• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.Bir TAT firmasında çalışmaktayım. YApmış olduğumuz aylık bildirimlerin ( 7B ve 7C) fotokopilerinin çevre il müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyormu.BEnden önce çalışan mühendis göndermiyormuş.FAkat başka firmada çalışan bir arkadaşım gönderilmesi gerektiğini söyledi.Eğer gönderilme zorunluğu varsa ne yapmam gerekiyor.Aralık ayıyla birlikte tüm gönderilmemiş yıllık bildirimleri mi göndereyim.

arkadaşlar yokmu belediyelerin sistem üzerinden yapmaları gereken işlemler hakkında bilgisi olan?

@Nazan Şirin Kande
eğer belediye belgelendirme yapıyorsa, lisanslı firmanın belediye sistemine göndermiş olduğu 7b ve 7c bildirimlerini belgelendirme paylaştırma menüsünden Piyasaya süren veya Yetkilendirilmiş Kuruluşa belgelendirme işlemlerini yapar.
Bunun dışında Belediyeye ait atık yönetim planına ilişkin bilgilerin tanımlanması yapılarak gelişme raporu gönderilir.

Benim bildiklerim bu kadar :) bunların dışında yapılacak işlemleri bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır zaten merak etmeyin

Alper Bilgin
Alper Bey Merhaba
Atık ambalaj sisteminde bildirimleri doldurup çıktısını aldık. İl Çevre Müdürlüğüne alınan çıktıları şahsen mi göndermemiz gerekiyor yoksa posta yoluyla olabilir mi?

kolay gelsin herkese firma güncellemede çevre sorumlusunun adı yazıyo buraya çevre görevlisini mi yoksa firmada çevreyle ilgilenen kişinin ismini yazacagız şimdiden teşekkür ederim cevaplarsanız.

Arkadaşlar Bir TAT firmasının fabrikalardan aldığı ambalaj atığını lisanssız bir firmaya satmasının biir bağlayıcılığı varmı? Ayrıca bu lisanssız firmaya yapılan çıkışların ambalaj atık sistemine girilmesinin gereği var mı? Giriş yapılmadığı taktirde giriş ve çıkış arasında epey bir fark oluşmakta..Eğerki giriş yapılmadığı takdirde daha sonraki süreçte bakanlıktan aldığınız ambalaj atıklarını ne yapıyorsunuz diye bir soruyla karşılaşılır mı? Birkaç soru birden oldu ama kusura bakmayın yeni öğreniyorum:)

arkadaşlar 2 gündür bekliyorum kimse cevap yazmıyor yukarıdaki soruya...EK 7 B de temin yöntemleri sekmesinden SANAYİ kaldırılmış. bilgisi olan var mı?