• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları beyanı

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar,
ambalaj atıkları beyanı yapılırken mesela 2010 yılında stokta kalan ambalajları 2011 yılına nasıl ekliyorsunuz. Temin edilen miktarın üzerine mi ekleniyor?

@Yasemin Karadiş
şöyle bir durum var. tat fırması gdt fırmasına aıt belgelerı sısteme gırınce gdt fırmasında kırmızı renkte tat fırması tarafından gırılen belgeler gorunuyor fakat hepsı degıl bazırları gorunuyor. örnein 5 belge gırılmıs fakat 3 belgesı gorunuyor.gdt fırması bunu tekrar sıstemınde gırse sıkıntı olur mu bu durum ılk kez geldı normalde hepsı gorunuyordu yanlıslık olmasın dıye danısmak ıstedım tesekkur ederım.

Merhabalar arkadaşlar,

Bitkisel atık yağ geri kazanım firmamız için 2 yıldır piyasaya süren olarak beyan yapıyorduk ama firma artık piyasaya ambalaj sürmüyor.Ürünü sattığı firmalar ambalajlarını kendi getiriyor bunun için neler yapmamız gerekiyor?

@Merve Yeşildağ

belkı onaylamadıgı ıcın gorunmuyordur. gdt kendısı girerse sıkıntı olmaz.

@Merve Yeşildağ
eğer firma sanayıde yer alıyorsa sananyi olarak işleyebılırsınız.

Merhaba arkadaşlar,
danışmanlık firmasında yeni işe başladım ve bana iki firma için ambalaj atık beyanı yapılmam istendi (un , tavukçuluk ve yem). bu firmaların hangi bilgilerine ihtiyacım olacak ve bu beyanları yaparken nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Büşra Akkan
piyasaya süren beyanı yapacaksınız yani ek-5 aldıgı ve kullandıgı ambalajları beyan yapacaksınız bunun ıcın alıs ve satıs faturalarını ınceleyın.

piyasaya süren bildiriminde EK 5(B-2) bölümünü doldurdum, fakat şuan emin değilim, çünkü EK 5 (B-1) de ki miktarların aynısını girmiştim. Sizce bir dilekçe ile beyanımı geri çekip, tekrardan mı yapmalıyım?

merhabalar,
çalıştığım firma 2013 temmuz atında kurulmuş ve hala deneme üretimi yapmaktadır. ancak 2013 kasım ayından itibaren de ürünleri ambalajlı olarak piyasaya sürmektedir. bu durumda 2013 yılına ait piyasaya süren bildirimimi nasıl yapmam gerekir? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

2013 kasım ayında başladıysanız o aydan ıtıbaren yapmalısınız. pekı temmuz ayında deneme üretimi yaptınız dedınız. bundada ambalaj kullandınızmı.

@Olgaç Sürmelihindi
7 aydır lisanslı firma olarak ambalaj atığı toplama ayırma tesisi olarak hizmet veriyoruz. Atık aldığımız bir tesis şu an atık ambalaj sisteminde tesisimizin ismini göremediğini iletti. İl Müdürlüğüne de ulaşamıyorum.

@Olgaç Sürmelihindi
temmuz ayından kasım ayına kadar bir ambalaj kullanılmamış ancak kasım ayından sonra ambalajlanıp piyasaya sürülmeye başlanmış. 2013 yılı için belgelendirme yapacağım ama tükçev ve çevko kapasitesini doldurduğu için 2013 yılının geri kazanımını nasıl yapacağım?