• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Yasemin Aslantürk

çoğu belediye haberimiz yok diyor. benimde belgelendirmesi acil yapılması gereken firmalarım var ama belediyeler bihaber. hepsi de bize bu tür bir şey gelmedi diyorlar.

@Birgül Bakanoğlu
belgelendirme için evet eylül ayını beklediklerini teklif veremeyeceklerini söylediler. bende eylül ayı ne anlama geliyor anlamadım???

24. 08.2012 tarıhlı ambalaj atoıkları kontrolu yonetmelıgını su an ne bakanlık dıkkate alıyor nede beledıyeler. Çünkü değişiklik yapıyorlar uzerınde ve aradan 1 yıl gecmemesıne karsın degısıklık yapıyorlar. Eskiye gore su an ne TAT firmaları calısıyor nede yetkılendırılmıs kuruluslar. Bu konuda fıkrınız var mı hıc?

@eskarem
ben bakanlık ile görüştüğümde bu işi belediyelerin ve yetkilendirilmiş kur. yapacağını söylediler. belediyer bu konuda biraz uzak olduğu için bu yıl yetkilendirilmiş kuruluşlara kaldı belgelendirme

@Yasemin Aslantürk
işte onlarda bu işi tek başına yapamayacaklar sonucta belgelendırme kaynagında ayrı toplama ile yapılması gereken bır sistem. aksi takdirde hiç bir ülke ekonomisine katkısı olmaz. Bu yuzden onlarda tat fırmaları ıle anlasmak zorunda kalacaklar.

arkadaşlar belgelendirme ile ilgili eylül ayında ne yayınlanacak tebliğ falan mı? bir de teklif isteyen kişilere henüz kimin yapacağı belli değil şeklinde mi dönüş yapıyorsunuz?

@solomon

Onceden var olan EK7C-1 formu 2 ye bolundu, C1 ve C2 diye.
Bundan sonra Fire miktarları C1'e, stok mıktarları C2 formlarına gırılecek.
Aynı sey EK8C1 ve C2 ıcın de gecerlı.
Ayrılma sebebı; Fire miktarı ya da stok mıktarı olmadıgında da verı gırısının saglanmasına ımkan verılmesı ıcındır.
Boylelıkle Fire mıktarına tek satır verı gılırılıp stoklar kısmına bırden cok verı gırılebılecektır.

herkese merhaba, geçtiğimiz iki ay bildirim yaptım ama çıkışımız yoktu. sadece giriş. ve şuan temmuz ayının bildirimini yapıyorum ve bu ay çıkışımızda var. stok olarak bildirmem gereken veri sadece temmuz ayının mı yoksa geçmiş 3 ayın toplam stokunu mu yazmalıyım?

Merhaba; benim toplama ayırma tesisi bildirimleri ile ilgili sorularım olacak.
* 2012 yılında verilerin girilmesi ile ilgili atık ambalaj sisteminde bir takım değişiklikler oldu.TAT firmasına ait giriş verilerini girdiğimiz kısımda SANAYİ den aldığımız atıklara ait belge bilgilerini girerken, eğer atıklarını aldığımız sanayi kuruluşu sözleşmemizin olmadığı belediye sınırlarında olduğunda atık ambalaj sisteminde bu sanayi kuruluşunun bulunduğu belediye ismini girmemize gerek var mı?konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
* aynı tüzel kişiliğe ait tat ve gdt tesisi olan firmalarda 2011 yılında ünvan aynı olduğu için tat firmasından gdt firmasına aktarılan atıklar için tesellüm fişi düzenlenebiliyordu.Ancak 2012 yılında bu uygulamanın kabul görmeyeceği belirtildi.bu evraklar düzenlenmediği takdirde sistemde bu tür geçişlerde nasıl bir yol izlenecek?
* Lisanslı olmayan tesislerden ve sanayi kuruluşu niteliğinde olmayan tesislerden TAT olarak atık aldığımızda bu atıkların EK 7-B de girişlerini yaparken temin yönteminde hangi bölümü seçeceğiz?
* TAT firması veri giriş kısmı olan EK 7-b de giriş yaparken belediye ve birlik adı yazılmasında sorun olmuyor.fakat EK 7 -C de çıkış verilerini girerken çıkış faturalarında (faturalar toplu kesildiğinden dolayı) bu ayırımı yapmak zor.sanırım toplu olarak görülen tonajı (aynı faturayı) bölüştürüp birden fazla giriş yapacağız.konuyla ilgili bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmak isterim.

Arkadaşlar benimde bir problemim var :( 7 c de yaptığım girişleri gdt onaylamayor sebep olarakta gazate kağıdır.1.hamur kağıt .a4 vb.girişlerini onaylamadıklarını söylüyorlar,bu yönetmelikle alakalı bir durummu yoksa firmanın kendi seçimimi bu tarz durumla karşılaşan bişlgidsi olan varmı ??

bahsettiğiniz türdeki kağıtlar, ambalaj dışında olan(defter kitap gazete) atıklardır.tabi bu türden kağıtlardan üretilen ambalajlar ambalaj atığı olarak kabul edilebilir.firmalar bu ayırımı yaparken yönetmeliğe göre yol izliyorlar.benim çalıştığım TAT firması ile anlaşması olan ve atıklarımızı alan Kağıt karton GDT firması bahsettiğiniz atıkları ambalaj atığı olarak kabul etmiyor böyle olunca da atık ambalaj sisteminden bildirimlerini yapmaya gerek kalmıyor.iyi çalışmalar

@corfes
teşekkür ederim.bir şey daha sormak istiyorum :)) bildirim yapmamamın veya bu sebeple yapamamamın tat için olumsuz bir yanı olurmu veya iyi bir yanı varmı?belgelendirme kullanılacak fatura azalacağı için sıkıntı olmazmı böyle bir durum?