• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik taslağı için son gün!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Gülen

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Taslak bugün yayınlandı.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Taslağa göre artık danışman firmalar 5 kişi olacak.
Şuan mevcut olan danışman firmalara da 01/07/2013 tarihine kadar süre verilmiş.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çevre danışmanlık firması
Çevre danışmanlık firmalarının nitelikleri
MADDE 11 – (1) Çevre danışmanlık firmaları en az 5 (beş) çevre görevlisi çalıştırmakla ve
bunlardan;
a) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az
beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
b) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az üç (3) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
c) En az birisi, çevre mühendisi veya çevre ile ilgili teknik konularda yüksek lisans ve
üzeri eğitim almış ve/veya 6 maddenin 2 nci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi
olması,
ç) Diğer ikisinin çevre görevlisi olması,
zorunludur.
(2) Çevre mevzuatı kapsamında ölçüm ve analizleri yapmak üzere Bakanlıkça
yetkilendirilen özel veya kamu kurum/kuruluş laboratuarına, çevre danışmanlık yeterlik
belgesi verilmez.
(3) Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmez.

fatih bey taslak 20. madde de teklif kısmına maddenin iptali yazmışız.
bu madde asıl yönetmelikte de bulunduğu için bunun yerine aşağıdaki metni yazsak daha uygun olmaz mı?
"(2) Çevre danışmanlık firmalarının şube açabilmeleri için, şubenin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmesi gerekmektedir. "

@Hakan AYDIN

Aslında orda fıkranın iptalini istedim.

MADDE 20 –(1) Firmaların yeterlik belgeleri hiçbir suretle başkasına kiralanamaz. Firmaların devredilmesi ve ortaklarının değişmesi durumunda, Türkiye Ticari Sicil Gazetesinde yayınlandıktan sonra gerekli bilgiler yirmi (20) iş günü içinde sisteme girilir.
(2) Fıkranın iptali.
(3) Şube açmak isteyen firmalar, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve şube başvuru belgesi dekontu ile birlikte Bakanlığa başvurur.
(4)Firmalar temsilcilik ve irtibat bürosu açamaz.

Bu şekilde değiştireyim yanlış anlaşılmasın.

@Fatih Özcan
anladım. aşağıdaki fıkrada dediğim ibare varmış zaten. siz yazınca fark ettim.

Görüşlerin son hali ekteki gibidir. Ekleme yada değiştirme yapmak isteyenler bildirsinler lütfen..

Ekli dosyalar

• Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Taslak Görüş Bildirimi.docx
    85.9 KB · Görüntüleme: 51
MADDE 8
(6) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan ve mevsimlik veya dönemsel çalışan tesis veya faaliyetler, çalışma sürelerini bakanlık veya çevre ve şehircilik il müdürlüğüne onaylatmaları durumunda, işletmenin sadece çalıştığı dönem içinde, bir çevre görevlisini istihdam etmek veya çevre yönetim birimini kurmak ya da çevre danışmanlık firmalarından, üyelerinin çevresel faaliyetlerini yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmeti almak,

Görüş
Tesisler sezonluk çalışsa bile kapalı olduğu dönemlerde Çevre ile ilgili sorumlulukları devam etmektedir. Bu madde sezonluk çalışan tesislerin sadece belli dönem için Çevre Görevlisi çalıştırması ( sezonluk işçi ) veya hizmet almasına sebep olacaktır. Fakat tesislerin çevre sorumlulukları sezon dışında da bulunmaktadır. Bir çok tesis Tesis sezon içinde çalıştırdığı bir Çevre Görevlisine sezon dışında da bu işlemleri hâllet ama para vermem diyecektir. Bu durum bazı diğer meslek dallarında görülen bir durumdur. En basit örneği : Sezon dışında GFB başvuru sonucu gelmiş bir firmanın GFB ve Çevre İzni işlemlerine kim devam edecek ? Bu soru muallakta kalmaktadır.

Öneri
Bu Maddenin iptali

Hafta başından beri yerimde pek duramadım, bu nedenle yazılanları detaylı okuyamadım, sadece göz gezdirdim. Yapılan yorumların çoğuna katılıyorum. Taslak çalışması da herkesin ortak çalışması olarak gayet güzel diye düşünüyorum. Ankara grubu açmıştık ama 4 üyemiz var. Odadaki toplantıya gidecek arkadaşlar var mı Ankara'da. Toplanıp birlikte gidelim diye düşünüyorum.

arkadaşlar ortak metin hazırladık ama bence birde herkes kendi görüşlerini [email protected] mail adresine atarsa yararlı olacak.Bu olaya daha ciddi yaklaştığımızı göstermemiz gerekli diye düşünüyorum.ne kadar çok mail o kadar dikkat çekmek demektir.

Ersoy bey birden fazla atılan görüşler ve mailler karışıklığa neden olur ve 2 farklı mailden kaynaklı 2 mailden sadece birinin kabulü söz konusu olursa buda sorun teşkil eder ben ortak metni göndermeyi doğru bulduğumu belirtmekte yarar görüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...