• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Selim Gül
Selin Hanım 1. soru belediyeden aldıgınız ödendi makbuzunu sisteme yükleyeceksiniz .
2. soru çevre izni ve lisansı için ambalaj atığı toplama ve ayırma için ambalaj atığı veri giriş sistemi gerekli onun için il çevreye dilekçe yazıp size onay yazısı verecek eger ambalaj atıgı geri kazanım ise teknik uygunluk raporu gerekli onun için.
3. tat için anlatan bir döküman yok ama sizin takıldıgınız nokta tam olarak bana söylerseniz ben yardımcı olurum size.

@Selim Gül

Belediyenin de onaylayacağı alındı makbuzları ile sisteme giriş yapılacak , fatura no kısmına onların numaralarını gireceksiniz.
Lisans için de onay yazısını sisteme yüklenmesini istiyorlardı ancak bu belediye ile anlaşma zorunluluğu varken idi , 2011 tarihli Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile çevre lisansı almak isteyen isletmelerin “ambalaj atığı yönetim planına uygunluk yazısı” zorunluluğu kaldırılmıstır. Bunun yerine “Ambalaj Atığı Veri Giris Sistemi Đl Müdürlüğü Onay Yazısı” istenmektedir. alıntı .

@Olgaç SürmelihindiVe

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Geçici faaliyet belgesini 11.07.2013 tarihinde aldık. Lisans başvurusu yapmak için bu tarihten önceki atık verilerini de sisteme girmek gerekiyor mu yoksa 11.07.2013 tarihinden sonraki atık verilerini girmek yeterli midir?
Bu arada adım Selim sanırım yanlış okudunuz :)

@Gülin Çağlıyan

Gülin Hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Aynı soruyu Olgaç bey'e sordum ama size sormakta da fayda var sanırım. 11.07.2013 te gfb'yi aldım. Lisans başvurusu yapmak için 11.07.2013 tarihinden sonraki atık verilerini girmek yeterli mi yoksa geriye dönükte yapmam gerekli midir?

@Selim Gül
Selim bey öncelikler sizden cok özür diliyorum işler yogun oldugundan kafa yoruluyor birde 11.07.2013 ve sonraki tarıhlerdeki faturaları beyan yapacaksınız bırse siz hangi konuda lisans alıyorsunuz ambalaj atığı toplama ayırmamı yoksa ambalaj atıgı geri kazanımmı ?

@Selim Gül
Selim Bey siz tat sınıfına giriyorsunuz yani ek-7 sınıfına lisanslı firmalar size beyan yapacaklar onların ek-7c'si sizin ek-7b'nizde gözükecek. birde ek-7b'ye sizin almış oldugunuz lisansız firmalardan ambalaj atığını gireceksiniz. A firmasının lisansı yok ama ambalaj atığı çıkıyor ve siz 100 kg aldınız diyelim. Bunu ek-7b'ye beyan yapacaksınız. Sonrada kendi firmanız içerisinde geri dönüşüm yapıyorsanız ne kadarını geri dönüştürdüyseniz bunu da ek-7c'ye beyan yapıyorsunuz. Yalnızca beyan yaparken kendi firmanızın ismini yazacaksınız lisans türüne GDT seçip fatura numarasını 0 ve tarih ise ayın sonunu yazacaksınız ve sonrada Ek-8b'de bu gözükecek ve onaylacaksınız.

@Olgaç Sürmelihindi

Ama ben GDT değilim ki. Ben belediye sınırları içerisinde küçük işyerleri, marketler ve kamu kurumlarından toplama yapıyorum. Atık veri sisteminde bende sadece Ek-7 gözükmekte. Bildiğim kadarıyla ek-7'yi doldurmam yeterli. Birde şu anda lisansım yok henüz. geçici faaliyet belgesi ile toplama yapıyorum. Toplama yaptığım yerleri de belediye onaylı alındı makbuzu ile Ek-7b 'ye giriyorum sanırım.?

@Selim Gül
SADECE ek 7 leri dolduracaksınız , lisanslı gdt ye sattıklarınız onlar tarafından onaylanacak ama bu sizinle ilgili değil diğer firmalarla ilgili. daha sonra ek 7 lerin bir çıktısını üst yazı ile bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne göndereceksiniz.

@Selim Gül
ek 7 c de lisanslı firmalara satışınızı girerken lisanslı gdt yi seçtiğinizde firmalar otomatik açılacak ismini ordan seçerek onaylayacaksınız,
Ek 7 b de de belediye anlaşmanız var ise belediyeyi seçerek işlem yapmanız gerekmektedir.
Rica ederim :)

@Gülin Çağlıyan

benim merak ettiğim konu şu. tat firmasında çalışıyorum firma olarak 30.05.2013 tarihinde geçici faaliyeti aldım. haziran bildirimini yaparken tesise gelen atık miktarı tesisten çıkan miktardan daha az. bunun nedeni de geçici faaliyeti almadan önce benim toplama işine başlamış olmam. ben stok girerken 5. aydan sadece stok miktarını mı gireyim yada ne yapmam gerekir bilgilendirir misiniz?

Banada bir konuda yardımcı olursanız çok sevinicem. Tat firmasının bir belediye ile sözleşme yapma zorunluluğu tamamiyle kalktımı yani hiç sözleşmemiz olmadan da lisans alıp belgelendirme yapabilmektemiyiz.

Yani normalde lisans tan önceki alım-satışınız Çevre bakanlığı ilgilendirmez , ancak bu bildirimi yapmış bulunduğunuz için kütle dengesinin sağlanması açısından toplam stoğu girmenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

@Nur Sultan Ateş

Belediye olmadan lisans alabilirsiniz fakat belgelendirme yapamazsınız , ya hizmeti verdiğiniz atık üreticisi Çevko veya Tükçev ile anlaşacak , ya Belediye ile anlaşacak (belgelendirme için) ya da siz belediye ile toplama yapan bir TAT ile anlaşarak belgelendirmeyi yaptıracaksınız.