• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Samet Kalyoncu
evet dediğinizde haklısınız. Depozito seçseniz piyasaya süren firma kodu çıkıyor. Bunu ben bir araştırayım siz de olmadı çevre ve şehircilik il müdürlüğü'ne danışın.

@Samet Kalyoncu
Hurda plastik alındıysa bildirim yapmayın. Çünkü il çevre hurda vb kelimelerinin yazılmasını istemiyor.

@Olgaç Sürmelihindi
Faturada hurda plastik olarak geçiyorsa bildirim yapmayın diyebilirim.

@Yasemin Aslantürk

bizde kırmak için alıyoruz :)

@Olgaç Sürmelihindi

bundan sonrası için firmayı hurda plastik yazmaması için uyarırım.

kesilen bu faturayı işlemek için bi yol arıyorum. sanırım bildirim yapmamak en iyisi.

teşekkürler.

@Samet Kalyoncu
peki bende size birşey sorayım. Galiba plastik kasa veya palet alıyorsunuz. Peki kırdıktan sonra kdv li olarak mı beyan yapıyorsunuz?

siz firmayı uyarın hurda ibaresi kullanmasınlar. Birde ben bakanlığın yerinde olsam ek-8B sistemine lisanslı gdt seçeneğide eklerim.

@Samet Kalyoncu
Peki siz bunu çıkış yaparken ek-8C'den çıkış yapıyorsunuz değil mi?

@Olgaç Sürmelihindi

konu ile ilgili kesin bir bilgim yok. bizim faturalar o şekilde kesildiği için öyle çıkış yapıyorum. bildirim yapmaya yeni başladık yanlış yapıyor olabiliriz. konu ile ilgili kesin bilgiyi nerden edinebiliriz acaba?

@Samet Kalyoncu
Bende çıkış yapıyorum ve hepsi kdv'li(yada tevkifatlı). Konu ile ilgili çevre müdürlüğü ile görüşebilirsiniz. Bence kdv'li kestir faturaları.

merhabalar danışmanlığını yaptığımız GDT ek-8 ambalaj sisteminden girişlerini yapıyoruz. Bazı aylarda tesise ham madde girişi olmamış. o yüzden bizde Ek 8-B i girmedik. bu seferde o aya ait beyan bildirimini göndermiyor. nasıl bir yol izlemeliyiz?

Merhaba,

Bir TAT firması belediyeden alışlarını girdiği halde çıkışları yüksekse burdaki dengesizlik nasıl giderilir bildiğim kadarıyla gider pusulası girişi yasak sisteme mücavir alan dışı dense yine aldığın firmayı girmen gerekicek ki buda gider pusulasına gidiyor. burda bir gerçek var TAT lar gider pusulası ile mal alımı yapıyor ve satışta bunları ayırarak yapması imkansıza yakındır. bu sorun nasıl aşılabilir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?