• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Sezen Atılgan

Bu tarz konularda hatalı ve veya yanlış beyan yapmamak için çevre danışmanlık firmaları ile bazı temel bildirimlerini yapmak için görüşebilirsiniz. Sonuç itibari ile bildirim dinamik olduğundan konunun sürekli takip edilmesi gerekebilir.

@g_kılıc Aynı durum benim de başımdaydı 2 gün önce bildirdim. 2016 ocak ayında hiç girdi yok ama çıkış vardı. 2015 aralık ayı için KDS niz açık olmalı. Aralık verilerinizi de doldurun problem çözülmüş olacaktır.

@Engin Bircan Ben sadece tehlikesizleri girip onayladım Aralık ayını, ambalajları eklemeyi tamamen unutmuşum. Ankaraya sorun bildirdim ama dilekçe ile başvurmanız gerekli dediler. Dilekçe yazıp açıldıktan sonra 2015 e sadece Aralık ayını mı gireceğim yoksa 2015 in tamamını mı gireceğim?

ambalaj atığı toplama ayırma lisansımız var. kds doldururken tehlikesiz atıklara ek olarak ambalaj atıkları bildirimi de her ay yapılacakmış. bize gelen faturaların bazılarının üzerinde hurda kağıt bazılarının üzerinde ise ambalaj atığı yazıyor. bunların kds bildirimlerini yaparken neye göre yapacağım ? direk ürün tanımlama yapmadan o ay gelen ambalaj ve hurdaların hepsini sisteme yüklemeli miyim ?

Arkadaşlar ambalaj sisteminde Ek5 bilgileri girip çıktı alıp il çevreye gönderdim. sonra bir hatalı giriş yaptığımı buldum. İl çevreyi aradım sistemi tekrar açtılar.şuan sisteme girdiğimde ilk önce mutabakat onayı diye bir yazı çıkıyor bu işlemi yapan oldu mu?

@peperomya

geçmiş beyanlarınıza bakın bizim firmalarımızda ek-5 ambalajın temin edildiği yerlere ilişkin bilgiler firma isimleri yok. ambalaj miktarları görünüyordu. bilginiz olsun.

@İsmail melih can andaç girişleriniz belediye den alındı makbuzu ise belediyeleriniz ambalaj atıkalrı yönetim planını sistemde il müdürlüğünden onaylattığı zaman giriş yapabilirsiniz. aksi takdirde sadece sanayi vb gibi seçenekleri işleyebiliyorsunuz

Merhaba, Biz atık ambalajla ilgili şifremizi aldık ve doldurulması gereken kısım ek-5 ama biraz kendimce araştırma yapınca;
*Yurt içinde piyasaya sürdüğü ambalajların toplamı yıllık 3000 kilogram ve 3000
kilogramın altında kalan işletmeler, belgeleme yükümlülüğünden muaftır.
diye bir açıklama mevcut. Aldığımız ambalaj miktarı 3 tonu geçiyor ama dışarıya ürün olarak sattığımız ve fire verdiğimiz ambalaj miktarı toplamda 2015 yılı içinde 1 tonu bulmuyor. Acaba biz muaf mıyız? Muafsak muafiyet belgesini nereden almamız gerekiyor?
Teşekkürler.

@Sezen Atılgan MERHABA siz sisteme giriş yapıyorsunuz . il müdürlüğüne sunuyorsunuz online olarak. sistemde belgelendirme raporları diye kısım var orada ki belgelendirme sorumluluğunuz kısmının toplamı 3000 kg altında ise muafsınız. o kısmı çıktı alıp il müdürlüğüne yazı yazarak işlem yapabılırsınız

@g_kılıc aslına bakarsanız ilk bildirim olduğu için sonuçların doğru çıkması açısından mantıken yıllık veri girilmesi gerekir ancak aylık istiyor. İl müdürlüğündeki ilgili arkadaşla yaptığım konuşma sonucunda da sadece 2015 aralık ayını bildirdim. Muhtemelen ilerde problem çıkaracak ama zamanla rayına gireceğini düşünüyorum.