• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

ozaman hiç fire işine bulaşmazsak da olur. stok kısmı zorunlu. sonuçta amaç miktarı tutturmak. biyerde sadece duyduğum, fire giriyoruz, çünkü stok eritebiliyoruz bu sayede demişlerdi.

Şimdi fire kısmı eğer ürünlerini faturasız satıyorsan stok eritme olarak kullanılabilir ama bence gereksiz. İşi yönetmeliğe uygun yapsak daha iyi olur sanki :)

merhaba,
keşke bu sistemle ilgili bir eğitim düzenleseler veya gerçekten resmi bir yazı yazsalar. Her il çevre farklı davranınca insan ne yapacağnı şaşırıyor. Bazı il çevreler uyarmadan direk cezai işlem bile yapıyor şahit oldum bu duruma. İnşallah şu sistem olayları netleşirde bizde sorunsuz işimize devam ederiz:)

Merhabalar,

2014 öncesi atık ambalaj bildirimi yapmamış bir tesis var, geçmiş yıllara ait verilere dönmek mümkün değil, önerisi olan var mı? bu konuda ceza yaptırımı uygulanır mı? başına böyle bir durum gelmiş arkadaş var mı?

Gfb almaya çalışıyorsanız şu şekilde anlatayım bir firma ambalaj atık konulu gfb aldıktan sonra tesisine malzeme alabilir ve almaya başladığı andan itibaren atık ambalaj sistemine beyan yapabilir. Mesela ben gfb yi almışım 18 Mayıs'ta ve bu tarihten sonra bana 50 ton malzeme gelmiş. Ben atık ambalaj sistemine Mayıs ayında aldığım ambalaj atıklarını beyan ederim.firma gfb almadan ve atık alımına başlamadan beyan yapamaz.

Olgaç Bey yanlış anlaşıldım galiba, şöyle anlatayım üretim yapan bir işyeriyiz, çıkan atık ambalajların beyanından bahsediyorum, yıllık olarak bir önceki yıla ait yapılan beyandan.

Var onu aldık, geçen senenin bildirimini yaptık fakat benim sorum şu geçen seneye kadar ki olan beyanlar yapılmamış, yasal olarak cezası var beyan yapmamanın ama fiili m? yapalım desek geçmiş yıllara ait ambalaj bilgisini bulmak imkansız gibi bir şey geçmiş yıllara ait yapılmamış beyanı yapanlar nasıl yapıyor? birinden son yapılan beyanı baz alarak ciroya göre oranlayın önerisi gelmişti, nasıl olur, başka önerisi olan var mı?

Geçmiş yıllara ait sistem açılır bence. Çünkü sistem bakanlığın elinde ve isterse açar. Il çevre ile görüş nedenini belirt sistemi açarlar. Cezaya gelince herkes beyanda hata yapıyor ve ceza herkese gelirdi. Öyle ceza kesmek kolay değil. Il çevre ile görüşürsen yardımcı olurlar

Sistem açık, beyanda miktarı neye dayandırarak vermeli, yetkili bir kuruluşla geçen seneye ait olanı 6000 tl civarında anlaşma yaptık, geçmiş beyanları ciroya oranlayarak yapsak 50 000 tl civarında bir paradan bahsederiz, başka bir şekilde kanunen sorumluluklarımızı da yerine getirerek ne yapabiliriz, yaptığımız işlemi bir şeye dayandırmak gerekiyor da işte o "bir şey" ne olabilir onu arıyorum :)

Sistemi geçmiş yıllar için açabilirsiniz, dilekçe ile İl Çevre Müdürlüğünden. Önceki yılların Piyasaya Süren Ambalaj miktarlarını bulmak muhasebel bir şey ancak. en kolayı satın almış olduğunuz ambalajların miktarını hesaplayıp, varsa kalan stok miktarını da en kötü göz kararı belirleyip ortalama değerlerle bir beyan yapabilirsiniz. yıllar arasından ucurumlar olmadığı sürece beyanların bir önceki yıla göre az veya çok olması il çevreyi çok bağlamaz. burada önemli olan mümkün olduğunca doğru rakamlara ulaşmaktır. çıkan maliyet konusunda sizin yapacağınız bir şey yok onu firma düşünsün. Beyanların yapılmaması ile ilgili cezalar da az buz değil çünkü.

Arkadaşlar Merhaba,
Atık Ambalaj sisteminde fatura çıkışı yaptığım Lisanslı GDT firmasını EK7-C de bulmuyor. Firmanın
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde lisansı gözüküyor. Bu konuda bir fikri olan varmı?