• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Neslihan Öztürk

Atık ambalaj sistemi çalışıyor, herhangi bir sorun yok ve İzmir İl Müdürlüğü sorunsuzca vermektedir.

Arkadaşlar Serbest Bölgede piyasaya süren firmaların ambalaj atığı beyanı yapması gerekiyor mu?

arkadaşlar benim sorum şöyle 2012 yılı için 100.000 kg. karton aldım. 2012 yılı dönem başı stok 20.000kg olsun, dönem sonu stok 10.000 kg olsun. arada 10.000 kg stoktan kullanmışım bu miktarı satın aldığım miktara ekleyip piyasaya 110.000 kg sürmüşüm gibi mi beyan vermeliyim? sistem stok farklarını yok sayıyor sanki.

@Okyanus
sistemde satın aldığınız kısıma eklemeyin ama hesap yaparken yani ne kadar piyasaya sürmüşsünüz hesabında almış gibi hesap edin.

yurt içi temin edilen + geçenyıldan stok- bu yıl stok= piyasaya sürülen

merhaba
gdt icin bildirimde daha demin vergi numarasini girince otomatik olarak tüm veriler ortaya çıktı 8c de şimdi olmuyor böyle birşey var mı yoksa tesadüf mu oldu bilemedim. teşekkürler şimdiden

herkese merhaba atık belgelendirmesi yapacağım ama bir sorum olacak artık yeni kanunla belediyelere bildirim yapacağız onlarda tukçeve bildirecekler sorum şöyle atıyorum ocak 2012 de 7 c den belediyeye belgelendirme yaptık Açıklama verildiği yer kısmında belediyenin ismimi olması lazım garip bir soru ama belediye henüz şifre almamış ben onlara sistem üzerinde atık beyanı yapıyorum ama onlara gidiyor mu bilemedim onlara gidip gitmediğini nasıl anlarız?

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı..Bildiğim kadarıyla şubat ayının sonuna kadar sistemin otomatik olarak girmediği kasım ve aralık ayı faturalarını sistemde belgelendirmemiz gerekiyor.Bu belgelendirme girilmesinde belediye seçilme zorunluluğu varmı? bildiğim kadarıyla sistemin otomatik olarak girdiği belgelendirmelerde beledye seçilmemiş.Eğer belediye seçilme zorunluluğu varsa benim çalıştığım firmanın anlaşmalı olduğu bir adet ilçe bir adette belde belediyesi var. Fabrikaları neye göre paylaştırmam gerekiyor.Örneğin belde belediyesinin sınırları içerisinde hiç bir fabrikamız olmamasına rağmen yinede bu beldeye paylaştırma yapmam gerekiyormu...yada bu iki belediye sınırları içerisin dede olmayan bazı fabrikalardan ambalaj atığı alıyoruz ücretli olarak bu miktarları paylaştırırken belediye seçmem gerekiyormu ya da seçeceksem hangi belediyeyi seçmem gerekiyor... detaylı bir açıklama yapabılırsenız benı buyuk sıkıntıdan kurtarırsınız. şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar bütün beyanları yaparken firmalarımızdan atıklarının miktarı, türü vs. bilgi alarak yapıyoruz. Peki işveren firmamız bizim bilgimiz olmadan çıkan atığı az göstermek için miktarı düşük göstermişse bu durumda bunun sorumlusu çevre danışmanlık firması mıdır yoksa bu danışmanlık firmasında çalışan çevre görevlisi midir yoksa miktar vs. bilgilerini yanlış veren işveren firma mıdır?

@Burçin Birinç
aslında çok karışık bir durum. senin haberin yok bunu sen bilirsin ama sonuçta belgelerle işlemler yapılıyor ve sen danışmanı olduğun firmanın belgelerinden de şorumlu olursun

@Can Doğan
bizim belediyemiz de yeni aldı şifresini ve ben belediyeye gidip sistemden görülüyor mu baktım normalde 7c leri doldururken belediyenin adını da yazmamıştım ama daha sonra belgelendirme gir kısmından belediyeyi işaretledim böylece belediyenin sistemine düştü bildirim göndermediyseniz belge paylaştırdan 7c lerinize belediyenin adını işaretleyin belediyeye de belgelendirme yaptığınızı söyleyin ki söylemişsinizdir yoksa belgelendirme evraklarını imzalayamazlardı. onlar kendi sistemlerini mecburen açıp onaylayacaklardır böylece il müdürlüğünün sistemine de düşmüş olacaktır.

@Merve Yeşildağ
Bu sebeple de atık beyan formlarını işveren firma yetkililerine imzalatmak gerekir diye düşünüyorum. Böylelikle yanlış beyanlarla ilgili sorumluluğu üzerimize almamış oluruz mu acaba?

merhabalar bende ambalaj atıklarımı bildireceğim benim firmam 3000 kg altında kalıyor kendi hesapladığıma göre. fakat ben malzemelerin nerelere yerleştirileceğini anlamadım. mesala strafor, strech naylon, koli bandı bunları nereye yerleştirmem gerekiyor sistemde. Firmam piyasaya süren teşekkür ederim şimdiden

@Burçin Birinç
aynen öyle yap çünkü şöyle birşey olur iş yerine denetime gelirler firmanın evragna bakıp sisteme farklı girilmiş der o firma o an kendini kurtarmak icin suçu size atar ama elinizde imzalı bir belge olursa ya da sisteme girilecek belgelerin fotokopisi sizinde savunmaniz olur sorumluluk kalkar

@Saruhanli
Ör: Strech genelde PE 'dir. Ama en doğrusu bu ambalajları satın aldığın firmaya sormaktır. Bu şekilde hareket etmenizi tavsiye ederim.

@Burçin Birinç
kesinlikle böyle yapın, kısmen onların beyanlarını sisteme giriş yapıyoruz zaten. İmza kısmında direk yanlış beyan edilmesi durumunda ''2872 sayılı Çevre Kanunu ... '' hükmü de var bence bu bile yeterli :suspus:

Alper Bilgin
Alper bey, 2011 yılı 10-11 ve 12. aylara ait 7B bildirimlerimizde problem olduğundan dolayı il çevre yeniden yüklememizi istedi. Excel olarak yüklemeye çalıştım fakat hata veriyor. Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?
İyi Çalışmalar Dilerim.