• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@esraaa

Oncelıkle 4. ve 5. aylara aıt faturaları Belgelendırme Paylastırma menusunden gonderldıgınden emın olalım.
Eger gonderılmısse ve hala beledıye goremıyorsa bana TAT fırmasının kodunu verırsenız kontrol edıyım

Arkadaşlar merhaba, tat firmasında çalışıyorum. Ambalaj atıkları bildirimlerinin bir süresi var mı? Yani bildirimler geç yapılırsa bir cezai sorumluluğu filan var mıdır acaba?

@Alper Bilgin
Alper Bey,
faturalar belgelendirilmiş görünüyor.fakat detaylı durum raporunda herhangi bir birim görünmüyor. resimdeki gibi görünüyor.
Firma kodu 467
iyi çalışmalar.

Adsız.jpg

@azize kalmac
azize hanım bende tat ta çalışıyorum 3 ay geriden geliyorum.bakanlıkla görüştüğümde fazla geç kalmayın 3 ay geriden gelebilirsiniz demişlerdi ama yinede risk olabilir

@tuğbagök
Teşekkürler tugba hanım bi sorum daha var:) ilk defa bildirim ve belgelendirme yapıcam o yüzden pek bir bilgim yok. Acaba yaptığımız bu bildirimlerin sistem üzerinde belgelendirmeyle bir bağlantısı var mı yani temin yöntemi olarak sanayi veya mücavir alan sınırdışı seçtiklerimizde daha sonra belgelendirme aşamasında sorun olur mu? Yoksa sadece kaynakta ayrı toplama olarak seçtiklerimiz mi belgelendirmede kullanılabiliyor?

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak..Danışmanlığını yapacağım GDT de tetra pak dönüşümü yapılıyor.lisans alacağız fakat nasıl bir yol izleyeceğim konusunda pek bir bilgim yok..Bize gelen ürün örneğin süt veya meyvesuyu kaplarının kağıdını ayırdıktan sonra kalan malzeme öğütülmüş halde geliyor.Tesisten çıkışı ise granül olarak..Oluşan atık ise yıkama suyu ve dolan filtrelerin yakılmasıyla oluşan baca dumanı.neler yapabilirim hangi izinleri veya ölçümleri almam gerekir.yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım..
İyi çalışmalar dilerim...

Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.ŞU an bir TAT firmasında çalışmaktayım.Yeni işe başladım.Firmanın anlaşmalı olduğu iki ilçe belediyesi var...Fakat bunlardan sadece bir tanesinde topladığımız atık miktarını sisteme giriyordu daha önceki mühendis.KEndisine sorduğumda ondan önceki mühendis öyle girdiği için kendisininde aynı şekilde devam ettiğini söyledi.Sisteme girmediği belediyenin atık yönetim palnı daha yeni onaylandı.Acaba daha önce onaylanmadığı için mi sisteme giriş yapmıyordu. Yada yönetim planı olmadığı için belki sistemde gözükmüyordu.2011 yılının kasım ayından bu yana sisteme giriş yapılmayan belediyenin atığını topluyorlar.ama sisteme giriş yapılmamaış hiç.BEnim merak ettiğim bu girişlerin yapılmamasının bi bağlayıcılığı var mı? Ayrıca bundan sonraki süreçte yönetim planı onaylandığı için o belediyeden topladığımız miktarıda sisteme girmeli miyim. Yoksa tek belediye ile mi devam etmeliyim.Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum..Şimdiden teşekkürler...

@Isagur53

Eger EK7 bıldırımlerıı yapmazsanız olabılecek herhangı denetımde sorun yasayabılırsınız. EK7 ya da EK8 bıldırımlerının Beledıye Plan Onayları ıle (su an ıcın ) bır baglantısı bulunmamaktadır.

BELGELENDİRME DOSYALARINDA BULUNMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER İLE BELGELENDİRME DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLARA AİT USUL VE ESASLAR A göre "Sözleşme Örneği:
Piyasaya süren işletme depozito yöntemi ile topladığı tekrar kullanılamayan ambalaj atıklarını verdiği geri dönüşüm veya geri kazanım tesisi ile imzalanan sözleşme örneğini elektronik yazılım programı üzerinden sisteme yükler ve bu belge geri kazanım dosyasına eklenir." yazıyor. Hangi sisteme yükleyeceğiz? Ambalaj atık beyan sisteminde göremedim de?