Merhabalar.
Anketin asıl amacı insanların vaktini fazla almadan neler düşündüklerini öğrenmekti. her şeyi sorgulamak anketle mümkün olmayacağından en çok tartışıldığını düşündüğümüz soruları seçtik. Gözden kaçan yerler muhakkak olmuştur. Asıl amaç anketten ziyade; üye veya değil tüm meslektaşların görüşlerini toplayabilmek. Bu yüzden yakın sayılabilecek bir tarihe, 11 Ekim tarihine bir toplantı koyduk Kocaeli Şube olarak. Gelebilecek herkesi bekleriz. Oda işleri gönüllülük esasına göre yürütülür ama bu "gönüllülük" eleştirilere karşı bir kalkan değildir. Gönüllü olanlar eleştirileri dinlemeye de gönüllü olmuş demektir. Odanın mail adresleri, telefonları, sosyal medya hesapları veya bu platform gibi platformlar üyelerin eleştirilerini dile getirebileceği alanlardır. Takip edilebildiği ölçüde bu eleştirilerin dikkate alındığını düşünüyorum. Odanın politik duruşuyla ilgili eleştirilere ise katılmıyorum. ÇMO'nun hiçbir şube veya temsilciliği herhangi bir siyasetin arka bahçesi değildir. Her üyenin aday olabildiği, toplantılara, etkinliklere rahatça katılabildiği, seçimlerin diğer yapıların aksine 2 yılda bir yapıldığı yerlerde demokratik katılım Türkiye'nin geri kalan tüm seçimli/kurullu yapılarından daha fazladır diye düşünüyorum. Odanın sadece HES'lere itiraz ettiği gibi bir algı oluşmuş, bunu da odanın itirazlarını ve takip ettiği davaları yeterince duyuramamış olmasına bağlıyorum.
yukarıdaki linklerde bazı haberler ve basın açıklamaları var.
Evet bu haberler ve basın açıklamaları "politik" olarak nitelendirilebilir. Hepsinde belli bir üslup, belli bir nihai söylem var. Fakat bunların hepsi bilimsel argümanlarla bir şekilde desteklenmektedir. Mesleki doğruları kamu yararı gözeterek kamuyla paylaşmak politiktir. Yine de odanın herhangi bir siyasetin veya fikir akımının bayraktarlığını yaptığını düşünenler varsa bunla ilgili açıklamaları, haberleri paylaşmalarını rica edeceğim.
İnsanları politik oldukları gerekçesiyle eleştirmek de politik bir tutumdur.
Ekserisi ücretli çalışan ve memur olan oda gönüllülerinin gün itibariyle mecliste sabahlayarak kazanım elde edebileceklerine maalesef inanmıyorum. Ama üyelerden bu yönde talep varsa, bunu organize etmek çok güç olmasa gerek.
Son olarak, paylaşılan anket eksik veya hatalı olabilir. Ama bu üye-oda irtibatını sağlayabilmek adına bir adımdır. Herkesin şube veya temsilciliklere ulaşımı çok kolay olmayabiliyor. Böyle sanal ulaşım kanallarını kullanmak iletişimi güçlendirebilir.