• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@corfes

merhaba;
ilk soruna gelınce bende belediyeyle sözleşmesi olmayan bir sanayi kuruluşuyla iş yapıyorum ve bu firmanın bılgılerını bakanlıga gırıs yapmam gerekıyor ve o sanayı kurulusu hangı beledıyeye aıt ıse onu gırıyorum . Girmiş oldugum beledıyeyle anasmam olmadıgı ıcın ne ben o belgeyı kullanabılıyorum nede onlar ben yaptıgım gırısten bır fayda saglamıs oluyor ama sonucta bıldırım sıstemde gorulmus oluyor.
lisanslı olmayan fırmanın malını alıyorsan tam fıkrım yok ama sokak toplayıcısından mal alıyormus gıbı oluyo yanı benzer bır yol ızlenecek gıbı. eger daha detaylı bılgısı olan varsa bızlerde ogrenmıs oluruz:))
son soruna gelınce evet bır faturayı bırden cok gırıs yapmak zorunda kalabılıyorsun cunku beleduyelere paylastırmak zorunda kalıyorsun buda bıraz sıkıntılı oluyor.

@Mustafa DEMİR
Merhaba ben de buna benzer bir sorun yaşadım. Atık ambalaj sistemi hataları için bakanlıkta "Alper bey" var ona ulaşabilirsiniz. Çok yardımcı oluyor. Sisteme girince şuanda aynı hatayı yaşamıyorum.

aynı sorunla bende karşılaştım ve sorunumu sonunda çözdüm. :)aslında bütün belediyelerin tanımı sistemde yapılmış durumda.yazarken karakterlere dikkat edilmesi gerekiyor. mesela örn:İZMİT BELEDİYESİ yazınca çıkmıyor.IZMIT yazınca çıkıyor.karakterleri değişik şekilde bir daha deneyin.

Merhaba Arkadaşlar,

Danışmanlığını yaptığım firmanın 2010 ve 2011 yılı bildirimlerini yaptım ve bu yılların belgelendirmesi için bir TAT firması ile sözleşme imzalayacağım.Fakat belgelendirmenin Belediyelere aktarılması konusu kafamı karıştırdı şimdi ben belediye ile mi TAT ile mi sözleşme yapmalıyım:(

belgelendirme için her ikisi ile de sözleşme yapmalısınız. belgelendirmelerde sözleşmeler 3 'lü yapılıyor. (piyasaya süren-tat lisanslı firma-tat lisanslı firmanın çalıştığı belediye)

Arkadaşlar merhaba,
Ben bu 7c1 ve 7c2 yi anlayamıyorum.İşe yeni başladım.Nezamandan itibaren ki 7c1 ve 7c2 girişlerini yapmalıyım.Bu yıl için bütün aylarmı yapılacak.Sistem sonradanmı değişti.Değşiklik yapıldığı aydan itibarenkilermi 7c1 ve 7c2 ye girilecek.

Herkese merhaba;
Arkadaşlar TAT lisanslı firmada yeni işe başladım. Atık ambalaj sisteminde ek 7b yi doldururken kimden alındığı(belediye) kısmını nasıl doldurmam gerektiğini bilemiyorum. Acaba atıklarını aldığımız firmaların bulundukları belediyeleri mi yoksa bizim anlaşmalı olduğumuz belediyeyi mi belirtmeliyim? Bakanlıktan bilgi almaya çalıştım fakat yetkili kişiye ulaşamıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim:)

@Alper Bilgin
Teşekkür ederim bilgi için Alper Bey, bir sorum daha olacak. Temin yöntemi kısmını doldururken atıklarını aldığımız firmaların sanayi sicil numaraları varsa ''sanayi'' olarak, sanayi sicil numaraları yoksa ''mücavir alan sınırdışı'' olarak belirttim. Bu doğru mudur acaba?

@azize kalmac

Aslında mucavır alan dısı beledıye sınırları dısında kalan yerler ıcın kullanılması gerekıyor. Program acısından bır sorun teskıl etmıyor.
Daha sonra sıcıl numaralarını ogreneırsenız guncelleme yapabılırsınız sıstem uzerınde

Biz de aynı şekilde firmaları arayıp sicil veya ticaret numaralarını istedik fakat bazılarının sicil numaraları yok. Dolayısıyla temin yöntemi kısmına sanayi olarak giremeyip, mücavir alan sınırdışı olarak belirttik. Peki ''kaynakta ayrı toplama'' temin yöntemi tam olarak ne tür firmalar için kullanılıyor?

Biz de aynı şekilde firmaları arayıp sicil veya ticaret numaralarını istedik fakat bazılarının sicil numaraları yok. Dolayısıyla temin yöntemi kısmına sanayi olarak giremeyip, mücavir alan sınırdışı olarak belirttik. Peki ''kaynakta ayrı toplama'' temin yöntemi tam olarak ne tür firmalar için kullanılıyor?

Alper bey,sanayi sicili olmayanların ticaret sicili girilmesi sorun yaratırmı? Çünkü il çevreden birisi ile görüşmüştüm,ticaret sicilini girin demişti ve o şekilde bildirim yapıyorum ?

@Alper Bilgin

Alper Bey Ek7B girişleri "Object reference not set to an instance of an object." hatası vermekte Kullanıcı kodu:222 bir bakabilir misiniz? Sorun nerede? bunu çok sık görmeye başladım