 02 atık kodu ile elinizde bulunan stokları atık kabulü kısmında eklemeniz lazım. Yani ambalaj bildirim sisteminde elinizde 2015 yılı aralık ayı sonunda bulunan stokları kütle denge sisteminde atık kabulü şeklinde yazarak 2016 yılına devrini sağlayabilirsiniz. Aralık 2015 kütle denge bildirimlerini onayladı iseniz sistemi açtırıp bildiriminizi yaparsanız sorun ortadan kalkar.

@g_kılıc

Evet duyuru 04.02.2016 tarihinde yayınlanmış ve sistem açılışı için dilekçe gerekmeden son tarih olarak zaman tanımışlar. Cuma günü dilekçesiz açılış için son gündü. Siz sorun bildir kısmında durumu anlatacak şekilde şansınızı deneyin isterseniz ancak sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Bir soru daha sormak istiyorum. Biz aldığımız ambalajlarla gıda üretimi ve satışı yapan bir firmayız. Aldığımız ambalaj miktarı 2015 içinde 3 tonu geçmiş fakat satış 500-600Kg kadar. Atık ambalaj beyanı için bir geri dönüşüm firması veya çevre mühendisi ile anlaşma yapmamız gerekiyor mu? Yoksa şifreyi filan alabilirsek bizde doldurabiliyor muyuz acaba?