• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@M. Hayri CÜNEYDİ
Atık ambalaj sistemi......... tesis girişi...........genel........... kapasite bilgileri
kapasite bilgilerinigireceğim yer aktif değil sizde varmı böyle bir sorun Hayri bey:(

Evet benim ekranımda da bir hata mesajı var."The value for column 'LISANS_TIPI' in table 'FIRMALAR' is DBNull." gibi acayip bir hata mesajı veriyor.

@realastala

örneğin yağ firmaları bu formu dolduruyorlar.
hatta Toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre yapılan ambalaj atıklar için dolduruluyor.

@Yasemin Aslantürk
Ambalaj üreticilerinin doldurması gereken formmu demek oluyor bu?Birde Söylediklerinizi yazan ilgili yeri gönderebilirmisiniz?

@Yasemin Aslantürk

Bu zaten tehlikeli atık beyanında yapılıyor eminmisiniz tehlikeli ambalaj süren işletmelerin dolduracağı kısım olduğuna

@realastala

örnekle açıklamaya çalışacağım inş.
araç yağı üreten bir firmayım yağı ürettim piyasaya sürdüm bu yağı sürdüğüm ambalajların bildirimini aynen bir gıda fabrikası gibi ek5b-2 formuna yapacağım.
örneğin 33000 kg polipropilen aldı 30000 piyasaya sürdü, 3000 kg stok şeklinde ek 5b-2 formundadoldurulacak bu forma doldurulan miktarlar belgelendirme tablosuna geçmez.

özetle dediğiniz gibi tehlikeli ambalaj piyasaya süren işletmelerin dolduracağı bir form.

@Yasemin Aslantürk
Siz ilk defa mı ilgili firma için atık ambalaj sistemini kullanıyorsunuz yoksa daha önceden bilgiler girilmiş miydi?

Çalıştığım firmamın Çevre İzinlerini başvuruda bulunurken aynı şekilde kapasite bilgilerini doldurduğumuz yer aktif değildi.Benden önceki arkadaşın girdiği kapasite raporundan sonra bir yenilenme yapılmış.Onu sisteme yükleyememiştim.Bakanlıkla ve İl Çevre ile görüştüm.Bir dilekçe yazıp sisteme yükledim durumu anlatan kabul etmişlerdi.İsterseniz siz de bir İl Çevre Müdürlüğü ile görüşün.Belki farklı bir yol izlenmesi gerektiğini söylerler.

arkadaşlar merhaba ambalaj atığı belgelendirme ve çevre bilgi sistemi ile ilgili olarak belediyeler neler yapmalı kullanıcı adı ve şifre alındıktan sonra kendı beledıyemizin anlaştığı tat firmasınıda göremiyorum sistem üzerinden belediyelerde çalışan çevre mühendisi arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim?

@Yasemin Aslantürk

EK 5 B2'nin amacı şu.
firmanızın ürünleri bertaraf edilmek istendiğinde yönetmelikte yazan diğer 3 yönetmeliğe göre değerlendiriliyor. Örneğin şurubun cam şişesi içine gıda koysanız ambalaj atığı. ama ürünle temas ettiğinden ambalaj yönetmeliğine göre bildirimiyordu. Artık bakanlık bu çeşit ambalajlar ait bildirimleri de istiyor. Ancak geri kazanım sorumluluğu tariflemez.

Ambalaj üreticileri Ek4'ü doldurmalı. Form açık değilse İl müdürlüğü ile görüşün.