• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Oğuzhan Başıbüyük

kömürü için yakıt ısıl değeri ithal için 6000 kcal veya 6.98 kWh linyit 3000kcal soma 5500 kcal bunlardan hangi ise

Yıllık Kullanılacak
doğal gaz miktarı : 120 000 m3 /yıl
Günlük Kullanılacak
Doğal gaz miktarı : 120 000 m3 /yıl / 300 gün = 400 m3 / gün
Saatlik Kullanılacak
Doğal Gaz Miktarı : 400 m3 / gün / 8 saat = 50 m3 /saat
(15 0C motor hava emiş sıcaklığı, 8250 Kcal/ Nm3 yakıt ısıl değeri koşulları)

Yakıtın Isıl Değeri : 8250 kcal/Nm3 (YAKITA GÖRE DEĞİŞİR)
50 m3 /saat x 8250 Kcal/ Nm3 = 412 500 Kcal/saat

1 KW : 861 kcal/h
olmak üzere;

1 KW 861 kcal/h ise
x 412 500 kcal/h
= 479,1 KW = 0,479 MW olacaktır.

Anma ısıl gücü = 0,479 MW
burdaki doğal gaz kömürde aynı sekilde hesaplanarak yapılır.

arkadaşlar yeni mezunum ve lisanslı tat firmasında çalışıyorum. 3 aydır atık ambalaj sisteminden ve yazılı olarak bildirim yapılmamış. bu herhangi bir sorun teşkil eder mi? bir de yazılı bildirim için izlenecek yol nedir bilgi verirseniz sevinirim.

@Abdulkerim Doğam
dilekçe il çevre ve şehircilik müdürlüğü
............
ilimiz ..........................adresinde ...................olarak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı ambalaj atığı toplama ve ayırma işi ile iştigal etmekteyiz.
2013 yılı ambalaj beyanlarımız............ayları olmak üzere yapılmıştır. beyan formları ekte yer alıp ; gereğinin yapılmasını arz ederim. birde bizde geri dönüşüm işi ile iştigal etmekteyiz ve ben ilk çevre mühendisiyim ve gecen sene yapılmamıs beyanlar vardı hepsını 2013 içerisinde tamamlayıp bir sorun cıkmadı il çevre müdürlüğü yıl sonuna kadar beyanları yapıp şubat ayına kadar zaman tanıyor.

arkadaşlar lisans alma sartı ıcın beledıye ıle anlaşma zorunluluğu yok pekı lisans aldıktan sonra beledıye ıle anlaşmak zorunda mıyız

Değiliz :) Belediye ile anlaşmamız olmadan, sanayi kuruluşlarının, diger TAT'ların atıklarını alabiliyoruz :)

@tuba-ak
Ambalaj atığı TAT tesisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Atık yönetim planı revize edilmiş fakat henüz onaylanmamış belediyelerden yapılan atık alımına ilişkin atık alındı makbuzlarını, sistemde belediye kayıtlı gözükmediğinden 2 aydır bildirimimi tamamlayıp il müdürlüğüne gönderemiyorum. Bu şekilde problem yaşayanınız var mı? Lüften yardım:(

@tuba-ak
firma güncelle listesinden calıstıgın belediyeyi seçip yapabilirsin yani çalıstıgın belediyeyi göstermen gerek YADA İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARAYACAKSIN ONLAR EKLEYECEK

@tuba-ak

çevre il müdürlüğüne dilekçe yazabilirsin. onlar senin dilekçen ile sistemde değişiklik yapıyorlar. bizim firmamız geçici faaliyet belgeli idi lisans aldık ve firma bilgilerini güncellemek için il müdürlüğüne dilekçe verdik onlar güncelledi.

Arkadaşlar hepinize merhaba benimde birkaç sorum olacaktı.
1-Belediye ile protokolü'ü olan geçici faaliyet belgeli TAT firmasıyız.Ambalaj atıklarını bölgeden ücretsiz toplayıp tesisimizde ayrıştırıp firmalara satıyoruz.Veri girişi yapmam gerek fakat ek 7B'de fatura numarası isteniyor.Para ile satın almadığım için gösteremiyorum.Bu konuda ne yapmam gerek?
2-Lisans için 11.01.2014 tarhine kadar başvuru yapmam gerek.Başvuru için bakanlıktan onaylı ambalaj atıkları uygulama planı gerekiyor mu? ben daha hazırlama aşamasındayım.
3-TAT firmaları için ambalaj veri sistemine girişini anlatan bilgi veren döküman var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

@Selim Gül

1. SORUN İÇİN AMBALAJ ATIĞI ALINDI MAKBUZLARININ NUMARASINI GİRİYORSUN.
2. SORUYU BİLMİYORUM.
3. SORU AMBALAJ ÜRETİCİLERİ İÇİN VAR AMA TAT İÇİN FALAN BENDE BULAMADIM HİÇ. BİLEN BİRİ VARSA ÇEVRENDE YADA İŞ YAPTIĞIN FİRMALARDA ONLARDAN ÖĞRENEBİLİRSİN SİSTEMİ.