• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

Merhaba,
TAT tesisinde işe yeni başladım. Atık ambalaj sisteminde bildirim ile takıldığım yerler var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Kısaca özetlersem;
Mevcut durum:
1. 3 belediye ile sözleşmemiz var. Bunların ikisinin AYP planı onaylı. Ve tüm belediyelerden toplanan atıklara ilişkin atık alındı makbuzu dolduruyoruz. Atık alındı makbuzunda atık türü "karışık ambalaj" diye geçiyor.
2.Belediyeler dışında Sanayi ve Sokak toplayıcılarından da mal girişi oluyor.

Soru:
1.Sanayiden alınan fatura ile Belediyeden alınan makbuzların miktarı fatura ve makbuzda geçen kısmı ile sisteme giriyorum. Örneğin;

SANAYİ- ABC A.Ş. - 1000 KG
CDE BELEDİYESİ- 100 TON
SOKAK TOPLAYICI-70 TON

Bu durumda sokak toplayıcısından gider pusulası ile aldığımız miktarı giremeyeceğiz. Girişi çıkış dengesi olmayacağından Bunu belediyelere nasıl paylaştırabiliriz? Sistemde bunu nasıl yaparız?
Çok acil yardım lütfen.
Teşekkürler.

merhaba ben tat tesisinde işe yeni başladım gfb alınmış lisans için başvuru yapıcam bunun için bildirimleri yapmam gerekliymiş bildirimleri nasıl yapmalıyım hangi kısımları doldurmalıyım ve bütün doldurmam gereken yerler bittikten sonra çıktısını alıp il çevreye mi göndermeliyim.

@esrayalurlar
Esra Hanım kolay gelsin ek 7'ye ambalaj atıklarını yapacaksınız şu şekilde özetlemek gerekirse ek-7b'de karsı firmanın yapmış olduğu ambalaj atıklarını siz onaylayacaksınız ve ek7c'de siz satmış olduğunuz ambalaj atıklarını gireceksiniz ve fire stok miktarları var gerekirse onlarıda girebilirsiniz ve bunları yaptıktan sonra firma bildirimden onları gönder butonuna bastıktan sonra bütün ayların ayrı ayrı çıktısını alacaksınız ve kase imza yapıp hepsini ilçevreye götüreceksiniz.

@tuba-ak
Tuba Hanım ek 7bden belediyeden aldıgınız atıkları kaynakta ayrı toplama seçeneğini seçerek belediye ismini girip yapacaksınız sanayiden aldığınızıda sanayi seçeneğini seçip miktarları gireceksiniz birde sokak toplayıcısı dedğiniz küçük bir firmamı yoksa merdiven altı bir yer mi?

Merhabalar, tesisimizde çıkan ambalaj atıklarını belediyelerin ücretsiz alması gerekmiyor mu ? Bununla ilgili yönetmelikte maddeler var fakat bizim ambalajımızı verdiğimiz belediyemize bağlı tesis bugün bana fiyat teklifi gönderdi.

@Seda Özsoy
belediye para ile alıyor bakanlığın sitesinde ücretleri var isterseniz biz alabiliriz. bana örnek resim gönderirmisiniz?

Piyasaya süren olduğumuz için piyasaya sürdüğümüz ambalajın belirli bir miktarını geri toplatmak amaçlı istenen bir bedelmiş.

Olgaç Bey, şuan malesef resim yok elimizde fakat bu zamana kadar böyle bir bedel istenmemiş olması çok garip , çok eski bir firma ve senelerdir ambalaj beyanı yapıyor.

@Seda Özsoy
peki resim çekme imkanınız yok mu? aslında bedel istemeleri lazım diye biliyorum yada bedelsiz alıp irsaliyeye öylede kestirmıs olabılırler.

@Olgaç Sürmelihindi

Bedel istemeleri normal fakat bugüne kadar neden istemediklerini anlayamıyorum.Atık depomuz boş şuan ama piyasaya sürdüğümüz Ek 5 miktarlarını göndermem size yeterli olur diye düşünüyorum.Ambalaj olarak karton ve kutu kullanıyoruz.

@Olgaç Sürmelihindi

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için fakat neden bu kadar sert bir cevap verdiğinizi anlayamadım.
İyi çalışmalar Olgaç Bey...

@Olgaç Sürmelihindi
Yeni olduğum için ve bilmediğim için soruyorum Olgaç Bey, bundanda utanmıyorum.Siz yeni olmamdan rahatsız oluyorsanız bir daha benim sorularıma cevap vermezsiniz.Kimse mezun olur olmaz öğrenmedi bu bilgileri!!!

Neyse sizinle tartışmayacağım.Sinirinizi bizden değil o firmalardan çıkarınız.Sonuçta bizde sizin gibi çevre mühendisiyiz...

@Can Doğan
Can Bey, İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Piyasaya süren olduğumuz için sözleşme yapmamız gerekiyor.Sizin firmanız nerede ?