• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Seda Özsoy
Seda hanım merhabalar.. ambalaj atıklarının çeşidine göre firmalar onları sizlerden ücret ile alır belediyeler ise sizden hizmet bedeli alır eğer ki çalıştığınız bölgeye belediye bakıyor ve özel firma giremiyorsa o hizmet bedelini ödemek durumunda kalırsınız. ama genellikle belediyelerde özel firmalara yönlendiriyor bu işi yıllık ne kadar ambalaj atığınız çıkıyor ve firmanız nerededir size ona göre firma önerebilirim.

@Abdulkerim Doğam
Abdulkerim Bey, Bizim atıklarımızı verdiğimiz firma malesef böyle bir taleple geldi.Bizde yeni firma arayışına girdik.

@Ercan Selvi
Firmamız Küçükçekmece Sefaköy de Ercan Bey.

@Seda Özsoy
Anladım Seda hanım o tarafta tanıdığım bir fırma bulunmuyor ama söyledığım gıbı Tat firmalarını ınternetten bulabılırısınz

@cilgincevreci
ambalaj bildirimi lisanslı veya lisanssız firmalardan aldığınız ambalajları beyan yaparsınız ek 7 sistemine, belgelendirmede ise belediyeden aldığınız ambalajları girerek sistemden paylaştırısınız ve il çevrenin ekranına düşer.

her bir beyanın cezası on milyar diye biliyorum.

Bizim ki biraz karışık mevzu, biz devraldığımız kömür madeninin bize devrolunmadan önce ki ambalaj beyanı bizden isteniyor. 2202 ton gibi bir belgelendirme çıkıyor ortaya

daha öncekiler neden yapmamışki ve il çevre onları uyarıda bulunması gerekiyordu arada kalan siz oldunuz. İsterseniz il çevre ile bir görüşün tekrardan.

merhaba arkadaşlar. ben bir firmaya belgelendirme yaptım ve belgelendirme dosyasının bir kopyasını belediyeye bir kopyasını firmaya verdim. belgelendirme yaptığım firma bu belgelendirme dosyasını il çevreye gönderdi. benim de belgelendirme dosyasını il çevreye vermeme gerek var mı ?

Merhabalar, birşey sormak istiyorum..
Ambalaj beyanlarımızı da yaptık, bitti. Fakat belgelendirmemiz gereken miktarları ne zaman öğrenebileceğiz?:kötü: