• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

Sigara üretimi yapılan fabrikadaki sigara filtresi fire atıklar hangi kodla belirlenebilir
yani tow dediğimiz selüloz ve içinde kömür içeriyor

merhaba
atık ambalaj sisteminde bir ay içinde hangi malzemden ne kadar girildiğini görebiliyor muyuz?Sadece ne kadar belge girildiği ve toplam tonaj yazıyor bunlar ayrı ayrı bir bölümde görülse daha iyi olmaz mı?:)) bir şey daha soracktım. Çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bu çıktıları gönderirken sadece ek 7c ve 7b yı gondermek yeterlı mı yoksa 7c1 ve 7c2 yıde gondermemız gerekıyor mu?

Ambalaj atıklarını lisanssız firmaya veren bir tesis için nasıl bir cezai işlem uyglanır?

Firmamızda üretilen sadece bazı ürünlerde "satış ambalajı" (Satış ambalajı: Satın alma noktasında, nihai kullanıcı veya tüketici için bir satış birimi oluşturmaya uygun olarak yapılan ambalaj) kullanılmakta.

Bunun dışında ürünlerin gönderimi şu şekilde:
  • ürünlerin toplu olarak gönderime hazırlandığı bir plastik/karton koli (x diyelim)
  • bu kolilerin birkaç tanesini birleştirerek yurtiçi gönderimine hazırladığımız karton koli (y diyelim)
  • yurtdışı sevkiyatlarında ise y kolilerini yerleştirdiğimiz ahşap sandıklar (z diyelim)
Bu durumda: x ikincil ambalaj; y ve z ise nakliye ambalajı olarak geçmektedir değil mi?

@brju

Yorumlarınıza bir yorum yapayım :) ürününüz nedir bilemediğimden soruyorum. Ürününüzün bir dış ambalajı yok mu? Ör: çikolata düşünün, dış ambalajı satış ambalajıdır :)
Ancak; y de şöyle bir yorum yapayım.' İkincil ambalaj: Birden fazla sayıda satış ambalajını bir arada tutacak şekilde tasarlanmış, üründen ayrıldığında ürünün herhangi bir özelliğinin değişmesine neden olmayan ambalajı' tanımında ör: siz soda içiyorsunuz 6 lı soda almak plastık bır ambalaj kullanılıyor bu ikincil ambalaj oluyor. Önemli nokta satış ambalajını mı bir arada tutuyor (sizin ambalajınız). Tutmuyorsa o da nakliye ambalajıdır. Bilmem anlatabildim mi :)

@CMNet Okuru ürünün dış ambalajı bulunmuyor. sadece bazı müşterilerin talebi doğrultusunda her bir ürün tek tek plastik ile kaplanıyor.
bu durumda, ürünlerin kendi müşterimize gönderimi için kullandığımız plastik koliler ikincil ambalaj; bu kolilerin kargo için hazırlandığı diğer koliler ise nakliye ambalajı olmakta.

merhaba,
tat lisanslı firmanın atık ambalaj sisteminde bildirimleri gönderirken alta gelişim raporu gönder kısmı var o ne oluyor? Belediye sisteme girdiğinde firmanın sisteminede mi düşüyor anlaşması varsa? benim sistemde neyi göndermem gerek anlayamadım? şimdiden teşekkür ederim.

@Merve Yeşildağ

Bunun sebebı aynı bılgısayardan hem Beledıye kullanıcısı hem de TAT fırmasının kullanıcısıyla gırıs yapılması olabılır.
Normalde gelişim raporu gondermenın beledıye ekranında olması gerekıyor.
Ambalajdakı fırma kodunuzu soylersenız TAT bıldırımlerı altından kaldırabılırız.

arkadaşlara EK-7B bildirimlerinde 'sanayi' sekmesi gelmiş..aynı sorunu ben de yaşadım..ama sanırım şu anda özel sektöre ait girişlerinizi yapabilirsiniz...kolay gelsin...

iyi akşamlar, piyasaya süren bildirimleri yapacağım fakat firmaların stok miktarını belirlemede sorun yaşıyorum.
stok miktarını sene sonu sayımında firmanın bana bildirdiği ortalama rakamla mı yapmalıyım yoksa firmadan faturalı belgeye dayalı mı yapmalıyım?

@hatice22
Tabi ki firmanıza bu rakamların istendiği takdirde ispatlanması gerektiğini bildirin. Ancak bu konunun bilgileri satın alma vs. ilgilendirdiği için genelde firmaların bize verdiği değerleri giriyoruz. Yada birlikte hesaplıyoruz.

Arkadaşlar Merhaba,

Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği madde 11 uyarınca, piyasaya sürenlerin yükümlülükleri kapsamında oteller bu durumda değerlendiriliyor mu? Yoksa muaf durumdalar mı? Konu ile ilgili çalışan arkadaşımın bilgilendirmesini rica eder,

Herkese iyi çalışmalar dilerim...