• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Olcay ÇETİN

Olcay Bey otel piyasaya sürdüğü bir ürün filan var mı? benim bildiğim otellerin ambalaj atıkları kontrol yönetmeliği kapsamınca yapmaları gereken madde 5 de açıklanmıştır.

İyi Çalışmalar

@Yasemin Aslantürk

Madde 5'te genel ilkeler yazıyor onu biliyorum ve oteller de sonuçta aldıkları ambalajları kendi müşterilerine sunuyorlar ( şampuan ambalajları, tek kullanımlık terlik ambalajlar, toz şeker ambalajları vb.). Bu noktada bu ambalajlar kendi bünyelerinde bulunduğundan ambalaj atık olarak mı değerlendirilecek yoksa piyasaya sürmüş gibi mi gözükecek.

merhaba arkadaşlar bu atık ambalaj sıstemınde aylık bıldırımlerı yaparken excell kullanan varmı ben bir iki defa denedım sablonu fakat hata verıyor serı sekılde kullanabıldınız mı hıç?

arkadaşlar merhaba. tuz işleme tesisinde tuzların paketlenmesi için ambalaj kullanılmakta ve piyasaya sürülmektedir. yönetmelikte 3 tonun altındaki rakamlar belgeleme yükümlülüğünden muaftır denmiş. ambalaj miktarımız bu miktarın altında. bizim bu durumda yetkilendirilmiş kuruluşlar ile anlaşma yapma zorunluluğumuz varmıdır?

hızlı cevabınız için teşekkürler :)
piyasaya süren olarak şifre alıp sisteme giriş yapmamız gerekmekte anladığım kadarıyla.

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.Ambalaj atık sisteminde girişte farkettiyseniz ayın 18 inde konulan yazıya göre (Toplama ayırma tesislerinin topladıkları ve sattıkları ambalaj atıklarına ilişkin bilgilerin belediyelerin sayfalarına görülebilmesi için, toplama ayırma tesisi tarafından sisteme girilerek "Raporlar" bölümünün altında "belge paylaştır" sekmesinden belgelerin belediyelere paylaştırılması gerekmektedir.)BU yazı belgelendirme yapan firmalarımı yoksa belgelendirme yapsın veya yapmasın bütün tat firmalarını mı kapsıyor.Ayrıca bütün firmaları kapsıyorsa 2013 yılından itibaren mi bu şekilde olacak yoksa eski tarihli yani 2011 2012 yılındaki ve daha eski yıllardaki bütün 7b ve 7c leri belediyeye paylaştırmak zorunda mıyız...şimdiden teşekkürler...

bildiğim kadarıyla 2012 ın ilk 10 ayı otamatık olarak sısteme atıldı senın yapamn grekn 11 ve 12 ay bıldırımını subat 28 e kadar gondermen ocak 2013 den ıtıbaren gırdıgın bıldırımler ıse bır sonrakı seneye belgelendırılecek zaten

yanlız kontrol ettımde 7c olan bıldırımler otomatık olarak gırılmış soyledığınız gıbı ama 7b ler duruyor zaten onlar problem her ay en az 100-150 arası bıldırım var...sızce onlar neden otomatık gırılmedı...

normalde onlarında otamatık olarak gırılmiş olası gerekır eger sız ıptl etmedıysenız cnku bakarsanız onları degıstırme sansınız var suan.. ıl çevre bıldırımlerı onaylamıs mı onu bır kontrol edın sıtemden bırde her ay bıldıırmlerı ıl cevreye ıletıyormusunz?

hayır ben ıptal etmedım..onay kısmına gelınce ben yenı başladım daha oncekı muhendıs sağolsun gondermıyormuş bende geçen yıla aıt tum bıldırımlerı ocak ayında yolladım onlarda 24 ocakta onayladılar geçen yıla aıt tum bıldırımlerı.. şimdi benım yapmam gereken geçen yıla aıt tum 7b lere teker teker bblgelendırme gırmekmı olacak otomatık gırılmedığı için...

zaten genelde muhendıslerın tamamı son doneme bırakır bıldırımlerı .. onda ıskıntı olmaz o zamn sadece calıstıgınız beledıyeye tek tek bıldırmenez gerekecek otamatık olmadıgı ıcın... yada ıszden oncekı muhendısde sılmıs olabılır