• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

arkadaşlar merhaba benim sorum 7c-2 formuna girilen stoklarla ilgili geçen ay bir miktar stok bildirimi yaptım bu ay da stok girişi yapacağım ancak bu ay için yapacağım girişte geçen ay ve bu ayın stok toplamını mı yoksa sadece bu ay ki stok miktarını mı girmem gerekir? bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Piyasaya sürenler için ambalaj atıklarına depozito uygulaması ile ilgili bilgisi olan var mı?

Alper Bey merhaba,

belediyedeki arkadaşlarla görüştük ancak onlara bu konu ile ilgili her hangi bir bilgi gelmediğini sistemin açılmadığını söylediler. peki biz nasıl bir yol izlemeliyiz.

@Alper Bilgin
2012 belgelendirmelerini lisanslı firmalardan alınıp belediyelere verileceği söyleniyordu.
Ve dolayısıyla belediyelere belgelendirmeyle ilgili online sistem acılacaktı. Su an bizim yapmak istediğimiz 2012 belgelendirme için anlaşma yaptıgımız firmaların işlemini yapmak bide 2011 de bir kac eksik dosya gönderilmiş onları düzeltmek.

@Halil Taş

2012 yılında belgelendırmelerı beledıyeler yapacak ve su anda sıstemlerı acık. Il mudurlugundan kullanıcı adı ve sıfre alan beledıyeler belgelendırme yapabılıyorlar.

Gerıye donuk belgelendırme yapmak ıcın bıraz beklemenız gerekıyor. Su an tum mesaımı yenı belgelendırme calısmasına ayırdım. Bu ıslerım bıttıkden sonra 2010 ve 2011 belgelendırmelerının tekrar yapılabılmesı ıcın calısmaya baslayacagım.

@Alper Bilgin

belediyedeki arkadaşlarla görüştük konu ile ilgili ellerine herhangi bir yazı ulaşmadığını söylediler. belediyeler bir yazı gönderiyomusnuz yoksa onlar il müdürlüklerinden kullanıcı adı ve şifrelerini başvuru yapıpta mı alacaklar.

@Halil Taş

Beledıyeler yazı gondermemıstır bakanlık sanmıyorum. Kasımın 3.haftası egıtım verılecek beledıyelere. Orada netlıge kavusacaktır cogu sey.

Piyasaya süren konumunda olan bir tesis için depozito uygulaması yapmak istiyoruz. Belgeleme usul ve esaslarına göre depozito uygulama planı yapıp il çevre ve şehircilik müdürlüğüne sunmamız gerekiyor. Fakat planın neye göre yapılacağı çok net değil. Çok yüklü miktarda ambalaj ürün tesliminde ortaya çıkacak ve dolayısıyla geri kazanım tesisine gidene kadar da bir süre belli bir yerde depolanması gerekebilir. Ancak bununla ilgili herhangi bir bilgi yok. Hazırlanması gereken planın içeriği veya formatıyla ilgili bilgisi olan var mıdır? Geri kazanım firmasıyla yapılacak olan sözleşmenin de içeriği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Belgeleme Usul ve Esaslarına göre;

''Toplama ayırma tesislerinin ticari faaliyetleri sonucu toplamış oldukları plan kapsamı dışındaki belgeler, belediyelerin sistemine aktarılmaz. Ancak toplama ayırma tesisi tarafından, plan kapsamında belediye sınırları içerisinde organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, getirme merkezi oluşturan satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler ve belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticilerinden toplanan ambalaj atıkları belediyelerin sistemine aktarılır'' diye bir ibare var. Kafam karıştı arkadaşlar bu maddede ne diyor açıklayabilirmisiniz?

2009-2010-2011 yılları için ambalaj atığı belgelendirmesi yapmamış bir firma için şuanda 2009-2010-2011 yılları için depozito uygulamasıyla belgelendirme yapmak mümkün müdür? Yoksa mutlaka bir yetkilendirilmiş kuruluşla anlaşması mı gerekmektedir?

Arkadaşlar Atık Ambalaj Sistemiyle ilgili Çevre Bilgi Sistemi işlemleri şu şekildedir;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresine giriş yapın. "Kayıt Başlangıç" tıklayarak "Belediye (Sadece Atık Ambalaj ve Belediye Atıkları Uygulamaları için)" seçimini yaparak kaydı tamamlayın ve yalnızca "Atık Ambalaj Sistemi " için kullanıcı adı ve şifre alarak bu uygulama girişini yapabilirsiniz. Çevre Bilgi Sisteminde kullanıcı adı olsa da Atık Ambalaj Sistemi için ayrı şifre alınmalıdır.

İyi Günler Dilerim.

@eskarem

Bir şehrin gelişmesi bakımından gerekli görüldüğünde kullanılabilecek olan belediye sınırılarına komşu alan. Yani belediye sınırları dışında kalan yerleşim alanları dışında olan tesisler için e-izin portalında seçim yaptığımız alandır.

Arkadaşlar bildirim yaparken anlaşmalı olmadığımız belediyelerden aldığımız ambalaj atıklarını giriş yapıyoruz fakat 7c çıkışlarını nasıl yapacağız.Tek bir faturayı farklı belediyelerden aldığımız miktar kadar bölmemiz mi gerekiyor?Birde anlaşmalı olmadığımız belediyenin organize sanayisindeki firmalardan ambalaj atığı alıyoruz.Çevrede bizden başka lisanslı firma yok Anlaşmalı olduğumuz belediye diğer firmaların belgelendirmesini yapabilirmi?

@rüya

Tek bır faturayı bolmenıze gerek yok. Yıne tek olarak gırısını yapın ve beledıye secmeyın. Sonrasında belgelednırme kısmında ılgılı faturayı ıstedıgınız beledıyelere paylastırabılırsınız.