• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları beyanı

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar,
ambalaj atıkları beyanı yapılırken mesela 2010 yılında stokta kalan ambalajları 2011 yılına nasıl ekliyorsunuz. Temin edilen miktarın üzerine mi ekleniyor?

@Ekrem.

Piyasa süren olarak bu şifreyi almak için il müdürlüğüne nasıl başvuru yapacaz? cbs gibi bir yeri doldurmamız gerekiyor mu ? Teşekkür ederim.

@emreçakır

İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

………………………adresinde , ………………………………………konusunda faaliyet gösteren danışmanlığını yaptığım ………………………………………….firması Ambalaj Atıklarının Kontrol Yönetmeliği Madde 11 (ç) bendinde belirtilen piyasaya süren müracaat formunun doldurulabilmesi için internet erişim şifresi ile kod numarasının tarafımıza verilmesini arz ederiz.

EK-1 : Firma Bilgileri( vergi dairesi/vergi no/ticari ünvan/üretim konusu/ tel/fax/yetkiliadı,soayadı/ web adresi mail adresi)

bu dilekçe ile başvurabilirsiniz mail adresi önemli il müd. onayladığında o adrese kul adı ve şifresi gelecek.

@Yasemin Aslantürk
Teşekkür ederim yasemin hanım çok faydası oldu. Bir sorum daha olacaktı. Tehlikesiz atık geri kazanım firmamız plastik ürünleri bildiğimiz un çuvalları gibi çuvallara koyarak satıyor acaba onun için başvuru yapmamız gerekir mi ?

@emreçakır
Şifre işi 30 sn sürmez. Yalnız beyan konusunda daha süre var derken hangi anlamda dediniz bilmiyorum ama şunu bilin ki sistemin şu an açık olması kapanmayacağı anlamına gelmez. Bakanlık her an kapatabilir de. Bize ulaşan bir tarih yok, sizin elinizde ne zaman kapanacağına dair bir bilgi var mı?

merhaba,
bana bır belge lazım da TAT ve GDT için atık ambalaj portralı kullanım klavuzu gıbı yada bır sunum bakanlıgın yaptıgı var mı?
ben cok baktım sıtelerıne ama bulamadım. bılgısı olan var?

@Samet Acar
yalnız bu belge eski artık sistem çok değişti. tarihte zaten 2010 yanıltıcı olur.

@Merve Yeşildağ

tam olarak neyi öğrenmek istediğini söylersen yardımcı olabilirim.

Atık kodlarına uygun olan tüm atıklar ambalaj atıkları sınıfına girer. Bazen atık ambalaj şeklinde yazılmayabilir. Örneğin "hurda kağıt" gibi, yalnız bu ambalaj atığı kodlarına uygundur.