• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

TAT'da çalıştığım zamanlarda bulabildiğim tek çözüm toplayıcılardan almayı kesmekti, firma ceza ile karşı karşıya kalınca ister istemez ya gider pusulası ile almaktan vazgeçiyor, yada cezayı ödeyip yoluna devam ediyor. Size tavsiyem il çevre ve şehircilikle görüşüp sokak toplayıcılarından alınmasının yasak olduğu yönünde bir görüş isteyin. Tabi kendinizi ele vermeden, başka firmalar üzerinden konuşun. Bu görüşe dayanarak da aylık tutanaklarınıza bunu yazarak tesis yetkilisini uyardığınızı resmileştirin. Yoksa sizin başınız ağrır.

@Sena Çetinkaya
Sena bey kolay gelsin. Ben bu durumu arkadaşlarımla konuşmuştum, biz gider pusulası düzenleyip sisteme giriş yapıyoruz diyordu ve İl Çevrede sıkıntı çıkarmıyor demişlerdi. Ben buradaki İl Çevreye danışıp görüş alacağım ve buradanda paylaşırım. Söylediklerinizde haklısınız. Teşekkür ederim.

Benim çalıştığım firma Eskişehir'de bir TAT firmasıydı. Eskişehir il çevre "eğer devam ederseniz faaliyeti durdururuz" demişti benim patronla konuşurken. Oda almayı kesmişti :)

Arkadaşlar bir sorum olacak atık ambalaj sisteminde bildirimleri girerken ek 7 c-2 kısmında stok miktarımızı giriyoruz. Nihayetinde bu stok miktarını diğer ay bildirimde çıkış miktarımıza yansıtabiliyormuyuz bilginiz var mı? Birde bu mücavir alan sınır dışı olayı neleri kapsıyor mesela gider makbuzu ile bildirim yapılabilir mi

@Serhat Mehmet Kar
Kardeşim kolay gelsin. Sen Nisan ayında 60 ton stoğun oldu ve bunu ek-7C 2'ye yazdın. Mayıs ayında da gelen malzeme (ek-7B) 50 ton diyelim çıkan malzeme(Ek-7C) 30 ton diyelim, sen stok ve fire miktarını hesaplarken, Gelen malzeme miktarı; 60+50=110 ton,çıkan malzeme miktarı,30 ton diye hesaplama yapacaksın.Yani sen 60 ton stoğunu Nisan ayında belirttin ve sen Mayıs ayında hesaplama yaparken göz önünde bulunduracaksın. Benim bununla ilgili bir yazım vardı. Hem ek-7 hem de ek-8 bunu sana göndereyim. Mücavir alan sınır dışı derken şu şekilde örnek vereyim,ben Kahramanmaraş ilçesine belediye sınırları dışında şahıs firması açtım diyelim ve sanayi odasına ve ticaret odasına kaydım yok. Ben sana 30 ton ambalaj atığı sattım. Sen o zaman mücavir alan sınır dışı seçerek beyan yapabilirsin.Şunu da söyleyeyim,temin yönteminde sanayi,mücavir alan sınırdışı ve diğer yöntemlerde var. Bazen bir firmadan malzeme geliyordu ve adresinde sanayi kelimesi geçmiyordu. Hemen firmanın sanayi odasına bağlı olup olmadığına bakıyordum. Sanayi odasına bağlı ise o firma sanayi firması olarak geçer. Değilse mücavir alan sınır dışı seçip beyan yapıyordum.

Şimdi ilk kısım doğru ikinci kısım için sana şöyle anlatayım, Nisan ayında 60 ton stok miktarın var. PP diyelim. Mayıs ayında 50 ton ambalaj atığı geldi ve 30 ton ise sen ambalaj atığı sattın. Şimdi gelen ambalaj atığı 30 ton PP ve 20 ton PE diyelim. Çıkan ambalaj atığın ise 30 ton PP. Bir de kapasite raporunda ambalaj atığı için verim yazar. Onu da %90 diyelim. Bunun geri kalan kısmı ise %10 fire miktarındır.
Şimdi Mayıs ayı için fire ve stok miktarı yapalım,
Nisa ayında kalan stok miktarı, 60 +Mayıs ayında gelen malzeme miktarı 50=110 ton,
Nisan ayında sattığın malzeme miktarı,30 ton.

110-30=80 ton malzeme var. PP ambalaj atığından %10 fire çıktı diyelim, 80*(10/100)=8 ton fire miktarın.
Stok miktarın ise=Gelen malzeme-çıkan malzeme-fire miktarı=110-30-8=72 ton stok miktarın.
Stok miktarını malzeme cinslerine göre ayrı yazmalısın; PP için; 60+30-30-8=52 ton PP stok miktarı
PE için; 20 ton. Sağlamasını da yaparsak; 52+20=72 ton.

arkadalar merhaba
danışmanlığını yaptığımız bir firma var (yeni aldık bu firmayı) şöyle bir problem var firma ambalaj üreticisi ve şubat ayında beyanlarını yapmamışlar. bu durumda nasıl bir problem oluşur :/

@Duygu Dilek
Duygu hanım merhaba, İl Çevre ile görüşürseniz cezai işlem uygulayacaklarını sanmıyorum. Bende eski işyerimde hata yapmıştım ve dilekçe ile sistemi açmışlardı. Geç açılsa dahi bildirimlerinizi yaparsınız. Her hata yapana ceza vereceklerse mesleği yapmanın bir anlamı yok. Hata yaparak bu işi öğreneceğiz.Kolay gelsin.

arkadaşlar, GDT firmasının beyanlarını yapıyorum. şuan ocak ve şubat ayı girişlerini yapmaya çalışıyorum. fakat sürekli Seçili Ay ve Yıla ait olmayan bir Fatura Tarihi girdiniz. hatasını alıyorum. bunun sebebi ne olabilir acaba?

arkadaşlar, atık ambalaj sisteminde ek 7 c-2 deki fire miktarı dediğimiz. firmanın endüstriyel tehlikesiz atık bertarafı olarak çıkışını yaptığı çöpmü oluyor. daha önce hiç fire girişi yapmamışlar. ben de mi hiç ellemesem emin olamadım?

Yalnız ek 7 c 2 stok miktarı oluyor, ek 7 c 1 fire miktarı. Ben yeni başladım sayılır tatta geçen ay bildirimlerinde stok miktarlarının daha önce girilmediğini söyledim il müd.'ne girmem gerektiğini söylediler 2015 ocaktan itibaren toplayarak bu ay girebilecğim söylendi. ama bi sıkıntı söz konusu olsa kesin söylerlerdi.

Hocam il müdürlükleri fire konusunda çok sıkıntı yapmıyorlar, ama stok kısmı artık girilmesi zorunlu sanırım. Fire de karışık gelen malzeme de sizin işinize yaramayan kısım, atıyorum hurda naylon alıyorsunuz, içerisinden 1 tonda 20 kilo da plastik çıktı bu sizin firenizdir faaliyetinizde olmadığı için.