• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Alper Bilgin
Alper Bey,
bununla ilgili ben de daha önce sorunu bildirmiştim. 4 ve 5. aylara ait faturalar belediye sisteminde görünmüyor diye. İl müdürlüğünden bildirimi iptal ettirip tekrar sisteme yükledim fakat yine görünmüyor. Ayrıca kasım ayına ait faturaları sisteme giriş yaptım.ilgili belediyeye belgelendirme işlemini de yaptım.fakat belediye sistemine baktığımızda YK ya belgelendirme işlemi yapılmamış olmasına rağmen tamamı belgelendirilmiş gibi görünüyor.
Nasıl halledeceğiz bilemedik :rolleyes:

Arkadaşlar 2005 ten beri ambalaj belgelendirmesi yapmayan bir tesis için ceza gelirse bilgi ve belgelendirme yapmayanlara verilen 9420TL lık ceza belgelendirme yapmadığı 8 yıl için mi gelir?
Yoksa her belgelendirme yapmadığı yıl için mi gelir bu miktar? Yani toplamda 75bin küsürlük ceza mı alır?

Merhaba ben şöyle bir sorunum var lisanslı olan firmanin lisans suresi bittigi için sistemde görünmüyor ve ben bu belgeleri nasıl sisteme işleyecem bilemedim. Yardimci olur musunuz

Alper Bey
Geçen yıl yapılan bildirimde belgelenmesi gereken miktar ile gelecek yıla devredilen miktarlar aynı.Sonuçta bu sürekli kümülatif olarak artacak mı anlayamadım. Yani bu yılki bildirimlere geçen yıldan devreden miktarı belgelenmesi gereken miktar olarak mı yazacağım:confused: Anlatabildim mi derdimi bilemedim :)

@sevildalyan

Tam anlayamadım ama eger belgelendırme yapılmıssa bır sonrakı yıla devreden mıktarın dusmesı gerekır. Eger belgelendırme verısı gırılmemıs ıse bır sonrakı yıla cezalı olarak %10 fazlasıyla beraber devredılır.

@sevildalyan

2012 belgelendırmesı yapılacak.
Ama oncekı yılların belgelendırmesı ıcın ıl mudurlugu ıle gorusun ıstersenız.
Eger onlar da cozum bulamazlar ıse cumadan once bana haber verırsenız soruna bakabılırım.

@burcinbrnc

Sorumun cevabını öğrendim arkadaşlar sizinle de paylaşayım:
2005’ ten beri belgelendirme yapmamış bir tesis için firmaya ilk olarak 9.420 TL (2012 yılına göre) para cezası veriliyor. (2005’ ten 2013’ e kadar 8 sene geçti dersek) 8 sene ile çarpılmıyor. Ama firmanın 8 senelik geriye bildirimi yapması gerekiyor. Yapmadığı taktirde idari yaptırım uygulanır. Ayrıca firmanın alacağı bu ceza itibarı açısından da kaybettirecektir.

Yetkilendirilmiş Kuruluşlar yönetmelikte de belirttiği gibi %10 temsiliyet payını sağlaması gerekiyor. Bunu sağlamak kolay olmadığından dolayı yetkilendirilmiş kuruluş sayısı az.

Yetkilendirilmiş Kuruluşlar piyasaya sürenler tarafından oluşturulan Vakıflar olduklarından geri kazanım tesisleri yetkilendirilmiş statüsüne sahip değildir. Vakıflarda kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğundan piyasa sürenler adına (belgelendirme ,eğitim, bilinçlendirme, belediyelere ayni yardımlar) yükümlülüklerini yerine getirmektedir.

Ayrıca piyasa sürenlerden gelen bilgilere göre İl Müdürlükleri bu konuda ceza işlemlerine başlamışlar.

@Alper Bilgin
Alper Bey merhaba,
Kasım ayı için bahsettiğim problem düzelmiş teşekkür ederim yardımlarınız için.
Siz de sıkıldınız biliyorum ama nisan ve mayıs aylarına ait olan faturalar hala görünmüyor belediye sisteminde bunu nasıl halledeceğiz :(