• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Hüseyin Hanlı
böyle bir durum defalarca başıma geldi. lisans alan firma çevre il müdürlüğü ile görüşünce sisteme ekliyorlar. Telefonla bir görüşsünler evrak olmadan sorunu çözdüler şimdiye kadar ama şuan durum nasıl bilemiyorum

merhabalar öncelikler herkese kolay gelsin benim bir sorum olacak.
biz nisan ayında bir firmaya ek-7c den cıkıs yaptık .fakat firmanın sistemine ek-7c den yaptığım çıkışlarımın bazıları ulaşmış bazıları ulaşmamıs.Firmada ulaşılanları onaylamış ve bakanlıga onayı göndermiş bakanlıkta onaylamış.ben dilekçe verip tekrar açtırmamız gerekiyor diyorum firmada tekrar onaylatamam diye dilekçe göndermiyor ne yapmam gerekiyor acaba. firma bakanlıga baglı bir firma.

@mstf_yldzbş
yapılacak başka bir yol yok çevre il müdürlüğüne o aya ait bildirimlerin düzenlenebilmesi için durumunuzu bildirir dilekçe yazacaksınız. tabi çıkış yaptığınız firma nasıl bir yol izler bilemiyorum. siz yeniden bildirim yaptığınızda onların sisteminde bir sonraki ay onaylanabilirmi o kısmı bilmiyorum. değilse onlarda aynı şekilde yeniden açtırmalılar. Şaşırdığım konu karşı firma giriş faturalrını kontrol etmeden mi onaylıyor acaba

ben daha nisan ayının bildirimini göndermedim, onaylandı olarak gözükmediği için acaba onaylamadan göndersem bana sıkıntı olur mu??
firma bakanlıga baglı bir firma oldugu için direk bakanlıgın sistemininden onaylıyormuş. firma bana 1000 tane giriş geliyor hepsini kontrol edemem ki diyor onaylayıp gönderiyor.

@mstf_yldzbş
Kardeşim sen beyanlarını yapmışsın ve karşı firma kontrol etmeden onaylarsa onların sorunudur. Sonuçta tek tek kontrol edip onaylamalari gerekir. Bakanlığa bağlı ise ek 1 ama il çevreye dilekçe yazın onlarda halleder. Sen beyanını yapmışsın ama karşı firma, atik ambalaj sisteminden firma güncelle butonuna basarak bilgilerini güncellesin ve o zaman düzelebilir.

@Olgaç Sürmelihindi,evet kontrol etmeden onaylamıslar ama eksik onaylamıslar.ben ek-7c den cıkısını yaptım.fakat bazıları gönderdiğim firmanın sistemine düşmemiş ve firmada kontrol etmeden onaylamıs şimdi bende kendi sistemimden göndersem onaylatsam sıkıntı olur mu bana.

Allah yardımcımız olsun. Bakanlığımız neden böyle işliyor neden her şey yarım yamalak , neden her şey belirsiz neden sorunlarımız çözülmüyor anlamıyorum.

@ECK
Merhaba, çevre ve şehircilik il müdürlüğümüz hiç bir konuda hiç bir bilgisi yoktur. Sorduğumuz soruların kesinlikle hiç bir cevabını alamamaktayız. Ambalaj sektöründe olan personel yaklaşık 1 yıldır izindeydi . Bu 1 yıl içerisinde kaç kişi o bölüme aktarıldı sayısını bilemiyorum. Müdürlüğümüzde çalışan personel sayısı eksikliği en önemli kısımdır. Denetime geldiklerinde ne bakacaklarını bilemeden evrak tanımlarını karıştırmaları. Yanlış bir işlem yaptığımızda atık ambalaj sisteminde -yukarıda diğer arkadaşlarımızında başına geldiği gibi- dilekçe verdiğimizde yaklaşık 3 -4 ay sonra ki bu en erken cevap verme süreleri daha bir çok dilekçeme cevap vermediler . Dilekçeme gelen cevaplar bile belirsiz ucu açık net değil.Bu tarz konuları baya uzatabilirim. kısaca bu şekildedir.

Merhaba,

Bir sorum olacak. TAT firmasında çalışıyorum ve her ay atık ambalaj sistemine fatura no, alınan miktar vs giriş yapıyorum fakat bedelsiz olarak alım yaptığımız bir firmanın sadece irsaliyesi var elimde. İrsaliye tarihi, fatura no yerine irsaliye sıra no vs şeklinde mi sisteme girmem gerekiyor.

@ezgitanriverdi
Merhaba,atık ambalaj sistemine faturaları baz alarak girmeniz gerekir.Muhakkak faturası kesilmesi gerekiyor ve bu kanunda da geçer.Bence firmayla arayın konuşun.İyi çalışmalar.

@ezgitanriverdi Size ve arkadaşlara bilgi vereyim,bir firmaya numune gönderdiğiniz zaman o numuneye sevk irsaliyesi kesilir ve bedelsiz'dir diye belirtmek gerekir.Bedelsiz olduğu için fatura kesilmesine gerek yoktur.Benim bildiğim öyle.Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltebilir.Şimdiden teşekkür ederim.

@Olgaç Sürmelihindi

Bilgileriniz için ben teşekkür ederim. Firmanın çevre departmanıyla da görüşeceğim. Ek bir bilgi alırsam sizi de bilgilendiririm.

@ezgitanriverdi bende de aynı durum mevcuttu il çevre ile görüştüm malzemeyi bedelsiz aldığımızdan dolayı firmaların fatura kesmek istemediğini söyledim ve neticede bu malzemenin benim tesisime girdiğini nihai olarakta çıkış yaptığını belirttim ve irsaliyeden girdim onlarda kabul ettiler bir sorun yaşamıyorum.

@Serhat Mehmet Kar

merhaba @Serhat Mehmet Kar , sisteme giriş yaparken fatura no kısmına irsaliyenin sıra numarasını mı yazdınız. Bir de sanayi sicil no bölümüne ticaret sicil no yazılması bir sorun teşkil ediyor mu bilginiz var mı?

@Serhat Mehmet Kar onlar bize gönderdiklerine dair bildirimi kütle denge sistemi ile yapıyorlarmış ayrıca

@ezgitanriverdi

Aynen irsaliye numarası ve tarihini giriyorum. Sanayi sicil no ve ticaret sicil no kısmınıda sanmıyorum sorun olacağını bende öyle yapıyorum bazen.