• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

MERHABA ARKADAŞLAR BİR FİRMAM İÇİN AMBALAJ BEYANI YAPMAM GEREKİYORDA FİRMADAN TAM OLARAK NE İSTEMEM GEREK CÜNKÜ SİSTEM BİRAZ KARIŞIK PEK BİRŞEY ANLAMADIM AÇIKCASI EK 5 LİSTELERİNİN HER BİRİNİ DOLDURMAM MI GEREK ? BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ARKADASLAR

arkadaşlar atık ambalaj sistemi için yeni yazılım tamamlanmış yeni düzenlemeler getirilmiş.
eylül ayında atık ambalaj sisteminde yaşadığım bir sorun la alakalı çevre il müd. yazdığım yazının cvb geldi bugün geçmiş aylara ait bildirimlerininde açılmasını istemiştim.
yazıyı paylaşamıyorum şuan ama yazılan şu:

"Bakanlığımızca işletmelerin aktif kullanımına sunulan ambalaj elektronik yazılım proğramının geliştirilmesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi açısından yeni bir yazılım proğramı tamamlanmış olup, söz konusu yazılımda lisanslı işletmelerin veri giriş süreçlerinde yeni düzenlemeler yapılmıştır."

diyor. ayrıca sistemide açmamışlar

@dilaneryılmaz
Merhaba,öncelikle firmadan alış ve satış faturalarını istemelisin.Ek-4 Ambalaj üreticisi firmalar,Ek-5 piyasaya süren,Ek-6 ambalaj tedarikçileri,ek-7 toplama ayırma firmaları ve ek-8 geri kazanım firmaları tarafından doldurulur.Ek-4,Ek-5 ve Ek-6 her yıl doldurularak,Ek-7 ve Ek-8 her ay düzenli olarak doldurulur.

@Serhat Mehmet Kar
@ezgitanriverdi
Arkadaşlar size bildiğimi aktarmak istiyorum.İrsaliye kesildikten 1 hafta sonra fatura kesilmesi gereklidir. Siz faturayı baz alarak yapın ve firmaları bu konuda uyarın her zaman.Benim amacım işin doğru yapılması beni yanlış anlamayın.

@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç bey haklısınız bizde bu şekilde bir uygulama yapıyrduk ve mali müş. le görüştüm yapılan işlemin yanlış olduğunu bedelsiz diye belirtilse bile irsaliyenin mutlaka faturasının kesilmesi gerektiğini söyledi. faturaya tutar kısmına 0 sıfır yazılması gerektiğini söyledi. bende firmaları bu konuda ikna etmeye çalışıyorum

@Olgaç Sürmelihindi Valla kardeşim ben günlerce gittim geldim 2 firmaya ısrarla bedelsiz verdikleri malzemeye fatura kesmeyeceklerini söylediler. Daha doğrusu irsaliye bile kesmiyorlardı bende il çevre ile görüşüp irsaliye kesilse o şekilde girsem olur mu dedim kabul ettileri dolayısıyla bu şekilde yapıyorum aksi takdirde irsaliye dahi kesmiyorlardı. Bir de bir firmam irsaliyeye ambalaj atığı yazıp faturada hurda yazıyor onuda irsaliyeden girip faturaya irsaliyeyi zımbalayıp öyle gönderiyorum il çevreye olumsuz bir dönüş yapmadılar hiç ama bilmiyorum sonu ne olur.

Merhabalar ,

Ek 7 bildirimlerinde fatura girerken ekranı donması , sistemin tekrar açılıp - kapanması gerekliliği gibi sorunlar yaşıyorum . Var mı aynı problemi yaşayan acaba yoksa benim pc de mi sorun var onu anlamaya çalışıyorum ?

merhaba arkadaşlar atık ambalaj sistemi şu an hata veriyor mesela gün içinde açılıyor. sonra 7b-8b ler hata veriyor arada tekrara açılıyor. bunun sebebini bilen var mı?
sistem de güncelleme mi yapıyorlar?